Alla inlägg under november 2014

Av Jenny-Blue - 3 november 2014 13:07


Ett något omoget inlägg må hända, men de som inte är trångsynta, borde förstå..?!

Ja, ni får hata.. om ni vill..?!
Men jag blir ytterst upprörd, som förälder, som MÅSTE stanna hemma med mina barn om de är förkylda och har feber.. när man möts av dagispersonal, med glansiga ögon och som är näst intill omöjliga att förstå då talet påverkas av täppt näsa och rosslig hals..?!!

Feber är kroppens sätt att hantera ett virus.. Ett virus som redan finns i kroppen och som förmodligen även redan har smittat flertalet i omgivningen, genom nysningar och hostningar..

Vuxna som har bättre immunförsvar än barn, får inte lika ofta feber, men kan likväl vara smittbärare..

Och ja, man kan vrida och vända på det hur man vill.. Jag menar inte att jag hellre ser mitt sjuka barn på dagis, än att få vila upp sig och bli frisk hemma.. Men jag tycker att det är högst jäkla opassande, att personal kan ha rätt att stå och spy galla över mig som förälder, som totalt huvudlöst kommer och lämnar ett förkylt barn på dagis, med allt vad det innebär.. när regeln inte längre verkar gälla, då personalen blir sjuk..?! Vad är det för jäkla regel..?!

Som utbildad personal och ansvarsfull, regelpredikande människa.. borde man kanske veta att det är A och O, att vara konsekvent..?!! Hur ska man annars kunna stå för det man säger..?!

- Barn gör inte som man säger.. Barn gör som man gör!!

Ja, jag är förälder, men denna uppenbara orättvisa, får mig att förvandlas till ett trotsigt, omoget, barn.. Rätt ska vara rätt! Annars blir jag arg!! Och då menar jag riktigt jädra skrik-arg!! *Gaaaahrrrr!*


Av Jenny-Blue - 2 november 2014 13:49


Hej förälder.. Kan du lova, dyrt och hederligt på att du vet vad dina barn gör..?!

Så klart kan man inte veta allt som händer.. man kan ju inte "höka" över dem hela tiden.. Men man kan faktiskt vara med, lite sidan om.. om man är smidig. Och framför allt, om man verkligen bryr sig om sina barn..!!

Jag talar om barn, som är i min äldsta sons ålder.. 10 - 12-åringar, som har vuxit upp med något som inte vi, deras föräldrar har.. mobiler och ipads.. Det tjatas ständigt om hur vi, barn från förr, hade det så mycket bättre.. med aktiv lek tillsammans, ute på gården eller på fotbollsplanen, istället för att sitta och "tjatta", ensamma på våra rum.. Den tiden då barn fortfarande fick lov att vara barn och då de faktiskt umgicks med sina kompisar, under kvalitativa lekstunder, istället för att sitta och stressa upp sig över att ständigt vara uppkopplad, för att kunna vara "social"..

Det är svårt för oss som är föräldrar.. Eftersom vi inte hade dagens teknik när vi var barn, anser vi oss att ha full rätt till det nu, som vuxna.. Men då glömmer vi kanske bort det faktum, att barn gör som sina föräldrar..?! Man kan inte begär av ett barn, att de ska förstå skillnaden, eftersom skillnaden är gigantisk..! Jag är övertygad om att vi hade gjort precis likadant, om vi var generationen som fick växa upp med dagens teknologi.

Men man kan inte stoppa utvecklingen! Det är bara så.. Och vi kan inte heller förhindra våra barn till att lära sig.. Internet är redan ett av de stora verktygen i skolan och att vara motståndare till det, skulle vara det samma som att säga nej till sitt barns utveckling och framtid..
- Något som vi föräldrar borde göra dock, är att förklara för våra barn hur det fungerar.. Vara med och se hur verkligheten ser ut idag, genom våra barns ögon..

För att bara ta några exempel, facebook och instagram..
Det är, vad jag har förstått, 13-årsgräns för att få lov att ha ett facebook konto.. Trots det är det jättemånga yngre än så, som har det.. Kanske okej, i ditt tycke.. om du som förälder, har gett ditt medgivande (står för kontot) och vi förklarar för våra barn hur det fungerar..?! Men jag tvivlar på att vi verkligen gör det..?! Kanske precis i början, men sen då..?! Jag tror, att det händer mer sällan, än ofta.. att föräldrarna är med, när barnen "facebookar"..
- Erkänn.. Hur ofta gör du något annat, när barnen är uppkopplade..?! Och det är det som är grejen.. Vi gör ju så allihop..? Flertalet, vill jag i alla fall tro.. Det är så vi lever idag.. annars hinner vi inte..?! Men hur många elvaåringar tänker på att man måste göra aktiva inställningar för att inte lägga ut allting offentligt..?! Hur många elvaåringar, kan förstå begreppet "hela världen"..?!

Är det inte så att vi föräldrar vill skydda våra döttrar och söner från "snuskgubbar" och elaka människor..?! Vi säger att de inte får lov att vara ute efter att det har blivit mörkt, men sen låter vi dem sitta vid datorn eller med sina mobiler och lägga ut bilder på sig själva, på kompisar, eller på sina syskon..?! Bilder, som utan aktiva inställningar, blir tillgängliga för hela världen.. Allt omedvetet om att det finns "idioter" i varje vrå av vår värld.. och att de också har tillgång till internet.. (Och de vet precis hur man gör..)

Instagram.. har också en åldersgräns på tretton år.. men är något lättare, att skala ner till privat, än vad facebook är.. Däremot kan barnen omöjligt veta om det är Justin Bieber eller en "snuskgubbe" som följer deras konto, då man kan använda vilket namn man vill, till sitt konto.. Så om ingen förklarar för barnen att sannolikheten är väldigt jä*la pytteliten, att Justin Bieber skulle gilla just deras bilder, kan barnen lätt hamna i extas, då deras största idol följer och gillar och kommenterar deras bilder..?!

Vår äldsta son har inte fyllt tretton, han har inget facebook konto, men har fått, under strikta regler, ett konto på instagram. Reglerna är att han måste godkänna alla följare, innan de får tillgång till hans bilder.. och att han ska veta vem det är som skickar förfrågningar.. (Inte alls svårt, om man träffas i skolan eller på fotbollsplanen..) En annan regel är att jag och hans pappa har full tillgång till hans bilder.. (Och nej, det är inte så att jag är besatt av att kolla hans bilder/konto varje timme.. men jag kan.. och den vetskapen och tryggheten är viktig för ett barn..)

Sen har vi ju det här med mobbing.. Förmodligen ett av de största problemen, vi har idag..?! Direkta kränkningar, som föregår dagligen över nätet.. Från en skärm till en annan, med förödande konsekvenser flertalet av gångerna.. Det är jättelätt att sitta i sin trygga lilla vrå och vräka ur sig både det ena och det andra, till någon som inte är där, i rummet, just då.. Saker man aldrig hade vågat säga face to face.. Ord som vi föräldrar inte ens trodde att våra barn visste fanns..?!

- Det är en hård värld, där ute, ska ni veta föräldrar! Och ni ska veta att era barn är antingen de som sårar, eller de som blir sårade.. Ibland både och.. utan undantag!! ALLA blir drabbade, på ett eller annat sätt.. och min fråga är därför:
- Kan du lova, dyrt och hederligt på att du vet vad dina barn gör..?!

Av Jenny-Blue - 1 november 2014 21:55


Åh! Så fantastiskt skönt.. att få komma hem.. proppmätt.. efter en trevlig och god middag, tillsammans med Tomas familj.. Att få dra på sig ett par mjukisbyxor och en urtvättad T-shirt.. och sedan, trots "happening" få tid över till att mysa med sin andra hälft..!!

Hoppas att ni har en trevlig halloweenkväll, med eller utan mjukisbyxor.. *blink blink* .. Tolka det som ni vill..

Av Jenny-Blue - 1 november 2014 15:52


Det är det härliga med ungar..?!
Från lek och skratt.. till gråtande, trotsare, skrikande.. helt galna barn, som klättrar på bord och hoppar i soffor.. Leksaker överallt.. och lägenheten kan liknas lite med en bombad stad..?! Och allt sker över ett ögonblick.. Som en enkel handvändning, från ljus till mörker.. och ens tålamod sätts ännu en gång på prov..?!!

Får väl tillägga, att det är vår älskade Charlie, som står för den största action:en (?!) här hemma just nu.. Den trotsigaste, snart-sex-år:ingen jag känner, varken vill, eller kan duscha..?! *Gaaah*

De andra är förhållandevis lugna.. nu.. Även om det blev lite stirrigt ett tag, så räckte det med att jag röt till på hunden, som började skälla på den livsfarliga reklamen som dök in genom brevinkastet.. så sansade alla sig.. *smile*

Eftersom vi är bjudna på halloween-middag, i eftermiddag, har det blivit hög tid att göra oss iordning.. och en av Jonathans kompisar har cyklat hem.. Och nu när Charlie har överlevt duschen.. *tack och lov* så ska jag piffa mig, det sista, innan jag tar tag i dotera och hennes kläder..

Tills vi ses igen.. Heja alla föräldrar, för ert tålamod. Och heja alla barn, för er envishet och viljestyrka!!

Av Jenny-Blue - 1 november 2014 12:56


Hela huset är fullt av ungar..
Jonathan och två av hans kompisar.. Charlie.. Jasmine.. och en av kusinerna, Jasmine's stora idol, är här..
- Riktigt mysigt om du frågar mig..

Jag kom hit för inte så länge sedan, då jag sovit hemma hos mig i natt.. Anledningen till att jag åkte hem igår, var att Tomas skulle spela X-box.. (Som ett barn på julafton, har han gått och skaffat sig det senaste "one".. tror jag att den heter.. och han hade bestämt med polarna att de skulle spela..) Förr i tiden, när Tomas skulle spela, brukade jag hitta på något eget.. måla, sy.. ja, vad jag nu kunde hitta på.. Men eftersom jag inte har mina grejer här hemma, så bestämde jag mig för att åka hem istället..

Nåväl.. Idag när jag kom hit, satt Tomas och lirade FIFA 15.. tror jag att det heter.. (Ni förstår att jag inte är helt på det hundra, med det här vad gällande X-box och dess spel..?!) Men i alla fall.. Han satt där i soffan och jag blev så himla sugen på att göra honom sällskap..

Men ja.. Vi får väl se hur det går med den saken.. Nu är det fika med ungarna som gäller..
Vi ses kanske senare.. Puss & Kram..

Av Jenny-Blue - 1 november 2014 01:08


Anledningen till att jag har uppdaterat sidomenyn, igen.. redan..?!

.. är helt och hållet min mammas fel..!! *smile*


Var hemma hos mamma.. för att hämta hem vår äldsta son.. som enligt tradition, spenderat några av sina höslovsdagar hos sin mormor.. Och som alltid, när jag är hos mamma, gick vi en runda i trädgården.. Och som vanligt, rockade jag loss med att fotografera allt det vackra runt omkring..


 

- Här är några.. av de niohundra (?!) bilderna jag tog..

.. och ja, de finns ju i sidomenyn också.. *smile*


Det blev ett kort besök i skogen, eftersom vi skulle hinna hem och äta, innan Jonathan skulle på fotbollsträning.. men vi hann med det viktigaste.. Att fotografera.. och att äta äpplepaj..!!

Jonathan och mamma hade bakat, innan jag kom.. så pajen var alldeles lagom ljummen, när vi satte oss ner vid köksbordet..

- Mmmmh.. Sååå GOTT.. och med mycket vaniljsås till.. Yummy!!



LITE MER OM MIG...

KALENDER

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6
7
8 9
10
11 12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2014 >>>

   

 

      Privat konto: 

     jenny78blue 

 

    Konst konto:

     jenny78blue_art

 

      MaryKay konto:

     jennyblue_mk

 

 

LETAR DU EFTER NÅGOT SPECIELLT? SÖK HÄR:

SIDOMENYN UPPDATERAD

    16 augusti 2023

 

BLOGGFÄRG UPPDATERAD

    15 augusti 2023 

 

MIN KONST - HEMSIDA

www.jennyblueart.com

 

Följer du länken ovan, hittar du info om bokade utställningar, mig och mina verk, presenttips, mm..     

 

      

     

     

         

            - Välkommen!

 

 

LÄNKAR TILL ANNAT VIKTIGT

     

         

     

        

     

 

     

 

     

 

 

KATEGORiER

BELLA i mitt minne

   7 sep 2005 - 15 jun 2016

PitaPata Dog tickers

ARKiV

   

 

 

 

       

 

 

 

       

 

 

 

      

 

 

 

       

 

 

 

      

 

 

 

       


Ovido - Quiz & Flashcards