Alla inlägg under oktober 2008

Av Jenny-Blue - 25 oktober 2008 22:39


Nä egentligen inte alls.. När jag började blogga hade jag en fantasi om att jag skulle skriva om roliga, eller för mig, viktiga grejer.. så som samhällsfrågor, mm.. Ja sånt som man måste tycka till om.. vilket jag gör i stort sett varje morgon när jag läser tidningen..


Men det verkar som om jag har hamnat i ett jädrans träsk av självömkan..


Jag är bara så trött på att vara gravid.. och så får jag dåligt samvete för det.. Kan man bli en bra mamma om man redan är trött på det..?! Men jag kan för fan inte röra mig.. och ont överallt.. och trött.. och grinig..

-Aaaah! Jag får spel. Och vad gällande det där stödet som alla så gulligt pratar om från pappan i frågan, finns inte!  Inte hemma hos mig i alla fall..

Fan nej! Han bara tittar på mig som om jag var dum i huvudet när jag står där i köket och gråter för att jag måste göra precis ALLT själv.


Jag handlar, dammsuger, putsar fönster, lagar mat, gör rent på diskbänken, går ut med hunden, borstar tänderna på Jonathan, nattar Jonathan, fyller diskmaskinen, tömmer diskmaskinen, kör och hämtar, kör och lämnar..

-Aaaah. Och sen när klockan är tio på kvällen och man ÄNTLIGEN får lov att sätta sig ner i soffan för att glo på dumburken.. då vill Han spela X-box.


Jag känner mig så FRUKTANSVÄRT tråkig, eftersom jag bara går runt och gnäller hela tider, för att jag inte får någon hjälp.. och sen när jag äntligen har släppt allting och bara vill koppla av, då vill han spela..

-Åh vad jag känner mig älskad.. ? och stöttad.. NOT!!!


Jag har hört personer säga att det där om att gravida kvinnor skulle vara mer kåta än andra är en myt.. då de refererat till sina gravida flickvänner, sambos eller fruar.. (och det vet vi ju att det är väldigt olika från person till person) -Jag säger att det där med att man som gravid kvinna skulle bli bortskämd av sin pojkvän, sambo eller man ÄR EN REN LÖGN!!

-FÖR JAG HAR DÅ INTE FÅTT ETT SKIT AV MIN.. För att ta ett litet exempel från idag, när vi skulle hämta Jonathan, som sovit över hos mormor:

-Vi tackar för hjälpen och går ut till bilen.. som jag kör.. Tomas håller Jonathan i handen.. Jag håller En hund i koppel, En ryggsäck och två stora, fyllda papperspåsar.. en med Jonathans kudde mm och en anna med kläder som mamma lånat av mig när de var i Turkiet. Men sen å andra sidan, så var ju stackar Tomas bakfull fortfarande, så det var väl inte mer än rätt att jag skulle ta packningen.. förmodar jag..


Det dåliga samvetet blir till en klump i magen och klumpen i magen blir magkatarr och magkatarren ger mig ångastattacker och kvar blir jag, ståendes på köksgolvet vid diskbänken.. gråtandes..


-Älska mig mest när jag förtjänar det som minst, för då behöver jag det som bäst.. eller hur är det den går..? Oavsett så vet jag inte vad jag ska göra just nu.. vill bara krypa ur mitt skin och försvinna.. då slipper jag bry mig om att ingen verka bry sig, för då skulle jag ändå vara ensam.. fast med vilje. . och det är en helt annan sak..



Av Jenny-Blue - 24 oktober 2008 15:10


Jag tror faktiskt att jag blir lite förbannad..

-Ja, det blir jag!


Som vi alla är MYCKET MEDVETNA om idag, så ska man tänka grönt..

Bara GRÖNT och inget annat.. ALLT handlar om MILJÖ idag!!

-Detta är ju jättebra! Även om jag personligen tycker att det blir lite för mycket av det goda i mellanåt.. Men oavsett min personliga åsikt och att vi är typ några år försenade med alla dessa fantastiska insatser, som görs för miljön idag.. SÅ ÄR DET BRA!      (Usch, vilken lång utläggning)


Anledningen till att jag blir förbannad är att vår brevbärare har fått för sig att man inte behöver slänga sopor i soptunnan, ännu mindre återvinna materiel som är återvinningsbart.

-Detta, mina vänner handlar om GUMMIBAND som hållt ihop postbuntar. Dessa gummiband ligger, ta mig f*n, varje dag, tre-fem stycken, på marken slängda utanför vår port..


Är det någon där ute som kan förklara detta för mig..?! Jag bara menar på att allt detta miljösnack, hitan och ditan.. Det ska vara så jädrans stort.. men är det ändå inte de små sakerna som verkligen gör skillnad..? Om var och en tog sitt skräp och slängde det i en närliggande soptunna (finns faktiskt överallt) så skulle det göra jättemycket.. för jättemånga..


Och hur lär man en femåring att man inte får slänga skräp ute i naturen, när det ligger sopor i varje vrå..?


Det ska vara så himla märkvärdigt, med miljömärkta sköljmedel, miljödrivna bilar, etc, etc.. Men att de stora fabrikerna skiter i vilket och att den lilla brevbäraren inte ens har förstånd nog till att slänga sina jäv*a gummiband i soptunnan, som dessutom står mittemot porten.. *Suck*


-Hur ska vi andra då kunna tro.. eller hålla hoppet uppe..?!

Jag tycker i alla fall att det är svårt..



Av Jenny-Blue - 24 oktober 2008 15:01


Förlåt mig, för min dåliga humor.. Inlägget igår (det sista), var ett infall som bara kom över mig.. Jag vet inte riktigt varför, men det blir så ibland.. Jag förmodar att jag är född sånn'


-Tjingeling sålänge..

Av Jenny-Blue - 23 oktober 2008 23:32

Av Jenny-Blue - 23 oktober 2008 22:53


Jag har varit hos tandläkaren idag och fått en halv ny tand! Helt otroligt vad man kan skämma bort sig med, i dessa ekonomiskt oroliga tider.. Denna lilla ¨halvan¨ kostade nämligen mig inte mindre än 1200 svenska riksdaler..


Man kan ju bli lite smått TOKIG i huvudet, när man tänker på hur mycket annat man kunde fått för de pengarna.. Det kostar till exempel 350 kronor att knäcka rätt ryggen.. vilket jag egentligen hellre hade gjort..  Men sen är det rätt skönt att veta att man slipper att få tandvärk.


Jag har alltid sagt (sedan jag hade haft tandvärk och fött barn) att jag hellre föder barn än att jag har tandvärk.. Och i gårdagens läge, med en halvt avbiten tand och med en beräknad födsel den 8 november, prioriterade jag tanden framför ryggen, då jag är absolut säker på att jag inte vill föda barn OCH HA tandvärk samtidigt!


Ryggen är förhoppningsvis kvar även efter förlossningen och såfort pengarna strömmar in (för det gör de ju när man går hemma med föräldrapenning) så lovar jag mig själv att jag ska skämma bort mig lite till..  

Av Jenny-Blue - 23 oktober 2008 22:01


-Det kallar jag PINSAMT!!

Ah ja men, vad är det som händer i vår lilla värld..? Det tog ett tag innan jag kunde släppa det.. och tydligen har jag inte släppt det helt ännu..


Jag satt och tittade på dumburken med Jonathan, tidigare ikväll.. Såg på ett program som hette sjukhuset.. Eller ja, jag hann bara se precis i början, innan jag reste mig upp och gick ut för att blossa..

Programmet hade inte varat i många minuter innan tjejen som berättade om det pågående fallet sa det PINSAMMA ordet.. Böt..???? Det var något om att killen de gjorde hembesök hos hade varit i behov av vård tidigare och att han då BÖT en slang eller vad det nu var.. (jag tappade helt fokus när jag hörde henne säga BÖT, så jag vet inte vad hon sa efteråt)


-AH JA MEN!!  BÖT?! 

Där jag kommer ifrån säger vi att man byter, eller för att dra hela ramsan: Byta, byter, BYTT..


-Rätta mig om jag har fel..


Jag tycker bara att det är så synd att det bara blir färre och färre människor som inte kan behärska det svenska språket.. Ett känsligt ämne kanske.. Observera nu att det är SPRÅKET och inte människorna det handlar om i detta inlägg! Svenskan är ett svårt språk, men är det inte lite pinsamt att det får lov att bli så fel.. och på TV dessutom..?!

-Jag kunde inte låta bli att skratta i alla fall..


Av Jenny-Blue - 23 oktober 2008 21:01


Igår var det onsdag och jag var inte hemma på hela kvällen, men

min tanke var att jag skulle skriva några rader när jag kom hem vid

23-tiden.. Däremot blev det inte så pga att jag fick ett av mina

magkatarr-anfall.. Något jag inte önskar ens min värsta fiende..

-Det gör så fruktansvärt ont!


-Grymt, som grisen säger..

LITE MER OM MIG...

KALENDER

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11
12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Oktober 2008 >>>

   

 

      Privat konto: 

     jenny78blue 

 

    Konst konto:

     jenny78blue_art

 

      MaryKay konto:

     jennyblue_mk

 

 

LETAR DU EFTER NÅGOT SPECIELLT? SÖK HÄR:

SIDOMENYN UPPDATERAD

    16 augusti 2023

 

BLOGGFÄRG UPPDATERAD

    15 augusti 2023 

 

MIN KONST - HEMSIDA

www.jennyblueart.com

 

Följer du länken ovan, hittar du info om bokade utställningar, mig och mina verk, presenttips, mm..     

 

      

     

     

         

            - Välkommen!

 

 

LÄNKAR TILL ANNAT VIKTIGT

     

         

     

        

     

 

     

 

     

 

 

KATEGORiER

BELLA i mitt minne

   7 sep 2005 - 15 jun 2016

PitaPata Dog tickers

ARKiV

   

 

 

 

       

 

 

 

       

 

 

 

      

 

 

 

       

 

 

 

      

 

 

 

       


Ovido - Quiz & Flashcards