Alla inlägg under maj 2014

Av Jenny-Blue - 26 maj 2014 23:45


God kväll i stugan..
Hoppas att ni har haft en bra måndag..!
Själv har jag haft en något dyr sådan, då jag var hos tandläkaren i eftermiddags och hämtade ut min bettskena.. som jag har väntat på väldigt länge..?! Började gnissla tänder, nattetid.. ungefär samtidigt, eller stax efter jag började jobba på mitt nuvarande jobb.. vilket har resulterat i flera spruckna lagningar.. och nedslitna tänder..

Det är nog två eller tre år sedan, som det kom upp på tal, för största gången.. men sen har det inte hänt något förrän nu.. Och idag, som sagt, kunde jag äntligen få hämta hem den. Besöket tog bara några minuter.. väntetiden och tiden det tog för att boka ny tid för återkontroll och för att betala, tog mer än dubbelt så lång tid..?!

- Ja ja.. 1665 kronor blev slutsumman.. Något saftiga pengar.. för en till synes liten, ljusblå plastbit.. men eftersom jag har varit medveten om kostnaden, ganska så länge.. (det har ju tagit en stund att göra den också..) så har jag hunnit lägga undan en del.. och lite till.. *smile*

Jag kunde inte hålla mig.. Så jag satte in den redan i bilen på vägen hem.. Och döm om min förvåning..?! Trots att den spänner något över tänderna, i överkäken som den sitter i, så kände jag mig helt plötsligt avslappnad i käken..?! Har under den senaste månaden kommit på mig själv, med att jag biter ihop tänderna även under dagtid.. Kanske inte så mycket gnissel, mer filande.. men något oroväckande, när det börjar synas på framtänderna.. och jag inte kan sluta.. Som ticks, nästan..?!

Ja ja.. nog om detta nu.. Klockan är mycket och det är dags för mig att gå och nanna kudden! Ska bli väldigt spännande att se om jag känner mig lika avslappnad imorgonbitti, när jag vaknar, efter min första natt med bettskena..?! Får väl titta in igen imorgon och berätta om hur det gick..

Tills dess.. Puss & Kram
- Natti natti!!

Av Jenny-Blue - 25 maj 2014 13:47


Det är Mors-dag och de flesta av oss blir väl firade, mer eller mindre..?!
Själv har jag firat min mamma, som bor tio mil ifrån mig, bara med ett litet mms och ett telefonsamtal.. men det kommer mer..!! (i brevlådan kanske..?! *smile*) Jag får helt enkelt, fira henne lite mer extra nästa gång vi träffas istället.. Idag får hon dock nöja sig med att hon är med mig i tanken, hela dagen..

- Älskar dig mamma!!

Av Jenny-Blue - 22 maj 2014 18:45


Vi är med Charlies avdelning, på avslutningspicknick. Med barn, föräldrar, syskon och pedagoger, fyller vi lekplatsen som vi är på.

Vi har varit här en stund så vi stannar inte så länge till.. men behovet av en cigarett, tog över och därav min lilla avstickare..

Härligt att stå så här lite sidan om.. och titta på hela vårt stora sällskap. Känner lycka, samtidigt lite vemod.. då detta är vår sista sådan här tillställning, tillsammans med Charlies avdelning..

- Min lilla grabb har gått och blivit stor.. och börjar i förskoleklass på skolan, till hösten.

Nej.. Nu måste jag tillbaka.. in i smeten..?! Havet av ungar, föräldrar på små öar av picknick-filtar..

Puss & Kram

Av Jenny-Blue - 21 maj 2014 18:31


Vissa stunder är bättre än andra.. och just nu kan jag inte klaga..

Hela dagen, har jag känt mig rörig i huvudet, då olika tankar snurrat på högvarv.. Men på något sätt har jag ändå lyckats hålla dem under kontroll.. Vilket betyder att jag har kunnat njuta av min dag, utan att ta åt mig, eller "måla upp" några hinder..

Känner mig lugn.. och har gjort det hela dagen.. trots allt.. och ännu bättre är det nu, när jag äntligen är hemma..

Sitter just nu på balkongen och njuter av en cider i solen, medan Jasmine sitter på golvet alldeles intill och leker med sina dockor och mjukisdjur. Jonathan har fotbollsträning och stannar förmodligen över hos sin pappa ikväll..?! Charlie sitter vid tv:n och väntar på att få något att äta, då han håller på att "dö av hunger".. som han själv uttrycker det.. Så min lilla paus i solen, blir inte mycket längre än såhär..
- Men.. Man ska vara glad för det lilla!! Och det är jag verkligen idag..!

Kanske hinner jag inom igen, senare, när barnen har kommit till ro i sina sängar..?! Kanske inte, då det är min tv-kväll ikväll.. Hur som helst så önskar jag er alla en skön onsdagskväll..!!

Puss & Kram

Av Jenny-Blue - 18 maj 2014 23:08


Det har varit en lång dag, så jag tänker inte gå in på några detaljer.. för det orkar jag inte.. Men jag kände ändå att jag var tvungen att berätta att vi har haft en toppendag tillsammans. Att påstå att vi har skrattat, vore i underkant, då vi alla mer eller mindre, har kiknat av skratt, både på vägen upp, när vi har fikat och på vägen hem..!

Hade satt en budget, för mitt privata, som jag faktiskt höll..?! *smile* Räknade under tiden som jag plockade åt mig grejer.. för att inte spåra ut alldeles för mycket..?! Och döm om min förvåning, att det bara skiljde på en tia när jag stod i kassan för att betala..?!!
Erkänner att det blev en del "onödiga måsten" men över lag, tycker jag nog att jag köpte väldigt många bra saker.. Så som bland annat badlakan, resårlakan till sängarna, en vaxduk för att rädda mitt köksbord från "överflöd" när barnen är i skapartagen.. en ny stekpanna, plånbok, förvaringsburkar.. massor av annat.. och "a top load" av kläder till barnen!!

Ja ja.. Nu ska jag käka några knäckemackor, sen ska jag kissa och gå och lägga mig, för nu är jag trött!!

Ps. Skönt att fått fixat allting, alla vinster och priset till vår kommande bingosäsong.. för det var ju faktiskt därför, som vi åkte till Ullared idag..

Puss & Kram

Av Jenny-Blue - 18 maj 2014 02:01


Idag har det varit kalas för min pappa.. som fyllde 70 bast igår.. (den 16/5)
Min mamma hade verkligen gjort sig till.. och lagat god plockemat, som hon lagt upp fint på stora serveringsfat.. och två varianter av hembakade bröd, ett med oliver och ett med fetaost. I trädgården hade hon dukat upp, med stolar och bord, fina dukar, servetter och bestick.. Så härligt mysigt, att senare sitta där, på den lilla gräsplätten, med skogens alla träd, tätt inpå.. Som ett öppet rum, mitt i naturen.. med alla dess färger, dofter och ljud..

Men först var det champagne när vi kom.. med tugg, precis som förr, när man kom hem till min mormor på middag.. (när hon fortfarande levde..) Solen strålade och man kunde inte begära mer, än den totala njutning, som blev i värmen.. Fantastiskt väder, i ett fantastiskt sällskap.. Ett sällskap som jag inte träffat på väldigt många år.. Kom, till exempel, fram till att det var när Charlie fortfarande var bebis, som jag träffade en av min pappas systrar senast.. En annan av systrarna har jag inte träffat sedan Jonathan var liten.. runt tre tror jag att han var..? Och det var för snart åtta år sedan??!!

- Galet vad tiden rusar iväg..!!
Men oavsett.. idag fick jag träffa dem allihop.. Pappas tre systrar och hans bror. Alla med respektive.. Min moster och hennes man.. som jag inte träffat sedan.. (?) Hon lite mindre än ett år, honom lite mer än ett år.. Och min morbror, som bor med sin familj, strax utanför Stockholm.. som jag inte träffat på snart två år..?!

Den hembakade kakan, som mamma hade gjort och dekorerat med jättesöta, små blommor av choklad, serverades med rykande kaffe "inne i salongen".. *hahaha* Eller ja, inomhus.. *smile* Hur mysigt som helst att vi alla satt utspridda i huset, några här och några där, med ungarna springandes runt omkring oss.. Jag vet att mamma älskar detta.. och jag tror faktiskt att min pappa, som annars kan få lite panik på mycket spring, tjo och stim.. också mådde väldigt bra idag.

- - - - - -

Imorgon, eller rättare sagt.. snart.. (?!) om man tittar på klockan.. ska jag och en del av "Bingogänget" åka till Ullared, för att storshoppa inför kommande bingosäsong på Almåsa. Jag blir hämtad av min kära barndomsvän och "bingopartner" strax efter klockan 06.. så det känns som om jag borde gå och lägga mig nu..?!

-Som sagt.. Tiden rusar..
Så, jag tackar för idag.. Allt det goda och fina.. och trevliga.. Och säger god natt!
- God Natt! Sov gott och dröm sött.. Natti natti!!

Av Jenny-Blue - 15 maj 2014 23:27


Hela den här dagen har varit skum..?!

Ont i huvudet, redan från det att jag vaknade.. så jag håller på att kräkas..

Och känslig så in i Norden.. nästan lite jumpy, till och med..?!


Det började redan i morse, när jag satt i bilen på väg till jobbet..

Jag har ju lånat och kört min pappas bil, sedan jag blev tvungen att göra mig av med min egen, för en tid sedan.. men det var först i morse, som tanken slog mig "Tänk så förargeligt det hade varit om jag hade kört och krockat den.. nu.. såhär bara några dagar innan jag ska lämna tillbaka den.. (Sker på lördag) "Snabbt följt av nästa tanke.. "Ja, skulle det hända så skulle det väl vara just nu..?!" 


Jag stannade i korsningen, som alla andra morgnar.. Jag svängde.. körde igenom rondellen.. och ut på motorvägen.. som alla andra morgnar.. Det var fullt med bilar överallt.. kom nästan upp i 90 km/h där jag hamnade i kö.. från påfarten.. I den andra körbanan, svischade den ena bilen, efter den andra, fram i 100-110 km/h.. och det var stört omöjligt att komma in imellan.. Fyra, fem.. kanske sex bilar längre fram, kunde jag skymta ett släp, mellan alla bilar.. Vet inte varför jag såg just det..?! Inte heller varför jag lade någon betydelse på att jag sett just ett släp..?! Vi snackar trafik i drivor..! Jag såg släpet igen.. och igen.. och plötsligt uppfattar jag att bilen, en ganska så stor personbil, som drar släpet, slirar från den ena körbanan till den andra.. och tillbaka igen..


Det gick så fort allting.. och jag vet inte riktigt hur jag ska kunna förklara det.. men varje sekund.. kändes som om i slowmotion.. och ändå var allting över i ett ögonblick.. Och trafiken som fullständigt forsat fram, stod helt stilla.. Och stoppet liksom välde bakåt.. som i en lavin nerför ett stup..


- Nej.. Jag krockade aldrig med min pappas bil.. men oj, vilken gigantisk smäll det hade kunnat bli..?! Minuten senare, var jag på spåret igen.. 30.. 60.. 70.. 90.. 100 km/h.. mot jobb.. Det var först när jag hade kommit en bit, som jag kunde känna hur jag började skaka i kroppen.. och jag fick lämna mina 100, för att lägga mig i 85.. för att hämta andan.. "Shit, vad hände..?!"


- Jag tror.. att personbilen med släpet, tröttnade på att ligga i den så kallade "långsamma filen" och att den gasade på lite, för att komma ut, in imellan de lite snabbare bilarna.. i den andra filen.. (eller ja, körbanan.. ni fattar..) och att släpet, pga. detta, slirade till och börjde vobbla, vilket fick personbilen att tappa kontrollen..?! Jag bara gissar alltså, för jag vet inte.. Och jag kommer förmodligen aldrig att få veta det heller..?! Jag vet bara, att vi var många som "kom undan" idag..?!


Detta har på något sätt format resten av min dag..?!

Det har varit många: "Tänk om..?" Och en del: "Varför?" Men mest tankar om nära och kära.. Relationer till människor.. Värdet i andra.. Andras värde i mig..?! Djupt..?! Ja, ganska så faktiskt.. men så små vi är här på jorden.. i livet..?! Är det dags, så är det dags.. Vi har ingenting att säga till om..?! Det kan "smälla" när som helst..


Ta bara den förödande tragedin, som inträffade i lördags, på Rosengård.. Lägenhetsbranden, som krävde livet på en liten femårig flicka.. En händelse som berörde.. och som fortfarande kan få mig till tårar.. då jag och barnen, kunde se hur lågorna slog upp mot himlen, från min balkong.. Och efter att ha tjaffsat med min femåring - Charlie, en hel dag, fick jag reda på att en annan mamma, i samma stund, hade förlorat sin..?! Fruktansvärt!!


Det händer hela tiden.. Människor lider.. svälter.. blir misshandlade.. dör..

Orättvisor.. Naturkatastofer. Krig. Familjetragedier. Trafikolyckor. Sjukdomar. Brott.. ?! Det finns överallt.. och som sagt.. Det händer hela tiden.. Jag personligen, klarar inte av att hantera alla dessa förödelser dagligen, därav att jag läser tidningen eller ser på nyheterna på tv väldigt sällan.. Jag är alldeles för känslosam för att inte bry mig.. och mår därför bäst, av att inte veta.. Men ibland kan man inte skärma bort verkligheten.. som i morse.. och då blir det väldigt djupt..?!


Nu ikväll, när jag skulle gå ut sista rundan med hunden, kom jag än en gång att tänka på min fina familj, som denna veckan är "på andra sidan korsningen".. hemma hos Tomas, då det är hans vecka med barnen.. Mina tre underbara barn.. och Tomas.. Och jag vet inte varför, men jag fick en konstig känsla.. Inte för att jag blev orolig för barnen.. men lite konstigt, tycker jag nog att det är.. att Tomas inte har ringt under hela kvällen..?! Samtidigt så vet jag.. att jag mycket väl kan spela mig själv ett spratt.. genom att låta mina tankar få flyga fritt.. Men faktum är att dagen faktiskt började med en magkänsla.. och den visade sig, ju att faktiskt vara rätt..

- Jaja, det svaret kommer med tiden.. om det varit något eller inte.. så har det alltid varit, i alla fall för mig.. Sen om det kallas magkänsla, eller änglavakt.. eller något annat.. konstigt.. (?!) kan jag inte svara på.. Men jag VET att jag ska lyssna till det jag "känner/hör/upplever".. för som sagt.. än så länge, hade det aldrig varit fel..


- Var rädda om Er.. och ta hand om varandra!

Kom ihåg att vi bara lever en liten stund här på jorden..

.. så varför inte göra det till den bästa stunden..?! Puss & Kram



Av Jenny-Blue - 14 maj 2014 16:24


Efter en, minst sagt, irriterande och stressig dag på jobbet.. Är det "så jädra gött".. att bara ställa sig rätt upp och ner i regnet.. och bara stå här..!! Regnet smattrar mot plåttaket på byggnaden intill.. och ljudet tillsammans med dropparna mot mitt ansikte, lugnar både kropp och själ..

Hade jag skrivit på papper, hade ni sett hur regnet hade fått orden, i bläck, att flyta ut.. men istället är det telefonen som får smaka på det miljöförorenade regndropparna..?!

- Men helt ärligt.. Det skiter jag i, just nu.. för det här, var precis vad jag behövde..!!

LITE MER OM MIG...

KALENDER

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7 8 9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2014 >>>

   

 

      Privat konto: 

     jenny78blue 

 

    Konst konto:

     jenny78blue_art

 

      MaryKay konto:

     jennyblue_mk

 

 

LETAR DU EFTER NÅGOT SPECIELLT? SÖK HÄR:

SIDOMENYN UPPDATERAD

    16 augusti 2023

 

BLOGGFÄRG UPPDATERAD

    15 augusti 2023 

 

MIN KONST - HEMSIDA

www.jennyblueart.com

 

Följer du länken ovan, hittar du info om bokade utställningar, mig och mina verk, presenttips, mm..     

 

      

     

     

         

            - Välkommen!

 

 

LÄNKAR TILL ANNAT VIKTIGT

     

         

     

        

     

 

     

 

     

 

 

KATEGORiER

BELLA i mitt minne

   7 sep 2005 - 15 jun 2016

PitaPata Dog tickers

ARKiV

   

 

 

 

       

 

 

 

       

 

 

 

      

 

 

 

       

 

 

 

      

 

 

 

       


Skapa flashcards