Alla inlägg under augusti 2013

Av Jenny-Blue - 15 augusti 2013 21:12


Idag.. Dag nummer 2, med inskolning för "Mina Jasmine", gick lika bra som igår..

Fast idag blev dagen något längre och innehöll en hel, mycket mer..?!

Det började med ankomst klockan 7:45.. sen var det frukost klockan 8:00..

- En upplevelse som jag sent kommer att glömma.. *fi fän* !!


Jag må ha varit med om en del "hemska" grejer i mitt liv.. men frukosten i morse, var

något av det läbbigaste som hänt mig..?!! (i alla fall, av det jag fortfarande kommer ihåg..?!)


- Enligt det nya inskolningssystemet, ska man som förälder, vara med sitt/sina barn.. i allt, som händer på dagis.. Detta för att visa, som förebild, hur roligt allting är.. och skapa en så positiv bild, man bara kan, av dagis.. Detta i sin tur, innebär att man, bland annat, ska leka med leksakerna, vila på madrass, vara ute på gården, mm.. Och ALLT ska naturligtvis vara TOPPEN, hela tiden!! Man ska även delta i barnens alla måltider.. varav en av dem var dagens frukost..?!


- Oh my God!! Jag trodde jag skulle DÖ, när de rullade in frukostvagnen, med två stora skålar med GRÖT!!!??? Hade det bara varit havregrynsgröt, hade jag kanske inte tyckt något, då det i alla fall luktar gott..?! (Tror det är förknippat med ett barndomsminne, som hade med vår undernärda hundvalp att göra?) Men nu var det ju inte det.. havregrynsgröt.. Det var den där vita, småkorniga, slemmiga, geggan.. som efter en stund blir lite hårdare på toppen. Som en tunn hinna, av svalnad, uttorkad gegga..?! Med andra ord.. DEN läbbigaste gröten av de alla?!!


Jag berättade för personalen, att jag inte gillar gröt.. Och även om jag lätt, hade kunnat slänga mig på golvet, likt ett litet, men frustrerat barn och vrålat ut min avsky.. samlade jag mig och berättade stillsamt mitt "ogillande".. innan jag stoppade hela min upplagda portion, storlek matsked, i munnen..?!!

- Tvi katten.. (inget illa menat mot kisse-missarna).. Men *fi fän* va' rälitt!!


Jasmine åt sin gröt utan problem.. Tror inte att hon ens tittade på mig, när jag gick igenom intagningsprovet till "Fear Factor"..?! Skönt ändå, att hon verkar tycka om allt som det bjuds på, på dagis..!! ALLT verkar bra, på dagis..?! "Mina Jasmine" lyser som en sol, nästan hela tiden! *smile*


Här kommer några bilder på, en något mindre road, Jasmine..

som jag tog under förmiddagen när vi var ute på gården..

- Trött, men nyfiken i vagnen..


- Trött, arg och jätteledsen.. utanför vagnen..


- Tillbaka i vagnen.. Over and out!


En annan bild som jag tog lite senare, där inne.. Efter att hon fått sova en stund..

- Åter igen.. Go'a glada Jasmine.. *smile*

Av Jenny-Blue - 13 augusti 2013 14:38


Så var första inskolningsdagen för Jasmine, avklarad.. Allt gick bra.. till och med morgonen, med allt vad det innebär..?! Men sen å andra sidan, var det en mjukstart idag, med start på dagis först klockan 9.. Imorgon blir det liiiite tuffare, då vi ska vara på plats, kvart i åtta.. Behöver inte lämna Charlie innan dock.. då hans avdelning är stängd pga. planeringsdag.. Charlie är därför "utlånad" till Jasmine's avdelning, så det blir "två flugor på smällen" i morgon.. *smile*


Dagen har som sagt gått bra. Promenade till dagis började i tid.. lite innan till och med..?!

Det var inga problem att lämna Charlie.. och ännu mindre problem, för Jasmine, att sitta och leka i tre timmar.. Eller ja.. mest lek.. men även en del annat för mamma, som lite pappersgöra, blöjbyte och lunch..


På vägen hem sedan, slocknade Jasmine, som en klubbad säl.. (Förlåt mitt uttryck, alla djuraktivister..)

Jag hann nätt och jämt bara precis sätta henne ner i vagnen, innan hon somnade.. *smile*

Många intryck att bearbeta.. baciller att hantera.. och nya ansikten att acceptera..


Blev lite full i skratt, vid ett tillfälle, när vi satt på golvet och en annan pojke, som inskolas samtidigt, var på väg att ta något ifrån Jasmine.. varpå hans mamma säger: "Nej! Ta inte den lilla flickans saker." Mamman tittade på mig och fortsatte: "Hon är ju så liten och söt.. och så försiktig".. Jag svarade bara "Ja." Tyckte att det räckte..?! Även om jag skulle kunna berättat för henne att lilla, söta 'Mina Jasmine'.. lätt skulle kunna slå hennes grabb i huvudet, i rent raseriutbrott.. om hon bara känt honom lite bättre.. Men som sagt.. jag sa inget.. Tänkte bara.. "Skenet kan bedra, skenet kan bedra"..


Mer om inskolningen imorgon.. Nu måste jag fixa och dona lite, inför mat och så.. så att jag hinner med allt som ska göras innan Bingo på Almåsa ikväll.. Sista gången för den här säsongen.. så ikväll blir det fest..?! *smile*


Have a nice day friends! Vi ses..

Av Jenny-Blue - 9 augusti 2013 22:23


Nä, jag är inte religiös.. Men du som har musik i ditt hjärta, på ett eller annat sätt.. förstår vad jag menar.. och håller nog med mig..?!

Dess förmåga att kunna lyfta.. fylla.. komplettera.. Den enorma makten, att kunna skapa vilken stämning som helst.. Ibland är den räddaren i nöden, när den tar oss bort från de jobbiga känslorna.. Ibland tar den oss djupare in i känslorna.. goda som onda.. Allt beroende på sammansättningen av dess olika toner..

Musiken får oss att dansa, sjunga, gråta, skratta, men framför allt att känna..!! And I freaking LOVE IT!!

Av Jenny-Blue - 9 augusti 2013 15:14


Det ligger i min natur att jag vill "ha så fort som möjligt", när jag kommer på något nytt..

- Varför vänta.. när man kan dö imorgon..?! Tänker jag..?! Men jag måste nog ändå säga att jag blivit bättre på att hantera min "rastlöshet"..! Känner idag, att jag kan vänta.. Inte hur länge som helst, men betydligt mycket längre än tidigare.. Känner mig trygg i planen jag har börjat smida på, under det nästkommande året.. och jag tror att det kommer att bli riktigt bra..?! Om inte "Fan" kommer och sabbar alltihop.. men det hoppas jag verkligen inte.. För hans skull.. *hi hi hi*


- Skämt å sido.. Det ena ger det andra.. och jag får väl erkänna att jag är så pass vuxen nu, att jag kan ta ett steg i taget.. för att slutligen kunna nå mina mål.. Egentligen har det alltid varit så, men rastlösheten har varit oumbärlig.. vilket den inte är längre.. och det är mer än nice!


Nu vaknade dotera.. och jag måste fixa mat till henne, innan det är dags för tvättstugan igen..

*suck* Ve och fasa, vad mycket tvätt jag har lyckats samla ihop..?! Kommer kanske tillbaka, senare.. om jag hinner..?! Har en del planer inför kvällen.. och i bästa fall, har jag inte tid för mer dator idag..?!


Puss och Kram till er Alla!

Av Jenny-Blue - 8 augusti 2013 14:43


Det blev en skön promenad hem, tidigare idag.. men samtidigt lite skrämmande.. då faktum kvarstår, att den sista idioten inte är född än..?!


Ja, ni får ursäkta mig.. men hur tänker man när man sitter och kör bil och snackar i telefon samtidigt..?! Ja, det händer mig också.. men jag har nog aldrig suttit och hållt i telefonen, trots att jag har handsfree inkopplat..?!!  Och jag har aldrig heller stått i en korsning, vid rödljus och kört när det blivit grönt.. när jag hört ambulansen komma, i full karriär, mot korsningen..?! Jag brukar inte heller parkera bilen mitt på gångbanan.. speciellt inte om gångbanan går rakt in mot en stor entre in till ett företag..?!! Jag skulle inte heller, ens få för mig tanken.. att kasta skräp på marken.. inte ens den minsta lilla pappersbit.. Men tydligen finns det fortfarande de som gör det.. trots att det finns en papperskorg mindre än två meter bort..?!


Nej.. Jag är inget helgon.. och jag är långt ifrån perfekt, men jag har fått lära mig folkvett..!

Känner mig nästan unik, då det tydligen är något som, långt ifrån alla, har fått lära sig..?!



Av Jenny-Blue - 6 augusti 2013 11:24


Inne på min sista vecka, innan allvaret sätter igång.. och det är redan tisdag..?!! Har en del jag måste fixa innan inskolning, dagis, skola och jobb sätter igång..

Prio ett är att fixa min bil, som varit strömlös alldeles för länge.. Nytt batteri och ett par nya däck står på listan.. Sen bara MÅSTE jag ta hand om det enorma tvättberget, som har likt lava ur en vulkan, börjat välla ut över badrumsgolvet..?! (Får skylla mig själv, då jag valt sommaraktiviteter och mys, framför hushållssysslor..?!)

Här kommer några collagebilder, som jag gjort med foto från några av sommarens äventyr..

Ett besök på "Terrariet" i Helsingborg.. en upplevelse för både stora och små!!

Utflykt till Tykarpsgrottan.. och senare glass och restaurangbesök i Vinslöv.

Ett spontant äventyr till Ystad djurpark.. som blev en underbar dag på Österlen! Ett måste för alla barnfamiljer..?! Med härlig natur, vilda körsbär, bad, grillmöjligheter, lekplatser.. och en massa djur, så klart! *smile*

Detta collaget är gjort på "farmors" bilder.. Då det var Charlie's eget äventyr, med farmor, kusin Elin och farmors väninna Eva.. På Tivoli i Danmark.
- En dag han sent kommer att glömma, då han fick åka "fritt fall".. TVÅ GÅNGER.. (?!) och han bara älskade det! GalenUnge?!! *smile*

Ja.. Det var lite av vad vi gjort.. (Kan komma fler bilder på mer, vid ett senare tillfälle..?!)
Det har i alla fall varit en underbar sommar.. och ett fantastiskt år som "mammaledig".. så jag kan med total lycka i själen, gå tillbaka till jobb, efter inskolning.. om två veckor..!!

Av Jenny-Blue - 2 augusti 2013 00:16


- Farligt, farligt.. men härligt, härligt..!!

Att en helt j*vla vanlig torsdag.. (Ja jag vet att klockan passerat 00:00 och att den tekniskt sett är fredag nu.. men va' f*n) Ursäkta min franska.. både här och där.. Men så jädra gött.. att bedöva.. eller öppna sinnena.. (?!) vilket man vill.. (?!) Men en hel massa rödvin.. och inte bry sig ett spår om något!


Älskar mig själv och allt vad jag är och står för.. bla bla bla bla.. och så vidare.. och så vidare, mm, mm.. Grejen är den att jag vet PRECIS vem jag är.. vad jag vill.. vad jag behöver.. vad jag klarar mig utan.. Jag vet vad jag känner.. tänker.. upplever.. tycker.. offrar.. Jag vet vad jag borde, vad jag INTE borde, vad jag måste och inte måste.. Jag känner mig själv.. och även om jag inte är världens bästa människa, kvinna, barn eller mamma.. så vet jag PRECIS vem jag är.. Och jag står för varje milimeter..


Jag är JAG och jag ÄR UNIK! Den som vill tycka något annat, får mer än gärna göra det.. med eller utan min vetskap..!! Och det har jag sagt sedan jag var "mini".. så tro inte att jag någonsin kommer att säga något annat.. för det har jag väldigt svårt för att tro..!! Och ju äldre man blir, desto mindre bryr man sig om vad andra tycker.. om en.. Man vet vad man är värd och man nöjer sig inte med mindre..?!


Jag har ett ton fel och brister.. men som sagt.. passar det inte så..?! Ja, då kan det kvitta!! För jag vet att jag samtidigt har tusentals goda egenskaper.. "Jag skulle plocka ner månen till de som förtjänar den.. om jag hade kunnat".. samtidigt som mitt ego, hade kunnat förbanna vem som helst som försökte köra över mig.. Jag har suttit i ett par skor.. ensam och rädd.. lämnad åt mitt öde.. Jag har svalt.. tackat.. smilat.. och hållt käft.. Jag har trots allt som hänt mig, alltid tänkt mig för vid ord, både muntligt och i text.. och verkligen försökt att inte smutskasta andra. Till en viss del, för andras skull, men mest för min egen.. då jag velat ha ryggen fri.. nu och i framtiden.

- Jag vill dö, i vetskapen om att andra sett mig för den jag varit, hellre med fel och brister, än för något jädra skitsnack, jag kläckt ur mig, när jag varit förbannad, arg, sårad, bitter eller ledsen..

(Tackar min mamma, för jag vet att det är hon som lärt mig att inte säga sånt som man aldrig kan ta tillbaka.. Man kan säga förlåt, men ett sagt ord, kan man ALDRIG få osagt, alltså aldrig "ta tillbaka".. och det kommer ALLTID att finnas kvar och gnaga den som blivit sårad..)


Vill du veta mer om mig.. och då menar jag min personlighet, inte om mitt liv.. kan du lätt bara googla "stjärntecken".. och spana in "fisken".. för det är nästan äckligt.. så mycket som stämmer in på mig. Vill du veta mer om mitt liv.. kan du ta en titt här i bloggen.. Har bloggat sedan 2008.. och har hunnit att "visa" en hel del av mig, mitt och mina..?! Och till skillnad från kanske många andra bloggar, (?!) så är allt som står skrivet, i min blogg, sant.. (Eller så kan du bara fortsätta läsa här..?! *pil ner*)


Jag heter Jenny.. och jag är kanske inte alltid blue.. men det ÄR min färg..

Jag älskar livet när det går som jag vill.. Jag är kreativ, så det skriker om det.. Har lätt för att bli rastlös, då jag hela tiden söker efter äventyr.. Jag hatar klockan, rutiner.. och att vara "instängd".. men fogar mig ganska så bra, inom A-människans ramar.. (Vill jag i alla fall själv tro..?!)

Har ett stort (om inte det störta?!) behov av att hela tiden bli bekräftad.. Jag är en tidsoptimist, varpå andra ofta blir "lidande".. Jag älskar mina tekniska prylar, så som min iphone, iphad och min lilla "bärbara".. (ja, kaffekokaren också faktiskt..) Jag kan överleva utan tv, men skulle dö utan musiken! Jag är spontan och impulsiv.. Tänder på livet, engagemang.. och målmedvetenhet.. Tycker att det är fruktansvärt avtändande, när jag i ett sammanhang, måste ta "alla" beslut och sedan verkställa dem själv, utan hjälp från medparten.. Njuter av det lilla, men drömmer om det stora..


När jag dansar.. vilket jag älskar att göra, pga. många anledningar.. *smile* så kan det jämföras med hur jag fungerar i livet.. Vid det allra minsta som stör mig.. (I dansen - glas på golvet, knuff i ryggen, mm.. I livet - ett simpelt "nej", besvikelse, motgång, mm..) så stannar jag upp.. ger det ett par sekunder, men fortsätter sedan igen..


Jag avskyr oordning.. men lever i ett organiserat kaos.. Skulle kunna skippa sånt som "spiller min tid".. så som att sova, äta och gå på toa.. *smile* De tre viktigaste sakerna här i livet, som man tyvärr inte kan göra så mycket åt..?! *suck* Vad gäller jobb, så ger jag 100% av allt jag har.. och skulle inte tveka en sekund i att stanna över, eller hoppa in extra, vid behov.. Jag älskar att "jobba" och har nog aldrig lämnat jobb, som många andra gör, i samma minut som arbetsdagen tar slut.. Kalla mig seg.. men sån är jag..


- Oh my god, vad jag spårade in på mig själv nu..?! Är du fortfarande med..?! Coolt ändå, att du orkat läsa allt detta om mig..!! *smile* Vete tusan om ens jag orkar läsa igenom allt jag just har skrivit..?!


Detta inlägg började (för dig som har glömt, efter alla tusentals rader om bara mig..?!) .. med att jag var lätt irriterad, men ändå sansad.. Eller ska jag säga tvärtom.. Sansad, men irriterad..?! Och tanken var väl att göra det klart för alla (?!) att jag visst har mina (negativa) stunder då jag går in i "min bubbla".. men att jag gör det för att skydda..?! Först och främst måste jag skydda mig själv.. Stanna upp.. tänka igenom, behandla, "acceptera".. för att kunna gå vidare.. Men också för att skydda dem, som befinner sig i min närvaro. Det strider mot min natur att göra andra medvetet illa, vilket är lätt hänt med både ord och handling utfört i stundens hetta.. (med åren och erfarenhet.. har jag fått lära mig att "min bubbla" kan vara nog så sårande.. även om det aldrig har varit med flit, att såra någon!!)


Ja.. Herre gud.. (ursäkta min franska..?!) Nu ska jag sluta tjata om mig själv..!!

Klockan är mycket.. 02:19 för att vara exakt.. och oavsett om jag vill det eller ej, så är jag nog tvungen till att gå och "snusa kudden" en liten stund..?!


- Glöm aldrig bort vem du är..!! Men lev ditt liv så som du vill bli ihågkommen på din begravning!


Av Jenny-Blue - 1 augusti 2013 22:45


Jag har två veckor till.. innan Jasmine ska börja sin

inskolning på dagis.. Och om tre veckor börjar jag jobba igen..

(här skulle jag vilja ha en sådan där "smilygubbe" som stirrar med stora ögon) 

  

- Ja, typ en såda här..


Tro nu inte att jag klagar.. för det gör jag INTE!

Däremot kan jag säga att jag kommit på mig själv

med att verkligen suga musten ur precis varje minut,

som jag har kvar av min mammaledighet.. 


Det kommer att bli ett säkert helvete, när det är

dags för "normala" tider igen, eftersom jag det senaste

åtta månaderna, har varit uppe i 20 timmarspass.. (?!)


- Ja säg vad du vill, angående det..

Det finns studier med bevis, svart på vitt.. om att

vi "B-människor" hela tiden drar ut på dygnet, då vi inte

är som "A-människorna" som har en "inbygd" tidsrutin

och blir trötta vid ungefär samma tid varje dygn..


Svårt att förklara, men kolla gärna upp det via google..

"B-människans dygn är längre än "A-människans" - kort och gott..


Men hur som helst..

Den tiden den sorgen.. som man säger..

- Och som sagt.. Jag njuter av varje minut innan

det är dags för, den så kallade, verkligheten igen..!!



LITE MER OM MIG...

KALENDER

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Augusti 2013 >>>

   

 

      Privat konto: 

     jenny78blue 

 

    Konst konto:

     jenny78blue_art

 

      MaryKay konto:

     jennyblue_mk

 

 

LETAR DU EFTER NÅGOT SPECIELLT? SÖK HÄR:

SIDOMENYN UPPDATERAD

    16 augusti 2023

 

BLOGGFÄRG UPPDATERAD

    15 augusti 2023 

 

MIN KONST - HEMSIDA

www.jennyblueart.com

 

Följer du länken ovan, hittar du info om bokade utställningar, mig och mina verk, presenttips, mm..     

 

      

     

     

         

            - Välkommen!

 

 

LÄNKAR TILL ANNAT VIKTIGT

     

         

     

        

     

 

     

 

     

 

 

KATEGORiER

BELLA i mitt minne

   7 sep 2005 - 15 jun 2016

PitaPata Dog tickers

ARKiV

   

 

 

 

       

 

 

 

       

 

 

 

      

 

 

 

       

 

 

 

      

 

 

 

       


Ovido - Quiz & Flashcards