Alla inlägg under september 2014

Av Jenny-Blue - 8 september 2014 12:25


Jag har väl sällan längtat efter en måndag, som jag gjort efter denna..?! Inte för att jag har längtat efter jobb.. Oh nej!! Det är det som händer ikväll.. klockan 18.. som jag har längtat efter hela helgen..

Jag skriver i gåtor..?! Mmmmh, det gör jag..! Vet ju inte riktigt hur det slutar..?! Så ja, ni kommer inte få veta något förrän ikväll.. efter kl 18..

Av Jenny-Blue - 7 september 2014 13:16


Vet inte om det stämmer..?! Kanske, kanske inte..?! Oavsett, kan det ju vara kul att se hur väl dessa påståenden passar in på dig..?!


------

Det gäller ju att känna sig själv..?! *smile*

Jag kan säga att en hel del stämmer in på mig.. Jag har flera olika "skrivstilar".. vilka varierar beroende på mina olika sinnestillstånd..

-------

Har även hört från tidigare, att om man skriver lite ovanför raden, på ett randigt papper, ska man vara lite av en drömmare..?!

Likt som att man skulle vara opålitlig om man avslutar sista bokstaven i varje ord, med en böj.. lite som en fortsättning inför en ny bokstav..?!

Finns en hel vetenskap om detta, säkert.. men jag vet, som sagt, inte hur pass bra de ovanstående påståenden stämmer..?! (Jag är ju faktiskt ingen vetenskapsman/kvinna..) Och dessutom.. hur vanligt är det, på en skala idag, att man skriver något för hand överhuvudtaget..?! Ja, mer än inköpslistan, inför affären..?! (Finns appar för sånna också, om man vill..)

Borde funnits.. och kanske finns.. (?!) någon "förklaring", ett påstående som förklarar skillnaden mellan vacker handstil vs ful handstil..?! Tycker att vår "skrivstil" i ren allmänhet, är mycket fulare nu än vad den var för bara 15-20 år sedan, men vad vet jag..?! Det är bara min personliga uppfattning..

------

Ja ja.. Oavsett hur vi skriver.. och oavsett vad vår handstil "säger" om oss.. så ska jag inte skriva mer här, just nu.. Jag ska ut med mina tre änglatroll och se om vi kan hitta en lekplats som kan underhålla oss en stund. Så jag önskar dig nu en fortsatt skön söndag!!

Tills vi ses igen..
- Tjenixen på dig!

Av Jenny-Blue - 7 september 2014 01:15


Igår blev en härlig fredag..

Jag har nog aldrig lämnat jobb så snabbt som jag gjorde igår..?! Vanligtvis brukar jag alltid stanna kvar en stund.. Ibland ute i fabriken, avslutandes det jag hållt på med.. men oftast inne hos Tomas, i en av hans sköna fåtöljer inne på kontoret..

Men igår var ju inte Tomas på jobb, eftersom han är iväg med en gammal barndomsvän och lever "zigenarliv" (no afence..) i form av korvförsäljare på en marknad, långt upp igenom.. Så det blev raka vägen från golvet i fabriken, till bilen.. Fångade upp väskan på stolen i köket, på vägen.. in i bilen och iväg mot skolan för att hämta Jonathan och Charlie..

Solen lyste och jag fick en trevlig liten pratstund med en av lärarna på skolgården, under tiden som Jonathan och Charlie sprang in och hämtade sina saker, så som väskor, gympapåse och tjocketröja.. Sen bar det iväg till dagis för att hämta lilla loppan..

Nästan framme vi bilen igen, efter att ha tackat för veckan som gått på dagis, tog det ungefär två minuter, innan alla mina tre änglatroll grät, skrek och vrålade.. och jag officiellt kunde förklara helgen ett faktum..?! *smile*

Samma katastrofala gråt, skrik och vrålande mötte oss i trappen och följde sedan med oss in i hallen.. Väskor kastade, skor flög genom luften och tårar sprutade.. ("Honey I'm home..") Nåväl.. Det tog bara några minuter, innan alla hade "hittat sina platser" och lugnet kunde råda igen.. Jonathan och Charlie inne på rummet med spel på Xbox:et.. och Jasmine med mig i köket, med en smoothie i handen.. Jag gick in till pojkarna och frågade om vi kunde glömma det senaste 15 minutrarna av kaos.. och kanske börja om från början.. och bara ha en mysig kväll tillsammans.. Och ja, det ville dem gärna båda två.. *smile*

Ja, sen var det tempo som gällde..?! I alla fall för mig, som mamma.. om vi nu skulle hinna med allt det där som jag hade tänkt att vi skulle göra.. innan klockan blev förmycket.. Först ut med Bella.. men innan det, ut med kycklingen ur frysen.. Ut med hunden.. Laga mat. Duka.. äta.. plocka undan. Skölja av, duka fram, lägga upp, servera glass.. Äta. (Medan barnen åt sin glass, passade jag på att ta ett bloss ute på balkongen, men sen var det på det igen..)
Ta fram den nyinköpta filmen.. (39kr på Coop) Få av den förbannade jä*la skit plasten.. Poppa popcorn.. Göra läsk.. Hitta muggar. Hitta lock. Hitta sugrör.. *suck* Ta fram brickan.. Försöka lugna Jasmine, som stod och drog i allting, ivrig med att få smaka popcorn.. drickan.. hålla muggen, ta locket, välja sugrör.. *gaaah*

Okej.. Alla samlade i soffan.. Allting framme på bordet.. Kuddar, filtar, nappar, snuttar.. Strumpor av.. Strumpor på.. 10, 9, 8, 7.. Strumpor av igen.. 6, 5, 4.. JAG sitter i mitten.. 3, 2, 1.. och filmer var igång!!

- Åh, så mysigt att sitta i soffan med (alla) mina barn och titta på lilla Jönsson-ligan på kollo..!! Charlie som från början inte alls ville se "den tråkiga filmen", var nog den som skrattade mest av oss alla.. och som alltid, högst..?! Och det gick förhållandevis bra med Jasmine och hennes popcorn i soffan.. (När hon tröttnade på smaken, började hon trycka in dem i munnen på mig, så tro mig när jag säger att jag fick min beskärda del, jag också.. *smile*)

Filmen tog slut.. och Charlie och Jasmine kom i säng.. Efter en del om och men.. men till slut i alla fall. Så var det bara jag och Jonathana kvar.. (Fråga mig inte varför, men jag brukar kalla min förstfödda för det: JonathanA..?!)

Mer film.. Först "Familjen Adams".. och sen "Moulin Rouge".. Och allt i gott sällskap med en 200 grams chokladkaka och minst en liter mjölk..

------------------

Jag har ett svagt minne från imorse, att jag viftar bort en "något för pipig" Jasmine..?! Men vill ändå tro att vi alla här hemma, hade en ganska så lugn morgon.. Mina barn är ju som de är, eftersom deras mamma sover som hon gör..?! Och klarar sig därför ganska så bra på morgnarna.. De tar hand om varandra och hjälps oftast åt med att ta fram och göra frukost tillsammans. (Det hände faktiskt ibland, att jag hör hur de fejar runt i köket..! Hur Charlie plockar fram ur kylen. Hur Jonathan står vid diskbänken och fixar mackor, eller oboy.. och hur Jasmine hjälper till att lägga/sätta på bordet..)

Hur som helst.. En okej morgon..
Klockan tio, var det frukost-kalas hos bästa svärmor och hennes sambo.. Vilket var både trevligt och gott..!! (Något tomt.. utan mitt stora hjärta, Tomas alltså.. men det fick väl gå..)

Ja.. Sen har dagen liksom bara fått tuffa på i sin egen takt..?! Jag kom mig för att plocka fram lite pyssel och lyckades, trots allt spring mellan.. pga. de två minsta, som pockade på min uppmärksamhet.. bli färdig?! Och såhär blev resultatet:

En gammal, sparad konservburk, dammig sedan länge.. Värmelim, små spegelglas i mosaikform, pärlband och ett silverband.. Ja..?! Inget märkvärdigt, men trevligare att ha i hyllan än den gamla, tråkiga konservburken, då utan bling bling..!! (Bilden är inte precis av den bästa kvalitet, men det får ni leva med.)

Så kom i alla fall kvällen..
Och vad gör man då om man är jag.. och man tycker att man kanske borde göra något..?! Jo, förstår ni.. Då tar man sina tre ungar.. och packar in dem i bilen.. och så kör man på älgsafari..?! *hahaha* Eller ja, man ser vad man hittar helt enkelt..?! Alltid lika roligt, eftersom barnen tycker att det är så spännande.. Vi kör vägar som vi aldrig har kört på förut och poängterar för oss själva att nu har vi varit i "...." också..
- Kul, även om ingen av oss kommer ihåg var vi har varit, när vi väl kommer hem igen..?! *smile* Men pojkarna, framför allt Jonathan, har full koll på vilka och hur många djur vi har sett.. Idag blev det dock en hel del hagar med både hästar, kor och får.. så jag tror inte han kunde hålla räkningen på alla..?! Men rådjuren, hararna och "självmordsfåglarna" (de som flyger ut över vägarna, mitt framför bilen..) kunde han stolt räkna upp när vi lämnad bilen bakom oss i garaget..

McDonalds mat när vi kom hem, strax innan klockan 21.. till toner från radion, i köket.. En perfekt avslutning på dagen, tillsammans alla fyra.. Många skratt och som vanligt en hel del roliga grimaser från "Mini".. ikväll spexandes med sin (läs min) milkshake..?!

De två små, kom i säng.. utan några större invändningar idag, tro det eller ej..?! Och Jonathan satte sig i soffan, för att bara en stund senare somna till filmen "Nu blåser vi snuten".. (En av mina favoriter från min egen barndom) Nu ligger Jonathan dock i sin säng och trynar.. *smile*

Mmmmh.. Ja och så var denna dagen slut.. Jag sitter fortfarande på balkongen, har gjort det i över en timme nu.. men ska alldeles strax också gå och nanna kudden..

- Var rädd om dig själv. Ta hand om varandra. Vi ses. God natt!

Av Jenny-Blue - 6 september 2014 22:43


För ett tag sedan fick jag en fotoutmaning på instagram..
- Under hela september, varje dag, ska jag lägga upp en ny bild, under angivet tema.. Jag har naturligtvis antagit mig utmaningen och har redan klarat av mina sex första bilder.. (dagar..)

Tänkte först att jag skulle hinna med att lägga upp bilderna även här i bloggen, men har kommit fram till att det får bli en veckoredovisning här istället..?!!

Utmaningen ser ut såhär:


Första september 2014
Bild 1/30 - Sensommar:

"Making babies" eller "Eating babies"?! Ingen aning om vad de gör, men äckligt är det..?!

--------

Andra september 2014
Bild 2/30 - Selfie:

Utanför jobb, fortfarande med hörselskydden på..

-------

Tredje september 2014
Bild 3/30 - Hår:


--------

Fjärde september 2014
Bild 4/30 - TBT (Truth Be Told)

Med mamma, får alla dra sitt strå till stacken, oavsett ålder..

-------

Femte september 2014
Bild 5/30 - Tacos

Käkade kyckling idag, så det fick bli en "vettig bild" från Google istället.. *smile*

--------

Sjätte september 2014
Bild 6/30 - Skämskudde:

Och priset går till Jenny.. för att hon låter sina "babies" stå och glömmas bort i ett "corner"..

--------

Ja.. och här är vi nu.. Fortfarande den sjätte september 2014..

Okej.. men då vet ni vad jag sysslar med nu då..?! *?!*

Tills nästa gång.. Tjabba!
*smile*


Ps.. Ni hittar mig som jenny78blue på instagram, om ni vill..?!

Av Jenny-Blue - 5 september 2014 09:17


Bara några timmar kvar, sen är det myshelg, med barnen, som gäller..!!

Tomas är iväg, hela helgen, redan sedan igår.. så det blir bara jag och barnen.. HELA HELGEN! Har planerat filmmys med glass och godis ikväll.. och imorgon är det frukostkalas kl 10.. Sen får vi se vad som händer och fötter utöver det.. *smile*

Ha en bra fredag! För det ska jag ha..
- Bara några timmar kvar..

Av Jenny-Blue - 4 september 2014 12:36

Skulle ha skrivit detta inlägg tidigare, men har inte fått ändan ur vagnen..?!


Ett översvämmar Malmö har satt sina spår.. Här kommer några bilder hämtat från facebook, ursprungligen från både kvällstidningar och privatpersoner..


- Galet.. men sant..?!!

---------------

Ett litet roligt inlägg, också hittat på facebook, få avsluta dagens korta inlägg..

(För er som inte ser den fantastiskt roliga med detta, kan jag tipsa om att kolla upp: "ice bucket challenge" via Google.. *smile*)

Ha en bra eftermiddag..!

LITE MER OM MIG...

KALENDER

Ti On To Fr
1
2
3
4 5 6 7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18 19 20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2014 >>>

   

 

      Privat konto: 

     jenny78blue 

 

    Konst konto:

     jenny78blue_art

 

      MaryKay konto:

     jennyblue_mk

 

 

LETAR DU EFTER NÅGOT SPECIELLT? SÖK HÄR:

SIDOMENYN UPPDATERAD

    16 augusti 2023

 

BLOGGFÄRG UPPDATERAD

    15 augusti 2023 

 

MIN KONST - HEMSIDA

www.jennyblueart.com

 

Följer du länken ovan, hittar du info om bokade utställningar, mig och mina verk, presenttips, mm..     

 

      

     

     

         

            - Välkommen!

 

 

LÄNKAR TILL ANNAT VIKTIGT

     

         

     

        

     

 

     

 

     

 

 

KATEGORiER

BELLA i mitt minne

   7 sep 2005 - 15 jun 2016

PitaPata Dog tickers

ARKiV

   

 

 

 

       

 

 

 

       

 

 

 

      

 

 

 

       

 

 

 

      

 

 

 

       


Ovido - Quiz & Flashcards