Alla inlägg under februari 2009

Av Jenny-Blue - 12 februari 2009 01:28


Den började i och för sig kanske inte så bra.. Det var sååå segt att komma ur sängen i morse.. men det gick tillslut.. Jag hade bestämt med min kusins sambo (som också går hemma med barn) att vi skulle träffas idag, så när jag äntligen kommit igång med dagen.. packat väskor,ungar och hund och skottat fram bilen och stoppat in allt o alla i den var vi äntligen på väg.. Stannade till vid affären för att införskaffa fikabröd, mm för att sedan fortsätta ut till ¨skogen¨ som vi kallar stället för.. Vägen dit var jättefin, så bilresan gick bra utan några som helst problem..


 

Vi började med att fika.. Det blev ett riktigt kaka kalas, då Te. hade bakat sockerkaka och negerbullar.. Förlåt!.. CHOKLADbullar med pärlsocker på.

-Oavsett namn så var de väldigt goda..


Efter vi fikat klart klädde vi på barnen och begav oss ut i trädgården, där all den fantastiska snön låg och väntade på oss! Jag och Jonathan hade med oss en morot, så vi var ju tvungna att göra en snögubbe!!

Till en början var Jonathan väldigt engagerad.. Hans uppgift var att göra huvudet, men när han inte fick ihop det, gav han upp och började istället att leta efter stenar och kvistar som vi skulle använda till armar och ögon, mm..


 

Småttingarna sov på verandan.. Bella yrade i snön, sprang runt som en galning och letade spår.. Jonathan gick och letade ateraljer och jag och Te. gjorde en snögubbe.. som blev något större än vad vi kanske hade tänkt oss..

-Men den blev jättefin!

Med morotsnäsa.. stenmun, stenögon och stenknappar.. grenar till armar.. ögonbryn av granbarr och hår av grankvistar.. nästan som en sago-snögubbe.. om jag får säga det själv..

  

Vid fyra- halv fem tiden drog vi oss hemåt, då det började skymma.. Vi var bara hemma en halvtimme cirkus innan det var dags att åka igen.. Den här gången bar det av mot Jonathans kusiner.. Jag lämnade Jonathan och körde sedan vidare till min mamma för att träffa sticketjejerna.. ¨Ladys¨ som jag brukar skriva i kalendern..

Tomas jobbade över, men skulle hämta Jonathan när han var klar..


 

Det blev en trevlig kväll hemma hos mamma.. Charlie, som var med mig, var snäll som alltid och jag kunde brodera lite på min nya kudde.. vilket var mer än planerat..


 

När vi kom hem för en stund sedan, hade Tomas redan gått o lagt sig.. och Jonathan sov gott i sin säng, när jag var inne och tittade till honom..

Jag klädde av Charlie overallen och utan problem, kunde jag lägga honom i hans säng.. Han bara sov.. (ja det är härligt)


 

Jag tog Bellas koppel, fångade in hunden och gick sedan dagens sista runda med henne.. Inte lika skönt att vara ute nu, som tidigare under dagen, eftersom det blåste betydligt mycket mer nu.. -KALLT!


Klockan slår snart två och jag måste komma i säng..

Ska till BVC i morgon.. Charlie ska få sin första vaccinations-spruta och under tiden ska Jonathan vara hos sin mormor. Har tid klockan 10 på BVC och jag ska hinna lämna Jonathan också.. så jag antar att jag måste komma upp ur sängen MYCKET fortare imorgon än vad jag gjorde idag.. *Suck*

-Ja ja.. det ska nog gå bra..


Nu säger jag God Natt.. och..

-Tjingeling..




Av Jenny-Blue - 11 februari 2009 01:59


Polisen granskaS.. hets MOT folkgrupp


Polisen borde graska.. hets AV folkgrupp

Av Jenny-Blue - 9 februari 2009 20:29


Hörde i ett inslag på tv-nyheterna, att det inte finns boende till studenterna i Lund, så att det räcker.. I ett annat inslag sa dem att de vill bygga femvåningshus i Hjärup.. Detta skulle i så fall innebära att Scoutparken i Hjärup (tydligen det enda grönområdet) skulle försvinna.. ?!

I vårt område med omnejd har de byggts en himla massa nya hus, men de står tomma, sedan länge, och det verkar som om de kommer förbli så ett bra tag till..


Hörde ett rykte om att några hus här intill var till salu som friköpta villor.. de skulle kosta ca 4 mille.. -Ingen ville köpa.. så husen ändrades till bostadsrätter i stället, vilket sänkte priset till ca 2 mille.. Hyran i sin tur skulle vara 14 tusen i månaden.. ???!!! -Gissa om det är någon som flyttat in..


Jag förstår mig inte på politiken och har väl därför egentligen ingenting att tycka till om.. För det finns säkert någon bra förklaring till allt om alla dessa nybyggen.. Men håll med om att det verkar aningen skruvat.. SPECIELLT nu, när bostadsmarknaden nästan står helt still..

Kollar på nätet lite då och då.. och där finns hus som har legat ute till försäljning sedan i höstas.. Från att ha legat på 2,3 mille är de nu nere i 1,5.. Alla dessa gamla, men charmiga hus.. som bara står och väntar.. Och alla dessa nybyggen, som kostar mer pengar än vad jag kan förstå.. som också bara står och väntar.. Och som pricken över i:et, alla dessa bostadslösa/ sökande.. som bara går och väntar..


-Kalla mig dum, men jag förstår inte riktigt logiken i detta..

Om du råkar veta, får du mer än gärna förklara detta för mig, för jag begriper som sagt ingenting..


-Tjingeling.. 

Av Jenny-Blue - 9 februari 2009 16:18


Så.. nu sitter jag här.. igen.. vid min lilla bärbara och skriver.. passar på att ta ett bloss samtidigt. Charlie sover och Jonathan fick sätta sig ner och se en film..


Idag har jag och barnen varit hos mormor och morfar och fikat.. Kaffe och ¨smällekakor¨  egentligen är det Ballerina muffins. Anledningen till att vi kallar dem för smällekakor är att när Jonathan var liten och vi skulle äta dessa kakorna för första gången, kom morfar på att man kunde smälla påsen, när man ska öppna den.. Och sedan dess har vi kallat kakorna för smällekakor..


När vi kom hem från mormor och morfar passade jag och Jonathan på att göra trolldeg, under tiden som Charlie sov.. Det blev en massa fina figurer.. som vi ska måla sedan.. när de torkat.. Kanske inte idag, men när vi får tid nästa gång att sitta och pyssla tillsammans..

-Det ser vi fram mot!


Nu kom Tomas hem och jag ska faktiskt börja med maten.. Jag är vrålhungrig, så det får bli en tidigare middag idag.. annars brukar vi inte äta förrän vid sju.. men som sagt.. INTE idag..

Det blir bruna bönor och bacon.. Massor av bacon!! -Gott!!


Ja ja.. vi ses..

-Tjingeling..  


Av Jenny-Blue - 8 februari 2009 23:15


Denna veckan blir Charlie tre månader.. och jag känner att jag har koll på läget nu.. Förändringen från att ha ett barn, stort nog att klara mycket själv, så som att sätta på sig kläderna på morgonen, gå på toaletten och äta, mm.. till att byta blöjor, tillreda mjölkersättning, rapa, vyssa och sist men inte minst att hela tiden passa.. är ganska stor.. i alla fall större än vad jag väntat..

Men sen samtidigt har jag haft det ganska så bra, eftersom Charlie varit som en klocka redan från födseln.. Jag har sluppit kolik, syskonavundsjuka och jag har alltid haft stöd från Charlies (o Jonathans) pappa.


När jag kom hem med Charlie från patienthotellet, tyckte jag att det var lite kämpigt.. mest med att få tiden att räcka till, men också med mig själv.. Jag har alltid, så länge jag kan minnas, använt nätterna till att skapa..


Innan jag hade barn var det naturligtvis inga som helst problem med detta! (varken innan eller efter jag flyttade ihop med Tomas..) 

När Jonathan var liten, blev det lite annorlunda, men långt ifrån mycket! Jonathan var ett A-barn, som vi brukade skoja om.. Alltid lika snäll. Och när jag gick hemma med honom hade jag ju bara honom att tänka på.. När han sov, kunde jag pilla med mitt..


Nu när jag går hemma med Charlie, kan jag visst göra mitt när han sover.. men det är bara om Jonathan är hos dagmamman.. När Jonathan är hemma blir det att tiden, då Charlie sover, går till honom. Jonathan, en aktiv femåring, kräver sitt.. FÖRTJÄNAR sitt..  !!


Jag älskar mina barn, skulle inte kunna leva utan dem och även om man kan spy galla över allt tjat och gnat, matlagning o städning, ja alla dessa måsten i stort sett.. så vill jag ha mina barn hos mig..

Men hur kul vi än har, eller tråkigt.. det händer ju också.. så krävs det tid.

-MYCKET tid, om man som jag, vill ha en stund för sig själv.. Jag använder mig fortfarande av nätterna.. men problemet är att jag inte längre är 15 och jag känner av min sömnbrist i kroppen..


Varje dag bestämmer jag mig för att jag inte ska vara upp så sent.. att jag behöver sova MER än något annat.. men nej.. Jag kommer helt enkelt inte i säng i tid.. Kan sitta vid datorn, titta på klockan, 23:26, och tänka att när klockan är 00:00 ska jag gå och lägga mig.. nästa gång jag tittar på klockan är hon halv två på natten.. ?! och innan jag har borstat tänderna o krupit i säng, har klockan blivit halv fyra på morgonen..

-Under natten tycker jag att jag hinner med jättemycket, men dagen efter kan jag knappt minnas vad jag gjort.. om jag inte målat, eller något sådant..

-Ja, det är ju GALET om man tänker efter..


För att återgå till mina barn, så tror jag att de kommer att bli precis lika tokiga som jag.. i alla fall Jonathan.. Jag ser det redan nu..

Han kan lätt sitta uppe, på sitt rum och leka tills klockan elva på kvällarna.. I julas var han uppe till klockan ett på natten och på nyårsafton somnade han inte förrän vid två tiden i soffan.. (han hade inte sovit middag heller, vilket ibland kan vara orsak till senare kvällar)

Angående hur det blir med Charlie, vet jag inte än.. det får väl bli en väntad överraskning..


-Imorgon är det måndag igen och Jonathan ska vara hemma.. Vi får väl se vad vi hittar på.. inga planer än.. Jag vet bara att jag har mina barn till låns ett litet tag, innan de blir stora och flyttar hemifrån.. Så det enda jag vet är att jag imorgon ska passa på att njuta av de båda och den lilla tiden vi har tillsammans..


-Nu ska jag avsluta.. klockan e inte jättemycket än, men innan jag är klar för dagen är den nog det.. Vi får väl se..


-Tjingeling..


Här är mina älskade pojkar:


Av Jenny-Blue - 8 februari 2009 02:07


Klockan är mycket och alla sover utom jag.. o grannen på hörnan.. de är också nattmänniskor.. I natt sover Charlie i sin säng inne på sitt rum, för första gången.. (innan har han sovit i insatsen till en barnvagn i vårt sovrum) Han har sovit bra nu de senate nätterna, så jag tror att det ska gå bra i natt också.. Än så länge har det i alla fall gått bra.. men jag skulle inte bli förvånad om han vaknar när jag gått och lagt mig och kommit till ro.. men det är väl smällar man får ta, kan jag tycka..

-Vi får väl se hur det går..


Hur som helst.. oavsett.. jag är trött och planerar att gå och lägga mig.. så..

-God natt!

-Tjingeling..

Av Jenny-Blue - 7 februari 2009 22:58


Jag är en sådan personlighet som har lätt för att bli kär i saker. Och om jag får lov att umgås, med dessa saker, vilket jag kan om jag får äga dem, har jag inga som helst problem att prata med dem..

-Ja, det låter spyko.. men jag har alltid snackat med döda ting.. Det ligger väl i min natur, helt enkelt.. Skyller på att jag är född sånn!


-Ta min systemkamera till X-empel..

Det var kärlek vid första ögonkastet, julafton år 2000.


-Min första bil, som blev min 2004.

En gammal goding.. utan servo.. tung o jävlig.. men MIN!


-Julen 2004 fick jag min lilla digitalkamera, som jag älskat i lust.. dock mindre i nöd.. Den har sedan ett tag tillbaka varit lite krasslig i batteriet så därför är vi lite ovänner just för tillfället.. 


Men det är inte bara döda ting som jag kan förälska mig i..

-Min sambo är ett X-empel på det..

Har varit kär i honom sedan vårt första möte 1995, blev dock inte ihop förrän januari 2000.


2003 blev jag kär i vår son Jonathan som föddes i december.

Två år senare blev jag dödskär i min lilla JRTerrier Bella..

Och nu är jag kär igen.. vilket jag, i och för sig, varit sedan november förra året..


.. i min lilla grabb.. Charlie!







Av Jenny-Blue - 6 februari 2009 20:01


-Ja, ny för mig.. inte i tiden.. En Seat från 97.. en lite pigg bil (om man jämför med min gamla Volvo) Och jag är jättenöjd! Har gått en runda genom försäkringsträsket och i panikens hetta blev det genom TryggHansa.. Har allt annat där.. men jag funderar på att kolla runt bland de olika bolagen för att kolla om jag kan göra en bättre deal någon annanstans.. Vi får väl se..


-Nu ska jag äta fredagsmat = Pizza..


Vi ses.

-Tjingeling..  

LITE MER OM MIG...

KALENDER

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11 12
13
14
15
16 17
18
19
20 21
22
23 24 25 26
27
28
<<< Februari 2009 >>>

   

 

      Privat konto: 

     jenny78blue 

 

    Konst konto:

     jenny78blue_art

 

      MaryKay konto:

     jennyblue_mk

 

 

LETAR DU EFTER NÅGOT SPECIELLT? SÖK HÄR:

SIDOMENYN UPPDATERAD

    16 augusti 2023

 

BLOGGFÄRG UPPDATERAD

    15 augusti 2023 

 

MIN KONST - HEMSIDA

www.jennyblueart.com

 

Följer du länken ovan, hittar du info om bokade utställningar, mig och mina verk, presenttips, mm..     

 

      

     

     

         

            - Välkommen!

 

 

LÄNKAR TILL ANNAT VIKTIGT

     

         

     

        

     

 

     

 

     

 

 

KATEGORiER

BELLA i mitt minne

   7 sep 2005 - 15 jun 2016

PitaPata Dog tickers

ARKiV

   

 

 

 

       

 

 

 

       

 

 

 

      

 

 

 

       

 

 

 

      

 

 

 

       


Ovido - Quiz & Flashcards