Alla inlägg under oktober 2008

Av Jenny-Blue - 10 oktober 2008 01:16


Jag skulle vilja vinna en tävling..

Tänk om man hade vunnit en bil, eller en ny tv..

En miljon skulle inte heller sitta fel..

*Suck*

Jag vinner aldrig någonting..

--------------

Jo, jag vann faktiskt på ett lotteri, en gång..

Jag tror att jag var åtta år, vi var på Lisseberg och jag fick välja

mellan ett paraply eller en sparbössa, i form av Lissebergkaninen.

Jag valde såklart kaninsparbössan!

Tio minuter senare började det att regna..

*Suck*

---------------

-Jag skulle vilja vinna en tävling..



Av Jenny-Blue - 9 oktober 2008 23:05


För några timmar sedan satte jag mig ner med datorn framför mig och gav mig ut på nätet.. Destination.. försäkringskassans hemsida..

-Jag säger bara suck, pust och stön.. Shit, vad mycket man ska behöva tänka på.. 


När jag väntade Jonathan, som fyller 5 år nu i slutet av december, kunde man inte fylla i föräldraledighet via nätet.. jo det kanske man kunde, men det hade jag INGEN ANING OM då.. Hur som helst, så kan man det nu och eftersom jag gett mig tusan på att jag ska bli lite mer data-insatt, har jag bestämt mig för att klara av just detta. Och att via nätet, fixa allt med föräldrapenningen..


Nu råkar det vara så att jag tycker att hela grejen med just föräldrapenning är krångligt, redan från början, men det känns ändå som om jag har koll på läget. Ja, jag menar jag fattar hur jag ska göra, frågan är bara hur mycket ska jag ta ut..?! Ja, man vill ju ha så mycket pengar som möjligt, men man vill ju även kunna vara hemma i alla fall i ett år.. *Suck*


Den här gången, när man har lite hum om hur det fungerar (även om jag har fått uppdatera mig lite, pga rost genom åren) så vill jag försöka att vara lite smart också.. Hur nu det ska gå till *hi hi* Jag vet att med Jonathan tog jag ut det första halvåret i ett svep. Eftersom jag nästan precis hade börjat jobba hos mina föräldrar, hade jag bestämt mig för att vara hemma ett år (december 2003 - december 2004) Planen var att jag skulle vara tillbaka på jobb i början på januari 2005..


-So far so good! Mina dagar som var noga uträknade i slutet, för att få ut så mycket som möjligt, började ta slut och jobbet kom närmare och närmare..

(Måste bara säga att jag älskade att vara hemma med Jonathan, men efter det planerade året, var jag redo för jobbet igen.. Jag verkligen längtade!)

.. Nu var det ju bara det att man skulle ha en dagisplats också..

(-Bara det är en uppsats i sig, så det kan vi ta vid ett senare tillfälle..)


Jag fick ingen dagisplats i området där jag bor.. jag hamnade i kö.. När jag ringde för att stressa på dem på Stads Dels Förvaltningen, frågade jag hur lång kön var..

-Ja, du står som nummer 37 i kö, fick jag till svar.

-Det säger mig ingenting, sa jag. Vad är det i tid?!

(Detta telefonsamtal hade jag i början av januari månad)

-Ja, sa tantan på andra sidan luren.. Det är någon gång i september..


Ja, ni fattar ju själva, hur panikslagen jag blev!! Mina dagar var ju snart slut, inte fasiken skulle jag kunna gå hemma i åtta månader till!


OCH DET ÄR DETTA JAG HAR LITE GRANNA I BAKHUVUDET, NU NÄR JAG SKA FÖRSÖKA VARA SMART.. Ja, vi får väl se hur det slutar.. Hur som helst, så måste det ju trots allt få börja först..


-Men att man ska behöva tänka på allt *Suck* man kan ju bli trött för mindre..


Av Jenny-Blue - 9 oktober 2008 00:04


-Oj, oj, oj, vilka planer jag har..

Nu kan ju precis allt hända, så det finns ju inga garantier..

Men min plan är att jag ska ha tid till att blogga hela dagarna,

 sen när jag går hemma, som sk. mammaledig..


-Ah ja men, e det inte en genialisk plan, så säg..

Sen om den fungerar i praktiken, lika bra som i teorin,

det får tiden utvisa.. vilket den säkerligen gör!


-Nej, mina vänner..

Nu ska jag gå och lägga mig, tro det eller ej!

Klockan har passerat 00:an..

..och jag ska sova!


-Natti Natti.. igen..

Av Jenny-Blue - 8 oktober 2008 23:45


Jag jobbar bara denna veckan ut, sedan ska jag vara hemma

och förbereda inför ¨bebis¨.. -Det ska bli så skönt!! vill jag tro..


När jag väntade Jonathan, slutade jag jobba 8 dagar innan han var beräknad.. sen att det gick 12, var väl överkomligt.. Denna graviditeten har varit lite jobbigare, man blir ju inte yngre om man säger som så.. och dessutom så tycker jag att jag förtjänar några dagar med vila (så gott det i alla fall går) innan ¨bebis¨ kommer! Vi får väl se hur det blir..


Jag ser i alla fall fram mot fredag, som blir min sista dag.. och sen är det förlossningen som gäller.. jag kan bli lite förvånad själv ibland, när det slår mig att jag verkligen går och längtar till just förlossningen.. men det är nog själva bebisen jag trånar efter..


-Spänningen är näst intill olidlig, då vi inte har tagit reda på om vi får en pojke till eller en liten flicka..


Bla, bla, bla.. Usch, nu blev det sådär putte nuttigt igen.. bara en massa babysnack.. Sorry, det var inte meningen att jag skulle tråka er med detta, det liksom bara blev så..


-Ha det gott i höstkylan som snart kryper innanför skinnet.. och God Natt!

Av Jenny-Blue - 8 oktober 2008 23:07


Jaha, så är diskbänken full igen..

Jag har haft sticketräff, hemma hos mig ikväll.. Trevligt, men jobbigt.. Jag har ju så ont i min rygg.. men det är väl snart över, så nu ska vi inte vara gnälliga! Om cirkus en månad är ¨bebis¨ här och då blir det nog lite lättare.. framför allt för mig, men även för alla andra.. tror jag.. jag vill i alla fall inbilla mig det..


Hur som helst, nog om det!

-Som jag sa innan, sticketräff = disk..

Vi är ett gäng på 6 stycken ¨tanter¨ som brukar träffas en dag, varannan vecka.. (Den älsta är min moster och den yngsta är en av mina kusiner. Däremellan kommer mamma, jag, min barndomsvän och hennes mamma.)

Vi startar runt klockan 19 med en fika, oftast i form av mackor eller bullar och så dricker vi T till.. Sen efter fika och ett visst kackel, lämnar vi disken bakom oss för att förflytta oss in i ¨salongen¨.. där vi tar fram våra hantverk.. Det kan vara ett broderi, eller stickning.. Ibland är det någon som virkar och ibland är det någon som gör något helt annat.. fixar naglarna, syr i en knapp, lagar ett par söndriga byxor, sorterar foto, mm, mm.. Vid 21-tiden är det kaffe och en liten kaka, eller något annat sött.. Idag blev det äpplekaka (som mamma varit snäll och gjort) med vaniljvisp.. -Riktigt gott!!


Ja, mycket mer än så är det egentligen inte.. förutom ännu mer kackel.. ibland blir det vilda diskussioner.. Ja, ni kan ju tänka er själva.. Men hur som helst, blir det alltid en massa skratt och det är ju därför som vi träffas, för att vi har himla kul ihop!!


Vid 22-23-tiden åker man hem, eller som i mitt fall idag, lämnar gästerna..


Och kvar blir bara disken.. på diskbänken..


Här är en bild på en av mina kuddar som jag har broderat..



Av Jenny-Blue - 8 oktober 2008 00:18


Jag har absolut ingen aning om var jag fick det ifrån, men det kunde

kanske vara en trevlig avslutning på denna dagen, som för övrigt

varit så bra! Är det någon som kommer ihåg rövarspråket?

Eller vet ni ens vad det är.. var..? Finns det fortfarande..?!

Jag vet inte riktigt hur gammalt det är, eller rättar sagt, jag vet

inte riktigt hur gammal JAG är..


-Men snälla.. Någon måste väl komma ihåg Rövarspråket..?!

Såå himla gammal kan jag väl i alla fall inte vara.. eller..?!


-Gogodod Nonatottot, oavsett!

Av Jenny-Blue - 7 oktober 2008 23:23


Det är några år sedan nu, men då var jag ytterst upprörd..

Någon stal min brors cykel.. det är ju förjäv*igt att man inte ska kunna få ha sina saker ifred, utan att ¨folk¨ (om de nu har någon rätt till att bli kallade så) ska pilla på dem!! Ett tag senare, blev brorsan bestulen igen, fast den här gången var det pappas cykel, som brorsan lånat..


-Tredje gången de pillade på brorsans grejer, då hade jag lånat hans nya cykel som han köpt pga att de stulit pappas.. Men då tog de inte hela cykeln.. bara sadeln..

-Ah ja men, kom igen..


Det spelade ingen roll, vilka lås eller kedjor brorsan använde.. cykel efter cykel.. Och det spelade ingen roll, var han ställde dem..

-I ett cykelställ, med tvåtusen andra cyklar runt omkring.. vilken cykel blev stulen tror ni..? Just det, brorsans cykel!


Allt som allt, än så länge får man väl tyvärr tillägga, tror jag att han har blivit av med sju cyklar och den där sadeln.. ?!

-Ah ja men, e det klokt?!


Vid ett tillfälle sa brorsan till vår mamma, att han tyckte att det var förjäv*igt att hon uppfostrat oss så väl.. då det hade varit betydligt mycket lättare OCH billigare att sno någon annans cykel, när hans cyklar försvann hela tiden..

-Men, nu kan jag ju inte det, sa han irriterat, eftersom du har

uppfostrat oss med att: "Man ska inte stjäla!"


Tänk om alla mammor kunde vara så klok som vår mamma..

-Och ännu bättre: Tänk om ¨folk¨ bara kunde ge blanka f*n i andras grejer!!


Detta är som sagt några år sedan.. men tjuvar finns det ju fortfarande och jag blir fortfarande lika upprörd!!

Av Jenny-Blue - 7 oktober 2008 22:57


Idag har varit en bra dag! Jag har trots min stora mage och oförmåga till att lyfta något av den tyngre modellen, lyckats göra ett bra jobb tillsammans med min pappa. Vi har skyltat om två av Stortorgets största fönster, vilket känns otroligt bra.. ! ..eftersom det alltid blir lika snyggt! Butiksägarens stora förtjusning över resultatet och hans kunder som ofta kommenterar hans fina fösterskyltningar.. gör att självförtroendet hamnar på topp och välmåendet infinner sig!!


-Ja, det känns bra!


Det kändes också bra imorse, då jag träffade min barnmorska, som sa att allt är bra med ¨bebis¨.. Och jag blev lite stolt, då jag gått upp i vikt istället för att ha gått ner, som förra gången.. ? Ja, fråga mig inte hur det är möjligt, men jag lyckades med det i alla fall..


Och kvällen har inte varit ett dugg sämre, då jag varit hos min svägerska på sminkparty.. Både trevligt och gott, då hon bjöd på ostbricka efteråt!


Ja, så trevlig har min tisdag varit..

-Imorgon är en annan dag, vi får väl se om den blir lika bra..



 

LITE MER OM MIG...

KALENDER

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11
12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Oktober 2008 >>>

   

 

      Privat konto: 

     jenny78blue 

 

    Konst konto:

     jenny78blue_art

 

      MaryKay konto:

     jennyblue_mk

 

 

LETAR DU EFTER NÅGOT SPECIELLT? SÖK HÄR:

SIDOMENYN UPPDATERAD

    16 augusti 2023

 

BLOGGFÄRG UPPDATERAD

    15 augusti 2023 

 

MIN KONST - HEMSIDA

www.jennyblueart.com

 

Följer du länken ovan, hittar du info om bokade utställningar, mig och mina verk, presenttips, mm..     

 

      

     

     

         

            - Välkommen!

 

 

LÄNKAR TILL ANNAT VIKTIGT

     

         

     

        

     

 

     

 

     

 

 

KATEGORiER

BELLA i mitt minne

   7 sep 2005 - 15 jun 2016

PitaPata Dog tickers

ARKiV

   

 

 

 

       

 

 

 

       

 

 

 

      

 

 

 

       

 

 

 

      

 

 

 

       


Ovido - Quiz & Flashcards