Alla inlägg under februari 2010

Av Jenny-Blue - 11 februari 2010 22:59


Åååh vad jag är trött nu..

Denna solfyllda dag.. har varit i stort sett som gårdagen..

Var på jobb 06:56 idag.. vilket är det senaste än så länge, så just det var inte samma.. Däremot var det en del maskinstopp, vilket gjorde att tiden verkade stå still.. och då är det väääääldigt lätt att bli väääldigt trött..


- Ah, jag är så trött att jag inte orkar skriva något idag.. inga långa utläggningar i alla fall.. Vi har skämtat.. och skrattat mycket idag.. och det känns som om jag blir mer och mer insläppt i tjejernas lilla gäng.. De pratar betydligt mycket mer med mig nu.. dag fyra.. än vad de gjorde i måndags.. Trevligt! 


Blev en erfarenhet rikare i eftermiddags.. då jag fick stå vid skärmaskinen och samla upp avskuren well, som skulle kapas av rullen.. Det kändes som totto bortkastad tid.. men det tillhör ändå arbetsuppgifter.. och tillsammans med S. var det riktigt roligt..


Nä.. nu ska jag gå och lägga mig..

Imorgon är det fredag och min första vecka på mitt nya jobb, är avklarad..

Detta i sin tur betyder att jag kommer att fira min första helg.. på länge.. och det ska bli nice.. även om det kommer att vara ännu mer gött att krypa ner under mitt täcke och somna..


Mmmmh, ja det lockar..

Vi ses.. Puss o Kram!

Av Jenny-Blue - 10 februari 2010 23:04


Kom till jobb klockan 06:55 idag.. utan någon större panik.. Charlie grät, som vanligt, när han blev lämnad.. men vad ska man göra..?! Det finns ju faktiskt inte så mycket att göra åt saken.. mer än att stålsätta sig och vinka glatt..


Idag har jag fått erfara.. hur det kan bli när något i ledet halkar efter.. Att jobba i fabrik är lite spännande.. (det kan hända att det bara är jag som tycker det.. eftersom jag är intresserad av alla maskiner och sysslor som finns omkring mig, på mitt nya jobb..) men just idag, var det lite trist där ett tag..


Pallen med förpackningarna som skulle handlimmas.. tog slut under förmiddagen och det gjorde ju ingenting då.. för då hade vi fullt upp med annat också.. Men vid 13:40 tog det bara stopp.. Maskinen stannade och den stora väntan hade börjat..


För att inte bara sitta rakt upp och ner.. satte jag och de andra tre tjejerna igång med att städa på lagret.. Bland annat så bytte vi skyddspapper på packbordet.. och sopade golv.. Mmmmmh.. mycket, mycket, golvyta.. blir det i en fabrik.. och lika mycket damm och skräp, blir det också..


Ja.. maskinstoppet varade i cirkus en timme, men sedan kom den igång igen.. och vi fick åter igen saker att göra.. och det var ju tur.. för att inte ha något att göra, får en att känna hur trött man egentligen är.. och det är precis vad jag har varit idag..

- TRÖTT.. som en gnu..

Det kan vara pga att jag inte kom i säng i tid igår.. heller..?! Eller så är det bara precis pga att jag har börjat 07:00 varje morgon.. i TRE hela dagar.. Inte vet jag..?!

- Och helt ärligt.. det får vara pga vilket som.. för jag orkar inte bry mig om någon anledning.. Det enda jag bryr mig om just nu.. är min säng.. som jag tror att jag älskar över allt annat.. om en liiiten stund..


Men innan jag säger god natt, ska jag säga att dagen i sig, har varit bra och att det har varit lika många skratt idag.. som igår.. Inga problem.. eller skandaler heller, för den delen.. och det är ju såklart bra.


Imorgon är det en ny dag.. (Hoppas att ni redan visste detta..?!) och då får vi väl se vad som händer och fötter.. Nu däremot.. VET jag att jag ska gå och nanna kudden!


God Natt!

Av Jenny-Blue - 9 februari 2010 22:25


Jag var övertygad om att jag skulle ha jätteont i hela kroppen i dag, men framför allt ont i handlederna.. Men till min stora förvåning, vaknade jag i morse utan några större våndor.. Liiiiite öm i kroppen, var jag såklart.. men inte alls som väntat..


- Dagens första plus!! *hi hi*

(Det blev några plus till.. men de babblar jag inte upp här och nu..)


Det var lite stressigare i morse.. Charlie.. Bella.. Mig själv.. men det gick.. och så bar det av till dagis.. Charlie grät när jag lämnade honom.. och det var ju inte så kul.. men det gick det med..


Var på jobb redan 06:50 idag.

Så fort jag kom in genom dörren, rann stressen från morgonen av mig och allt som har med omaka strumpor och bortsprungna nappar att göra.. var som bortblåst.


En snabb kopp, starkt kaffe, fick igång blodomloppet och sen var det dags att starta upp maskinerna.. Samma göra som igår, fast med andra förpackningar..


Dagens lärdom idag.. var att man måste skruva på nödstoppsknappen.. efter man tryckt på den.. för att maskinen ska kunna gå igång igen..


- Lugn.. bara lugn.. Det var ingen som skadades..

Ingen mer än ett X antal kartonger.. som envisades med att fastna hela tiden.. 

Bortsett från detta lilla moment, har allting flutit på rätt bra idag.. Jag har kunnat ta för mig av de olika sysslorna.. utan att behöva fråga eller bli tillsagd.. och det känns ju bra.. både för mig och för de jag jobbar med.. ? tror jag i alla fall..?!

Vi har skrattat och pratat och större delen av dagen har varit musikfylld.. OCH DET GILLAR JAG!!


Ja.. och precis som igår, gick förmiddagen snabbt och eftermiddagen snabbare..

och vips var klockan 16:15 och arbetsdagen slut.. på jobb.. arbetet där hemma tog inte slut förrän vi ätit middag och klockan var cirkus 19..


Lite senare.. tog jag hunden med mig och åkte jag ut till min kära svägerska, för att lämna tillbaka ett par lånade skridskor och för en kopp kaffe.. (som om jag inte druckit kaffe nog.. *hi hi*)

Ja.. det blev i alla fall en trevlig liten stund, med lite skitsnack.. kaffe.. och en jädra massa kakor.. *hi hi* Farligt gott, men det sa jag till svägerskan också..

- Att bjuda på så goda kakor.. en vanlig tisdag.. njaaa.. det kan bli en skriftlig varning på det.. *hi hi* Men det tåler hon nog..?! Eller hur C..?!


Nä.. nu är jag trött.. IGEN..?! Så jag säger faktiskt god natt nu..

Imorgon är det lill-lördag.. men hur vi ska fira detta, får jag lista ut imorgon.. för nu säger jag Natti Natt!


Puss o Kram!


Av Jenny-Blue - 9 februari 2010 22:13


Ja, jag var nog trött igår.. för det var ju väldigt många fel.. överallt..

Jag hade kunnat gå in och rätta till dem.. men det orkar jag inte göra nu..

Vi får helt enkelt leva med detta.. och det tror jag nog, ska gå bra.. ?!

 

Av Jenny-Blue - 8 februari 2010 23:58


Förmodligen kommer ni inte att tro mig.. men jag var uppe med tuppen i morse.. eller ja.. INNAN tuppen egentligen!


Och morgonen gick väl bra.. Bättre än förväntat i alla fall.. Det var tur att Tomas tog hand om Charlie och satte på honom kläder och ny blöja, medan jag var ute med Bella.. annars hade det kört ihop sig.. Det gick bra att lämna Charlie på dagis.. han var i alla fall inte ledsen när jag gick.. Sen å andra sidan var han jätteledsen när jag kom och hämtade honom.. men det tar vi sen..


Jag var på jobb 06:55 och redan här kändes det som en seger.. och att jag dessutom hade hunnit få lite färg i huvudet (sminkat mig lite lätt), hittat skärpet till byxorna och gjort allt det där jag skulle där hemma, innan jag kom iväg.. kändes som pluspoäng! NICE!


Eftersom jag har varit på Tomas jobb.. som nu också är mitt jobb.. (tillfälligt..) flera gånger tidigare, kändes det lite konstigt.. eftersom jag aldrig egentligen sett vad de gör.. eller var tjejernas omklädningsrum ligger.. Men detta fick jag så klart veta idag.


Själva arbetsuppgifterna är inte speciellt avancerade, men som total rokie, var det lite.. vad ska jag säga.. ¨marigt¨ att få ihop det, vid vissa tillfällen.. Mest panik uppstod i min lilla kropp, när jag och S. skulle packa.. Inte nog med att bandet rullar.. och att du ska fiska upp tio eller 20 stycken förpackningar, du ska hinna se eventuella tryckfel också.. och så måste man vända förpackningen så att den ligger på rätt håll i kartongen de packas i..


Ja.. nu tog det ju bara fem minuter att komma in i det, så sådär stressad och pressad har jag inte känt mig idag.. Det var heller inga problem med att lasta på pallen, kopiera lappar, fylla i antal, märka och flytta..

Det som var absolut skönast.. var när vi stod och handlimmade..

- Det kändes som om jag inte gjort något annat i hela mitt liv.. Det gick snabbt och det kändes effektivt.. Och det är en skön känsla!


Lite ovant det där med tiderna.. inte bara morgnarna och eftermiddagarna.. utan alla pauser och lunchrasten. F*n det blir ju näst intill hysteri i köket, när alla ska fixa och dona inför lunchen, som de sedan får slänga i sig, för att hinna plocka undan, innan det är dags att gå tillbaka till sina arbetsuppgifter.. En paus på 15 minuter.. ?! Ja, visst.. Jag vet att det är så.. och att det förmodligen kommer att vara så i väldigt många, många år till.. men 15 minuter.. ?! Det tar ju 5 minuter, bara att ta sig från sin plats till köket..

- Mmmmh.. Ja ja.. jag vänjer mig kanske.. fast nä.. tror inte det..

Jag tycker att det är jätteroligt att jag fått denna chansen till att få prova på något nytt.. Något jag aldrig gjort förut.. Men jag säger här och nu.. att detta är inte något jobb jag drömmer om.. Jobbet i sig är ingenting.. men tiderna.. och allt det inrutade.. Blä!

- Nä.. det är inte min melodi.. alls!


Men bortsett från det där med tiderna.. så har min dag varit fantastisk!

För första gången på väääääldigt länge, har jag känt att jag verkligen har gjort något och att jag varit betydelsefull.. och jag har dansat som på moln inombords..


Förmiddagen gick fort.. eftermiddagen gick ännu fortare.. och vips var klockan dags att hämta Charlie.. När jag kom till dagis, satt han som sagt och grät i en av personalens knä, med det var för att tjejen som haft hand om honom under inskolningen, hade gått hem..


Jag fick en rapport om hur dagen varit för Charlie och att allt hade gått bra.. Ätit sovit, lekt.. Ja.. det vanliga.. När vi sedan satt i tamburen och jag skulle få på Charlies ytterkläder.. höll vi nästan på att somna båda två.. Vi bara satt där en stund.. på bänken, mitt i hallen.. och mös.. JÄTTEGOTT!!


Vi handlade lite innan vi åkte hem..

Jonathan och Tomas var redan hemma.. och Bella hade fått komma ut.. Det tog en timme ungefär innan jag började med maten så smått.. och vid cirka 19-tiden, var den klar och framdukad på bordet.


Strax efter maten fick jag gå och lägga Charlie.. som var tröttare än tröttast och det kändes ju lite trist.. med tanke på att vi bara fick träffas i tre timmar idag.. Jag och Jonathan, hann i alla fall att se en film tillsammans innan han skulle hoppa i bingen..


Ja.. livet kommer att bli så fruktansvärt annorlunda.. för oss alla.. för hela familjen.


Jag skulle vilja kalla det för ett typiskt Svensson-liv.. (man sover äter och skiter i princip..? Allt efter systemets uppbyggde samhälle och tider..) Men eftersom det är så långt ifrån mitt liv, jag vanligtvis lever.. och levt.. så blir det ändå inget Svensson-liv, för mig.. ?! Eller ja..?! Ni fattar kanske vad jag menar..?!

Knappt att jag gör det själv.. faktiskt.. jag är rätt trött nu.. och det kan jag väl få lov att vara..?! Säg inget.. jag svara själv på den frågan: JA! Det får jag!


Därför säger jag God Natt nu.. till alla er som fortfarande kan vara uppe på nätterna.. Ha en skön ¨kväll¨ !


Puss och Kram..

- Chillevippen..

Av Jenny-Blue - 7 februari 2010 20:35


Okej.. sedan jag skrev sist.. har jag:

- Lagat middag..

- Ätit middag.. vilken var väldigt god.. Tack mamma, för tipset..!

- Plockat undan på diskbänken.. fått undan resterna och diskat upp kastrullerna..

- Träffat min kusin och hans blivande fru.. ( de var snabbt inom och hälsade på..)

- Bytt utbrunna ljus till nya ljus.. ( = 24 små och ett stort värmeljus) dock bara tänt det stora.. i köket..

- Pratat med Tomas om mina planer ang. förändringar här hemma..

- Gett Jonathan lite alvedon.. och en glass.. (?!) då han tros ha bihålsinflamation..?

- Fixat till blommorna i köket.. = ansat, tagit bort julpynt (?!) och vattnat..

- Röka tre cigg.. (röker min tredje nu..)

- Och så har jag hunnit dricka två glas rött..


Lyssnar på ¨Kings of Leon¨ och njuter av livet!! Här på min balkong..

imorgon börjar jag jobba.. Jag ska lämna Charlie på dagis.. eller ja, FÖRSKOLA.. som det nu kallas.. ¨på riktigt¨ för första gången.. Men oroar mig inte ett dugg.. Jag är övertygad om att han fixar det gallant.. (stavas det verkligen med två L..?!)


Klockan är just nu.. 20:46 och jag vill tro att jag hinner ut med Bella inna filmen börjar.. Om det nu är någon film ikväll..?! Har inte kollat med Tomas, som brukar hålla koll på det.. Och det kan jag ju tro.. * ha ha ha* Jag är en sådan tidsoptimist..

Realistiskt sett hinner jag INTE gå ut med Bella.. INNAN filmen.. men sen å andra sidan, vill jag hellre säga att jag missar början på filmen än att jag inte skulle hinna med Bella ¨the dog¨..


Sitter på balkongen.. och skriver.. men det har jag ju redan sagt.. *hi hi* Ja ja.. så är det i alla fall..


Titta in imorgon igen.. för att läsa om min första arbetsdag.. på LÄÄÄÄÄNGE.. men kom inte hit för tidigt.. för jag har en del att göra innan jag får tid till att sitta ner vid datorn.. Tror inte att jag hinner uppdatera före klockan 21.. men det återstår att se..


 imorgon.. för det hoppas att jag har..

 

 

Puss o Kram!!

     

Av Jenny-Blue - 7 februari 2010 16:54


Idag, söndag.. är sista dagen som mamma¨ledig¨/ arbetslös.. för i morgon börjar jag jobba.. KLOCKAN 07:00 !! Ve och fasa.. men det ska nog gå bra..


Inget krävande jobb.. förvisso.. men tiden.. 07:00 varje morgon, är krävande nog..

Jag är inte speciellt nervös.. men erkänner att jag haft lite av ångest inför morgnarna.. Men men.. som sagt.. jag TROR att det ska gå bra..


Vi får väl se..


Nu ska jag börja med maten..

Vi ses kanske igen senare.. om jag orkar.. Annars blir det imorgon! För jag måste ju berätta hur min första arbetsdag.. har gått..


- Tjenixen..

Av Jenny-Blue - 6 februari 2010 23:20


Åh vilken härlig kväll.. och vilken trevlig dag.. dessutom..!!


Jag och barnen har varit hos min kära svägerska och kusinerna. Jonathan och E. lekte jättefint tillsammans idag.. (kanske pga att D. den stora kusinen, inte var hemma..?) Charlie var näst intill ett A-barn och jag och svägerskan fick pratat en stund.. ovanligt ostört, måste tilläggas.. och det var nice..


Efter vårt lilla besök hos kusinerna åkte vi till affären för att köpa lite gott inför kvällen.. Jag och Jonathan hittade vars en film, som vi köpte för att titta på lite senare.. (varken jag eller Jonathan är speciellt intresserad av melodifestivalen)


När vi kom hem gjorde vi en liten snabbstädning, jag var ute med Bella och sedan gjorde jag middag.. en de Lux middag.. i Jonathans ögon.. Köttbullar och mackaroner, med ketchup och mjölk.. Charlie, som håller på att få tänder hade redan fått välling och somnat, när jag och Jonathan satte oss ner vid bordet.


Mitt i maten sa Jonathan att han tyckte att det var mysigt när vi kunde sitta ensamma och äta.. bara han och jag.. utan Charlie.. och jag höll med.


När maten var slut och diskmaskinen var igång, var det dags för film..

- Men Tjii, fick vi.. Vi hade ju helt och hållet glömt att Tomas som inte var hemma, hade tagit X-boxen med sig och att vi därför inte kunde se film.. *suck*

- Ååååh så traaaaaditt!!!! Och så vaknade Charlie.. Stackaren, var jättevarm och hade jätteont i munnen.. Mammas lille tulle..


Ja ja.. det blev melodifestivalen i alla fall.. om man nu vill kalla det för det.. Själv är jag en av dem som tyckte att det var bättre förr.. Men sånn e ja..

Charlie fick lite alvedon och en kall napp och somnade efter en stund i min famn. När jag lagt in Charlie i sin säng, plockade jag och Jonathan fram chipsen, dippan, drickan och godiset för att kunna mysa lite extra vid Tv:n..

När melodifestivalen (deltävling ett) var slut, höll Jonathan på att somna i soffan, men kunde själv ta sig in i sängen, innan han slocknade.. Och det var ju skönt.. eftersom han börjar bli för stor och för tung för mig att orka bära..


Ja.. och sen var det bara jag kvar.. och alla mina värmeljus.. som lyser så fint.. fortfarande.. Mmmh.. det har varit en nice dag.. Me like!

Jag har ingen aning om när Tomas kommer hem.. det vet han inte själv heller.. men det spelar ingen roll. Jag trivs i mitt eget sällskap, så för min del behöver han inte komma hem än, på några timmar..


Nu ska jag inte sitta här längre.. och uggla.. Vi får helt enkelt ses en annan vacker dag.. när solen lyser..?!


Puss & Kram.. Natti Natti.. och..

- Tjingeling..

LITE MER OM MIG...

KALENDER

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

   

 

      Privat konto: 

     jenny78blue 

 

    Konst konto:

     jenny78blue_art

 

      MaryKay konto:

     jennyblue_mk

 

 

LETAR DU EFTER NÅGOT SPECIELLT? SÖK HÄR:

SIDOMENYN UPPDATERAD

    16 augusti 2023

 

BLOGGFÄRG UPPDATERAD

    15 augusti 2023 

 

MIN KONST - HEMSIDA

www.jennyblueart.com

 

Följer du länken ovan, hittar du info om bokade utställningar, mig och mina verk, presenttips, mm..     

 

      

     

     

         

            - Välkommen!

 

 

LÄNKAR TILL ANNAT VIKTIGT

     

         

     

        

     

 

     

 

     

 

 

KATEGORiER

BELLA i mitt minne

   7 sep 2005 - 15 jun 2016

PitaPata Dog tickers

ARKiV

   

 

 

 

       

 

 

 

       

 

 

 

      

 

 

 

       

 

 

 

      

 

 

 

       


Ovido - Quiz & Flashcards