Alla inlägg under november 2013

Av Jenny-Blue - 22 november 2013 18:19


.. sitter jag nu på pizzerian och väntar på att fredagsmiddagen ska bli klar. Ganska behagligt faktiskt..! Och bättre ska det bli.. väl hemma igen, med en rykande pizza på bordet, redo att ätas..!! *smile*

- Trevlig fredagkväll alla!
Puss och Kram.

Av Jenny-Blue - 22 november 2013 11:14


HALV FYRA imorse, gav jag upp..
Gjorde en flaska välling.. fastän jag inte tror på att göra mat på natten, då det lätt kan bli till en vana att vakna för att äta, för de små..
Stoppade flaskan i munnen på min lilla skrikiga Jasmine, sprang in i mitt rum, kastade mig i sängen.. och somnade som en stock!!

Vaknade av att Charlie drog i täcket..
- Klockan..?! Jo den var fem i åtta?!!

Av Jenny-Blue - 22 november 2013 02:13


Jag är redo.. men vår underbara lilla " Mina Jasmine" tycks inte hålla med..?! Hon har redan vaknat till en gång tidigare (under tiden som jag skrev mitt förra inlägg) men nu var det tydligen dags igen..?!

- Ve och fasa över imorgon, kan jag säga redan nu..!! *suck*
Skriver dessa rader i väntan på att hon ska komma till ro igen, så jag också kan få sova.. om jag nu får det..?!

- Såhär söt kan hon vara.. när hon sover.. NÄR hon sover!! *smile*

Av Jenny-Blue - 22 november 2013 02:00


Det har varit en bra dag, trots allt..?! Skönt att komma tillbaka till jobb, efter två dagars vab, hemma med Jasmine.. Även om gårdagen handlade mer om mig och mitt öga, än om lilla förkylda Jasmine, som igår fick en feberfri dag hemma..

Jag har nog inte verkat så glad, utåt sett..?! Men innerst inne har jag mått riktigt bra! Jag är en sådan person som faktiskt gillar att jobba. Missförstå mig rätt.. jag gillar att vara hemma också.. Det är "gråzonen" mellan hemmet och jobbet som jag har lite svårt för.. Stressen på morgonen, med allt vad den innebär.. En hund och tre ungar.. Varav en unge med läxböcker, frukt och gympapåse som måste med till skolan.. En annan som vägrar ta på sig själv och som har ett morgonhumör värre än sin mamma.. (?!) Och en tredje som inte alls gillar att ligga på skötbordet för att få ny blöja och en massa kläder på sig..

Samma "gråzon" när man, efter jobb, ska hämta upp alla barnen.. En på skolan och två på vars en avdelning på dagis.. Stress, stress, stress.. För att komma hem, gå ut med hunden, laga mat, diska, hjälpa till med läxor, lösa konflikter om fjärrkontroller, plocka fram, plocka undan.. Tvätta barn, borsta tänderna på barn, byta blöja på barn, natta barn..
- Ja, det går verkligen i ett, från det att man lämnar jobbets lugna vrå, tills det att klockan slår halv nio, nio..

Men som sagt.. Det har varit en bra dag.. trots allt..

Känner rent spontant att jag måste tillägga, att jag har världens finaste barn.. För hur stökiga eller bråkiga de än må vara.. Och hur mycket jag än kan gnälla över dem, så finns det inget mysigare än de där små stunderna då man får den där "äkta kvalitetstiden" tillsammans.. Utan alla måsten, som allt för ofta hänger över en. Stunderna då man kan ge precis ALL sin tid till bara barnen..!!

Fick en sådan underbar stund, ikväll.. igen.. När jag låg i Charlie's säng och pratade med mina pojkar.. (Jasmine hade redan somnat och låg och snarkade under tiden.. *smile*) Där Charlie fick svar på frågor han funderat över.. och Jonathan fick berättat om det som han hade på hjärtat.. Lika härligt som att få prata med barnen, lika underbart är det att höra när pojkarna pratar med varandra.. Jonathan, den förståndiga storebrodern.. Hans tonfall och tålamod när han försöker förklara saker för lillebror.. Och Charlie, som ser upp till sin kloka storebror och som, tro det eller ej, faktiskt kan lyssna på vad Jonathan har att säga.. * smile* Ett underbart samspel och en fröjd för "mamma" att få bevittna..!!

Här en något äldre bild på mina tre, tagen när Jasmine fortfarande bara var en liten bebis.. Men ändå.. Mina tre!!


För er som undrar hur det har gått med mitt öga, kan jag berätta att det är avSEvärt bättre.. *hihihi* Svullnaden runt omkring har lagt sig och jag ser nästan normal ut igen.. *hahaha* Eller ja.. Jag har snart nått mitt utgångsläge utseendemässigt, kan vi säga istället.. För vem är jag att säga att just jag skulle se normal ut..?! *smile*

Nej, mina sköna hönor..?! Nu måste jag släcka lampan och nanna kudden..
Snart dags för "gråzonen" igen.. veckans sista dock, som tur är.
Ha det gott vänner! Hoppas att ni sover gott alleredan..
- Hoppsan, där blev det lite skånska också.. Ja ja, det får ni ta!

Sköt om er och ta hand om varandra! Vi ses..
- Tjingeling..!!

Av Jenny-Blue - 21 november 2013 06:31


.. speciellt om man har varit uppe under natten för att trösta gråtande barn..

Ja ja.. Hur som helst, finns det väl inte så mycket att göra åt.. Mer än att säga:

Av Jenny-Blue - 20 november 2013 12:59


Som vanligt, när jag har många tankar som snurrar runt i knoppen, så har jag inte skrivit speciellt mycket.. Knäppt egentligen, då det är då jag behöver skriva som mest..?! Men ja ja.. Det känns som om jag har fått en paus, just nu, från allt som snurrar.. och jag passar på att skriva lite..


Jag har tusen grejer jag skulle kunna beklaga mig över, men det är ju inget kul att läsa.. så jag tänkte skriva om det absolut senaste.. Det är egentligen inget kul det heller, men va tusan.. Vill man, så kan man, faktiskt se lite tur i oturen..?!


Okej här kommer det..

Igår när jag var ute med hunden, strax efter klockan 16.. gjorde jag en "blunder".. eller egentligen: INGEN blunder..?! (*Ha ha ha* Du fattar snart..?!) Hunden gjorde som hundar gör.. och lade en "nummer två" intill en buske inte så långt hemifrån. Jag gör mig redo med påsen, för att göra som alla hundägare borde göra.. Jag får in handen i påsen och böjer mig ner för att plocka upp efter min hund.. Och på vägen "ner" kör jag mitt högra öga, rakt ner i en gren som sticker rakt ut ifrån busken.. Sekunden senare står jag med handen (den UTAN påse) över ögat och ojar mig för att det gjorde syndigt ont.. Tror nu inte att jag lät skiten ligga kvar! Nej för fasiken! Hade jag nu offrat mitt ena öga för att plocka upp en hundskit, tänkte jag banne mig få upp den också!!


Väl uppe i lägenheten igen, tittade jag mig själv i spegeln och upptäckte, ett U-format märke som såg ut som ett hårstrå.. Bara det att märket var kvar (oflyttbart) när jag försökte få bort det med fingret.. Först kände jag mig lite pjallig, när jag var på väg att ringa sjukvårdsupplysningen 1177, men när jag väl hamnat i kö, kände jag att det ändå var bättre att kolla, än att skita i det och sedan kanske få en permanent skada på ögat pga. att jag inte tagit det på allvar..?!


Hur som helst.. Sjukvårdsupplysningen sa att jag skulle köpa Noviform, en receptfri ögonsalva på Apoteket. Att jag skulle använda den under kvällen/natten och komma in till sjukhuset för en närmare kontroll under morgonen idag.. Eftersom det är min vecka med barnen.. och jag var halvt blind, blev det att jag blandade in min mamma i det hela.. som lyckligtvis var i stan.. och kunde åka inom Apoteket och köpa den där rekommenderade salvan till mig. På så sätt, behövde jag inte packa ungarna och köra iväg själv. Ett stort TACK FÖR HJÄLPEN MAMMA!!


Under kvällen blev jag mer och mer irriterad i ögat och tillslut kunde jag inte förmå mig själv till att göra något annat än att bara blunda med ögat.. Vi snackar mono-syn Arne?!! Galet så mycket vi tar förgivet här i livet.. Allting blir liksom snett på något vänster.. *ha ha ha* med bara vänsteröga.. Något störigt att försöka peka på iPhad skärmen, då fingret hela tiden "hamnade" sidan om..?!


Ja ja.. Det var riktigt nice att somna, när det väl var dags för detta.. och det var inte så farligt att vakna heller, som jag hade föreställt mig.. Däremot kunde jag inte öppna ögat alls pga. ljuskänslighet och att det skavde och tårades alldeles för mycket.. Något kaos.. mer än vanligt, under morgonen, med tre barn, en hund och en mamma som gick in i väggar och dörrkarmar hela tiden, med sin mono-syn.. Ett underverk att vi kunde hitta några strumpor i tvättpåsen till Jonathan.. ändock om det var ett par av mina.. *smile*


Världens bästa Tomas kom dock till vår (mest min) undsättning och även om vi blev lite sena, så fick han läget under kontroll.. och jag kunde känna mig lugn och trygg igen.. TACK FÖR ATT DU FINNS HJÄRTAT!!


Jonathan kom till skolan och Charlie-mannen kom till dagis.. Jasmine är hemma pga. sjukdom, sedan igår, men det är en annan historia.. Sedan körde Tomas mig in till Ögonkliniken, på UMAS.. Igår trodde jag att jag skulle kunna köra själv, men det hade inte varit så bra.. Jag gick in för kontroll och Tomas körde hem med Jasmine..


Klockan var väl runt 8:30 när jag kom in och tog en nummerlapp.. Efter två synundersökningar, en digital och en manuell, av sköterska.. och två besök inne hos läkare.. som allt som allt tog cirkus 1,5 timme.. var jag ute igen och väntade på att Tomas skulle komma och hämta mig.. Läkaren sa att jag hade haft tur.. då jag inte hade någon pinne kvar i ögat..?! *Ha ha ha* Vilken tur!! Att jag "missat" pupillen och "bara" fått ett sår, alltså inget hål på ögat och att det kommer att läka av sig själv inom några dagar.. Jag är förbjuden att köra bil eller cykla idag, men imorgon ska det vara okej igen.. Håller mig gärna ifrån bilen.. då det fortfarande är lite snett.. men cykeln..?! Eller känslan att "vara ute och cykla" räknas kanske inte..?! *Ha ha ha*..


 

Bild 1. Fortfarande bedövad i ögat, precis hemkommen.. 

Bild 2. Bedövning börjar släppa efter några timmar..



LITE MER OM MIG...

KALENDER

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25 26
27
28 29
30
<<< November 2013 >>>

   

 

      Privat konto: 

     jenny78blue 

 

    Konst konto:

     jenny78blue_art

 

      MaryKay konto:

     jennyblue_mk

 

 

LETAR DU EFTER NÅGOT SPECIELLT? SÖK HÄR:

SIDOMENYN UPPDATERAD

    16 augusti 2023

 

BLOGGFÄRG UPPDATERAD

    15 augusti 2023 

 

MIN KONST - HEMSIDA

www.jennyblueart.com

 

Följer du länken ovan, hittar du info om bokade utställningar, mig och mina verk, presenttips, mm..     

 

      

     

     

         

            - Välkommen!

 

 

LÄNKAR TILL ANNAT VIKTIGT

     

         

     

        

     

 

     

 

     

 

 

KATEGORiER

BELLA i mitt minne

   7 sep 2005 - 15 jun 2016

PitaPata Dog tickers

ARKiV

   

 

 

 

       

 

 

 

       

 

 

 

      

 

 

 

       

 

 

 

      

 

 

 

       


Ovido - Quiz & Flashcards