Alla inlägg under april 2009

Av Jenny-Blue - 6 april 2009 22:39


Den 28 mars, skulle hela världen..? släcka ljuset i en timme för att spara energi.. Vi var inte hemma den kvällen, så vi hade släckt i mer än en timme.. om man får skryta..*hi hi* Men det var inte därför jag tog upp detta, just nu..


Det är pga alla gatulampor som har varit tända, under den senaste tiden.. mitt på ljusa dagen.. som har gnagt mig lite.. Var det därför vi skulle ha släckt..? för att gatulamporna ska kunna stå tända, även på dagen..


-Äsch! Det är som allt annat.. så himla motsägelsefullt!!

Av Jenny-Blue - 6 april 2009 09:34


Hemma som vanligt.. fast idag har jag två pojkar hos mig, istället för en..

Jag fick ringa lekgruppen imorse och säga att Jonathan fick stanna hemma. Han har fått tillbaka sin räliga hosta.. Han har hostat hela natten, stackaren.. och i morse, när jag skulle väcka honom, kändes han varm och såg jättesjuk ut..

Om det hade varit en vanlig förkylning hade jag kört honom till lekgruppen ändå.. men eftersom hans hosta är mer än oroande, fick han stanna hemma..

Funderar på om jag ska åka till vårdcentralen.. Klockan är redan tio..

-Jag får nog ringa dem i morgonbitti.. 

Av Jenny-Blue - 5 april 2009 22:07


-För att inte sitta här och fortsätta vara irriterad över djurplågare.. kan jag berätta om min lilla virvelvind Bella i stället.. När jag gick där fram och tillbaka i radtgården, sprang Bella runt o snusade.. och kissade såklart.. Hon är en riktig liten kissemaja, min lilla vovve..


Jag hade gått längst ner i rastgården, men Bella var kvar vid ingången.. Men så fick hon syn på mig, långt där borta och satte av i full karriär mot mig..


-Det finns inte mycket som är så härligt att se, som när en lycklig hund springer i 180, med vinden i pälsen, över stora ytor, mot en!

-UNDERBART! Jag ler bara jag tänker på det..


-Så har jag och Bella det.. när vi är i rastgården.. eller ja.. när vi är ensamma ska jag kanske säga.. för när det finns andra hundar som hon tycker om, har hon inte alls tid med mig.. Men det bjuder jag på.. så länge min lilla pärla har roligt, så har jag också det!

Av Jenny-Blue - 5 april 2009 21:29


Nu ikväll, var jag i rastgården med min lilla Bella.. När vi kom dit var där ett sällskap på fem vuxna, två barn av storlek större och två schäferhundar. Hundarna såg inte så gamla ut.. skulle tippa på att de kunde vara runt året..? men jag vet som sagt inte.. Det spelar ingen roll, hur gamla de var, gammal eller ung,  man gör ändå inte så mot en hund.


När jag och Bella kom fram till grinden, kom en av schäfrarna fram och nosade på Bella, som nyfiket nosade tillbaka.. När Bella sedan gick vidare för att snusa på andra sidan om grinden började schäfern att skälla.. Svansen viftade, men han/hon skällde.. Detta ser jag som: ¨Kom och lek med mig¨ eftersom schäfern inte verkade det minsta aggresiv.. Då kom en av de vuxna tjejerna fram och kopplade hunden samtidigt som hon gav den en rejäl avhyvling.. Killen i sällskapet, sa till tjejen att hon inte kunde koppla hunden om jag skulle komma in med min..

-Då blir det orättvist, sa han.


Jag såg hans kommentar som en rättelse av hennes agerande, vilket jag tyckte var bra, eftersom hon var lite väl hård mot sin hund.

Hur som helst.. En annan tjej.. jag förmodar ägarinnan av den andra schäfern.. sa till de andra att de var klara och ändå skulle åka hem och kopplade sin hund. Alla människor och båda hundarna gick ut ur rastgården och jag och Bella gick in..


Efter en stund såg jag att tjejen och killen fortfarande var kvar med sin hund, medan den andra tjejen hade åkt med sin.. Ett annat par, utomstående, med hund, kom gående mot dem och passerade.. Schäfern TITTADE åt den andra hundens håll, när de passerat och då slog killen till hunden med kopplet, så att schäfern började tjuta.. Den skrek inte bara till.. den STJÖT länge!


Jag stannade till och verkligen råstirrade på dem och sa till Bella att hon skulle passa sig för de otrevliga människorna. Sedan mummlade jag något om att så gör man väl för fan inte.. Schäfern slutade skrika och paret gick vidare, men vände efter en stund igen.. Då hade jag och Bella kommit en bit in på rastgården..


Senare kom de gående utanför rastgården, killen och tjejen, två andra vuxna och de två större barnen, med schäfern så klart.. Det var då som jag tänkte gå fram till dem för att säga att man kan svälta djur, för att få extra pli på dem.. men jag gjorde det aldrig..


-Jävla djurplågare, rent ut sagt!!


Nu så här i efterhand, blir jag lite irriterad på att jag inte protesterade mer än mitt höga mummel.. Jag skulle kunna ta bilnummret och göra en anmälan till polisen eller nått.. Fan, jag skulle kunna ta hunden med mig också..

-Ah ja men.. jag blir så förbannad!!!!! Sådana människor ska FAN INTE ha hund.. eller andra djur i heller, för den delen!! Må synden straffa dem!

Av Jenny-Blue - 5 april 2009 01:43


En liten apa i en HATT,

spelade mig ett SPRATT.

Han spann som en KATT,

högt där han SATT.

Tillslut fick jag FNATT,

bankade hatten PLATT och sa: god NATT!

Av Jenny-Blue - 5 april 2009 01:24


.. sojamjölk är för aktivister.. ?! och för de stackarna som inte tåler RIKTIG mjölk..


-Förlåt! Det är inte meningen att göra någon upprörd.. jag hoppas att ni ser skämtet i det hela.. Jag kommer från den gamla skolan.. där lite skit, rensar magen.. och jag tror på detta..


Idag ska vi först göra rent.. så förbaskat rent.. på skärbrädan.. sen ska vi KÖPA bakterier på burk, för att vår lilla mage ska må bra.. ?!

-Ah ja men.. håll med om att det låter korkat.. Det värsta är, att det är sant!


Samtidigt ska vi tänka på vår miljö.. Okej.. vi tänker på miljön.. Vi köper rengöringsmedel, gift som går rätt ut i naturen.. Vi torkar rent.. Sen går vi och köper en plastburk med bakterier, som vi dricker/ äter och sedan slänger vi plastburken.. Vi kanske återvinner den.. men den ska ändå behandlas.. och bara gudarna vet hur mycket energi det går åt till det..


-Ah ja men.. blir man inte trött på allt detta motsägelsefulla.. så säg..

Ja, ja.. Ni får naturligtvis tycka vad ni vill.. men jag tycker att det är vansinne!


Av Jenny-Blue - 5 april 2009 01:18


-Genom tidernas tider har vi druckit KOMJÖLK, men nu helt plötsligt säger de på BVC att: ¨Vi är den enda arten som dricker en annan art's mjölk¨ och de rekomenderar att vi inte ska göra det..?!

-Då säger jag: ¨Vi är också den enda arten som LAGAR vår mat¨ Betyder detta att vi ska sluta med det också..?! Vi är väl människor.. det kan väl inte jämföras med något annat..?! Eller är det jag som tänker fel..?!

Av Jenny-Blue - 5 april 2009 00:01


Idag har jag och alla mina tre pojkar varit hos Tomas syster och hennes familj. Det har varit en skön dag i solen, men ansträngande.. på sätt och vis.. Det tar på krafterns att vara ute i den friska luften en hel dag.. speciellt när man hållt sig inne hela vintern..


-Vill passa på att varna alla.. även om ni säkert redan vet.. men ändå.. Tänk på att smörja in era små, om de ska vara ute i solen en hel dag.. Charlie har suttit i sin vagn.. i skugga hela tiden.. och har ändå lyckats bli lite rödlätt på kinderna och över näsan.. De lite större barnen är lite mer vana vid solen.. men alla de små bebisarna, som möter solen för första gången.. Ja.. nu har jag sagt det i alla fall, sen får ni naturligtvis göra som ni vill.. så klart..


Hur som helst..

Det är lördag.. natt.. klockan är inte överdrivet mycket..

men jag är.. som sagt.. av den go'a solen.. apatrött..!


-Tjingeling..

LITE MER OM MIG...

KALENDER

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23
24
25 26
27
28
29
30
<<< April 2009 >>>

   

 

      Privat konto: 

     jenny78blue 

 

    Konst konto:

     jenny78blue_art

 

      MaryKay konto:

     jennyblue_mk

 

 

LETAR DU EFTER NÅGOT SPECIELLT? SÖK HÄR:

SIDOMENYN UPPDATERAD

    16 augusti 2023

 

BLOGGFÄRG UPPDATERAD

    15 augusti 2023 

 

MIN KONST - HEMSIDA

www.jennyblueart.com

 

Följer du länken ovan, hittar du info om bokade utställningar, mig och mina verk, presenttips, mm..     

 

      

     

     

         

            - Välkommen!

 

 

LÄNKAR TILL ANNAT VIKTIGT

     

         

     

        

     

 

     

 

     

 

 

KATEGORiER

BELLA i mitt minne

   7 sep 2005 - 15 jun 2016

PitaPata Dog tickers

ARKiV

   

 

 

 

       

 

 

 

       

 

 

 

      

 

 

 

       

 

 

 

      

 

 

 

       


Ovido - Quiz & Flashcards