Alla inlägg under januari 2010

Av Jenny-Blue - 20 januari 2010 21:51


Satt ju i telefon i flera timmar igår.. och pratade med de olika Sdf (Stadsdelsförvaltningarna) som vi har här i Malmö.. i jakt på en dagisplats till Charlie.


I förrgår, fick jag höra (av min egen Sdf) att det inte var lönt att söka inom någon annan stadsdel, då det är kris i hela Malmö..


Idag.. blev jag uppringd av en MYCKET trevlig kvinna på Kirseberg Sdf, som jag under gårdagen.. lämnat ett meddelande till, på hennes telefonsvarare. Två minuter.. MAX.. in i vårt dagliga telefonsamtal.. hade Charlie en plats på dagis från och med den 1/2- 2010.

- Inga konstigheter alls! ¨Vi har inte hårt tryck på oss, eftersom vi ska öppna upp flera dagis inom det snaraste.¨ säger denna trevliga kvinna till mig.


Nu undrar jag.. tillhör inte Kirseberg.. (granne med oss) till Malmö..?

Jag fick ju höra att det var kris i HELA Malmö.. ?!

Har de kommunikationsproblem, Sdf mellan.. ?! Eller var hon på vår Sdf dåligt påläst..?! Eller kan det vara så att hon helt enkelt ljög för mig.. ?!


Lite konstigt, kan jag tycka.. för när jag nämnde det för Jonathans lärarinnor att Charlie fått en plats och att Jonathan snart börjar på fritids och att det fanns platser på Kirseberg.. just pga utökning av platser.. Så sa de båda två.. ¨Ja, det har vi hört något om..¨ Om de visste.. borde väl för sjutton gubbar, tantan på vår Sdf också veta det.. ?! Eller??!!


- Helt ärligt.. ÄR DETTA OKEJ??!!


Jag är förvisso.. liiite informerad om de små knep ¨de¨kan ta till.. så jag ger inte upp i första taget.. Men alla de som INTE VET..?! Hur många stackars föräldrar, blir inte blåsta på detta självklara..?! Och hur många mor- och farföräldrar, får inte hoppa in för att rädda upp situationen.. så att den lilla familjen inte kraschar..

- Ah! Det är för Jä*ligt!! Och det får mig att gå igång på ALLA cylindrar!!


Läste lite ¨fakta¨ på malmo.se ang. barnomsorg i vår stadsdel.. Och då hittar jag en rubrik som heter Familjedaghem. Där står det lite om dagmammorna och deras olika hemmiljöer, mm.. Längst ner på sidan står det, under fakta.. Att Husie stadsdel för närvarande, har FEM dagbarnvårdare.. (se själv genom att klicka på länken)


 

Det är en LÖÖÖÖÖÖÖÖGN!!!

 

De två sista, försvann i årsskiftet..

Husie Stadsdel har INGA dagmammor!

 

- Är det inte sånt som man kallar för falsk marknadsföring?!

 

- AAARRRRH!! Jag blir toss!!

Tror jag får ta en paus och lugna ner mig nu..

Blir ju så vansinnigt förbannad!!!

 

Det var ju inte meningen att detta skulle bli ett negativt inlägg..

Jag har ju fixat en plats!! Och det är jag ju självklart glad över!

Men jag tar nog den där pausen ändå.. vi ses lite senare..

 

 

Av Jenny-Blue - 19 januari 2010 16:49


.. för det är precis vad jag har varit.. tossig! på barnomsorgen.. i Malmö..


- Åh vårt fiiiina Malmö.. som tyvärr SUGER när det gäller barnomsorgen!!!


Men som jag sa.. nu får det räcka! Har suttit i telefon hela eftermiddagen ca 14-16:20 Jag började ringa redan i morse.. men fick ta ett break, när Jonathan och hans kusin skulle hämtas på vars en skola.. och Charlie skulle vaccineras..


Dessutom har jag hunnit inom en affär, som söker folk och presenterat mig. Och någonstans där emellan, hann vi ta en liten fika på Mc Donalds också.. och det var uppskattat.. I Wonder why.. *hi hi*


Jag älskar våra barn!!


Nu ska jag ta hand om hemmet.. tömma diskmaskinen, börja med maten och plocka undan lite inför kvällen, då min kusin kommer hit med sin dotter..


Ha det gott! Tjingeling..

Av Jenny-Blue - 19 januari 2010 11:30


.. och det är dags för mig att åka och hämta Jonathan på skolan.

Förmiddagen har gått åt till telefonsamtal.. Har ringt hur många som helst.. men många av dem kommer inte in/ tillbaka, förrän i eftermiddag.. *suck*


Söker som en galning på nätet efter någon som skulle kunna hjälpa oss med Charlie.. Någon.. Något..?! F*n, jag blir snart desperat..


Det kan inte vara möjligt att det ska vara så här förbaskades svårt.. att få barnomsorg. ¨Har du sökt inom det privata?¨ säger de till mig..

- Mmmh.. vi har hur många privata dagis som helst, runt omkring oss, i vårt område.. men de har ännu längre köer..


- Åh! Nu kom jag att tänka på ett dagis som jag hade kontakt med, när jag sökte till Jonathan.. Dem måste jag hitta igen.. och ringa till! Då var det den enda som hade platser.. Vet i och för sig inte hur det ser ut idag.. men det är värt ett försök..


Ja ja.. Nu måste jag rusa..

- Kampen fortsätter senare..

Av Jenny-Blue - 18 januari 2010 22:00


Jag hade jobb när jag blev gravid med Charlie.. och hade jobbet kvar.. när jag blev mammaledig.. fram till november 2009, då jag kom överens med mamma om att jag inte skulle kunna fortsätta i firman, då pappa gått i pension och kunder saknas..

- So far so good.. Inga konstigheter..


För en månad sedan.. ungefär.. tog mina mammadagar slut.. och paniken har stigit.. både ekonomiskt (från relativt välställt.. till mycket mindre välställt) och spykiskt.. Jag har sökt jobb hela tiden, som jag gått hemma, då jag har haft mina aningar.. men som alla andra.. (utom de som fick jobbet) har jag fått besked om att platsen tyvärr har blivit tilldelad någon annan. 

- Fortfarande.. so far so good.. That´s life..


Men så plötsligt får jag ett jobb.. Förvisso var jag liiiite sent ute med att skicka in papperna om dagisplats.. men idag föll verkligheten, som ett stort jädra betonghus, ner i skallen på mig..

- NOT so good!


Klockan var väl närmare eftermiddag.. när jag, glad i hågen.. ringde till Sdf (stadsdelsförvaltningen) för att höra hur vi stod till i kön.. Först var det ingen som svarade.. så jag fick tala med en telefonist.. på Malmö stad.. Hon i sin tur kopplade mig vidare till en annan person på samma Sdf.


Denna någon.. gjorde det klart för mig att det kommer att ta månadER, innan jag får någon dagisplats till Charlie. Samma någon, förklarade att det gärna blir så för de barn som ska in på våren.. och samtidigt som hon sa detta, kändes det som om hon tänkte: Din dumme fan, du får skylla dig själv..


Jag menade på att när Jonathan gick hos dagmamma, var jag garanterad en plats hos samma dagmamma till mitt nästkommande barn.. men eftersom Jonathan hann börja förskolan, innan lillebror behövde barnomsorgen, så har jag inte fått reda på att alla dagmammor i vår stadsdel blivit borttagna.. De två sista fick gå vid årsskiftet..


(Jo.. nu ljög jag lite.. Jag har visst, vetat om att våra dagmammor skulle sluta.. Jag pratar fortfarande med Jonathans dagmamma lite då och då.. men det vet ju inte hon på Sdf, något om..)


Hur som helst.. Personen, som jag pratade med idag, kunde tyvärr inte hjälpa mig.. sa hon..?! Jag gick på som tusan.. men inte f*n hjälpte det. Allt i en trevlig ton dock!

Jag gjorde allt, för att inte tappa humöret och flyga i lyften.. och koncentrerade mig mest på att låta så hjälplös som möjligt..


Dels sa jag det där om Jonathan och den garanterade platsen och dels berättade jag om jobbet som jag skulle vara tvungen att tacka nej till.. Och att detta i sin tur skulle innebära en totalkrasch för mig och min familj..

(Jag är känd för att överdriva.. *hi hi* dock inte av kvinnan på Sdf..)


Sen kunde jag inte låta bli att fråga henne om hur det är möjligt.. att det blir så fel.. så att det blir akut dagisplats-brist i HELA MALMÖ??? som hon var noga med att påpeka. ¨Ni vet väl hur många som föds?¨, kläckte jag ur mig..

Ja, då hade hon någon lam bortförklaring om att hur kalkuleringen från föregående år, inte hade stämt överens med verkligheten.. och att man inte alltid kan lita på bara statistiken..


- T R Ö T T A   M I G ! !


Mer skitsnack från samma kvinna:


* Det finns en kölista till dagmammor.. (dagbarnvårdare)

- Va? NÄ.. inte på papper, kan jag säga.. för det vet jag! Det finns ingen statistik på dagbarnvårdare.. och dessutom FINNS DET INGA DAGBARNVÅRDARA KVAR!!


* Det finns ingen anledning till att söka plats i någon annan Sdf. då det är samma kris i hela Malmö..

- Okej..?! Det är inte så då.. att hon inte vill att jag ska söka till annan Sdf, pga att det kostar pengar..? Den Sdf, som vi tillhör och bor i måste nämligen betala.. ?.. någonting.. vet inte riktigt vad.. men min Sdf. måste betala ? till den Sdf som erbjuder mig en plats.. Också en grej.. som man egentligen inte vet.. men som jag råkar veta..


- G R R R R R R ! !

 

Jag blir så förbannad!!

Sitt inte och ljug min upp i ansiktet.. i detta fallet.. örat..


Nu var jag lite sent ute med detta samtal, idag.. så när jag hade letat upp nummer till andra, närliggande Sdf, var klockan försent för dagen.. och alla hade gått hem..


- MEN VAR SÅ SÄKER.. IMORGON ÄR DET JAG SOM SITTER VID TELEFONEN OCH RINGER RUNT TILL ALLA JAG HITTAR, FÖR ATT SE OM DE KAN ERBJUDA MIG NÅGOT BÄTTRE SVAR!!


KRIGET HAR BÖRJAT ! ! !

 

 

  

 

Av Jenny-Blue - 18 januari 2010 01:06


Av Jenny-Blue - 17 januari 2010 23:45




 

  

 

.. Ah ja men, hur fina är dem då..?!

Ja.. du kanske inte alls tycker om dem,

men jag tycker bara att de är såååååå söta!

Och de hänger jättebra i mitt vardagsrumsfönster!

 

Me like!

Av Jenny-Blue - 16 januari 2010 22:51


Åh.. nu börjar filmen som jag och Tomas ska se.. Jag som precis har satt mig ner vid datorn.. Ja ja.. jag får väl återkomma..

Men innan jag går.. måste jag bara berätta att vi har en mysig kväll tillsammans.. jag och Tomas.. Jonathan sover över hos en kompis.. och Charlie sover sedan länge.. Riktigt trevligt att sitta ner i soffan.. och bara glo på Tv tillsammans.. Det är nog flera månader sist.. vi gjorde det..


Ja ja.. får inte missa för mycket av början på filmen.. så jag säger Tah tah..

Av Jenny-Blue - 16 januari 2010 14:25


Att vara ensam en hel kväll, tillhör inte vanligheterna, för mig.. men igår blev det så.. Och det var nice! Jag hade tänkt att jag skulle göra något.. men så blev det såklart inte.. Satt en stund vid datorn, men spenderade sedan resten av kvällen.. och halva natten.. framför TV:n. Förvisso satt jag och ritade på en ny tavla, som jag har tänkt att göra ett tag.. men i det stora hela så hände det inget märkvärdigt igår..


- Skönt att bara softa.. ensam.. och med penna och duk, kändes kvällen lyckad!


Nu ska jag iväg till min kära vän S. Hon sms:a mig innan och undrade om jag ville komma över till henne en stund.. Hon var kaffesugen.. och jag tar det som en komplimang, när hon vill dela en kopp kaffe med just mig..


Så.. nu har jag inte tid att sitta här mer.. vi ses kanske senare..

- Tjenixen..



  

- I LOVE YOU S!

LITE MER OM MIG...

KALENDER

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

   

 

      Privat konto: 

     jenny78blue 

 

    Konst konto:

     jenny78blue_art

 

      MaryKay konto:

     jennyblue_mk

 

 

LETAR DU EFTER NÅGOT SPECIELLT? SÖK HÄR:

SIDOMENYN UPPDATERAD

    16 augusti 2023

 

BLOGGFÄRG UPPDATERAD

    15 augusti 2023 

 

MIN KONST - HEMSIDA

www.jennyblueart.com

 

Följer du länken ovan, hittar du info om bokade utställningar, mig och mina verk, presenttips, mm..     

 

      

     

     

         

            - Välkommen!

 

 

LÄNKAR TILL ANNAT VIKTIGT

     

         

     

        

     

 

     

 

     

 

 

KATEGORiER

BELLA i mitt minne

   7 sep 2005 - 15 jun 2016

PitaPata Dog tickers

ARKiV

   

 

 

 

       

 

 

 

       

 

 

 

      

 

 

 

       

 

 

 

      

 

 

 

       


Ovido - Quiz & Flashcards