Direktlänk till inlägg 24 december 2014

- Tidig Julaftons Morgon..

Av Jenny-Blue - 24 december 2014 08:30


Klockan har precis passerat 07.. Jag är ledig.. och VAKEN OCH UPPE..?!
Sitter i min ensamhet, ute på Tomas balkong.. med en kopp kaffe.. och njuter av det dova ljudet av regnet som faller ner, på buskar och gräs.. Termometern visar sex grader.. och fåglarna är i full gång med sina julsånger..?! Resten av familjen ligger fortfarande i sina sköna sängar, inbäddade i varma täcken och mjuka kuddar..

- Så underbart härligt..!
En känsla av lugn och fullständig harmoni råder i kroppen och jag verkligen njuter i vetskapen om att vi alldeles snart går mot ljusare tider.. Även om stormen snart sätter igång, med otåliga och förväntansfulla barn, som kommer att vakna med frågan om när det är dags att öppna paket.. känner jag att dagen kommer att bli precis så glädjefull.. som en dag som denna, ska vara..

Tänker på året som har varit.. på allt jag har gått igenom.. och på allt gott som jag faktiskt fått ut av det hela.. Precis som man säger, så är ens "misstag" även lärdom.. och jag känner mig nog aningen klokare faktiskt.. *smile* Att våga känna det som har varit.. men framför allt.. också att våga släppa taget och blicka framåt.. Jag har, under året som gått, legat och krälat på botten.. Totalt värdelös, helt utan mening och fullständigt vilje- och orkeslös.. med endast svart runt omkring mig.. Men jag har också lyckats att ta mig igenom det.. Upp från det djupa hålet, ut i ljuset.. och frihetskänslan har gett mig luft under mina vingar..

Jag är inte ensam..! Fler än många går igenom det som jag har fått uppleva.. och jag ser det som ett kall.. att få dela med mig av det som så många känner, men som få kan beskriva med ord.. Jag ser mina egenskaper som förmågor.. inte längre som förbannelser.. och det känns så fantastiskt skönt att åter igen kunna tro på sig själv.. Att acceptera den jag är.. och att se det fina i att jag är jag..

Som barn älskade jag julen.. och precis som dagens barn, tog jag kanske allting runt omkring den för givet.. Idag, själv som förälder, är jag dock fullt medveten om att det finns INGENTING som är "givet" med julen.. Precis allting ska fixas och det är en av de större uppgifterna man har som förälder.. att göra julen så "julig" som möjligt, för barnen.. För det är ju faktiskt så, att det är vi föräldrar som skapar stämningen.. Pepparkaksbak, lussefirande, julpyssel.. och pynt med julgran, tomtar och mysigt värmande ljusstakar i fönsterkarmen..

Samtidigt som julen egentligen inte handlar om pengar och saker, utan gemenskap, glädje och kärlek.. är det svårare att lyckas om det tryter i kassan, eftersom ingenting är gratis.. Men om man som förälder "bara" lär sina barn att uppskatta.. så räcker det med det lilla.. Medvetenheten om att andra har det sämre ställt, är något man kanske inte tänker på, förrän man själv står där och vänder på kronorna.. och även om ingen förälder vill tynga sina barn med verklighetens vuxenvärld.. så skadar det ingen att få lära sig vad som egentligen spelar någon roll..

Mina julaftnar som barn, var gemenskap.. värme.. och glädje.. Och jag kan säga att glädjen kom inte ur antalet paket man fick av tomten.. utan just ifrån gemenskapen.. som i mitt fall kom ifrån min mormor, som alltid, alltid.. var så oerhört envis med att samla hela familjen. Det var först, året efter min mormor hade gått bort, som jag förstod vad min mormor hade gjort under alla mina barndomsår.. Och samma år tappade jag lusten inför julen.. Traditionen var död och så även mitt intresse i julfirandet..

Men så för två år sedan, hände något..?!
För första gången på många år, kändes det som om vi skulle fira jul, på traditionsenligt vis, enligt mig.. Med hela familjen samlad (även om det inte var med min egen familj, utan med Tomas..) i ett och samma hus.. tre dagar och två nätter.. bara jul.. Inget farande och flängande, hit och dit.. Ingen stress, ingen press.. utan allt på ett och samma ställe.. Lugnt och sansat.. med värme, gemenskap och glädje..!!

Förra året var det samma fantastiska jul.. Alla samlade, med hela Tomas familj.. i samma stuga som året tidigare.. Med samma värme, gemenskap och glädje.. I år blir det dock inte riktigt så.. Det blir lite mera fläng, men samtidigt så känns det okej, med tanke på allt annat som har hänt under året.. som har format mina tankar och känslor.. och framför allt värderingar.. Det blir ju jul.. oavsett var man är.. för det blir ju vad man gör det till..
- Och vet ni vad..? Jag tänker "göra" en fantastisk jul i år!

Nu är det hög tid för mig att väcka mina snarkande, små troll.. Då det är julfrukorst hemma hos svärmor om 45 minuter..

Jag hoppas att ni får en fantastiskt god julafton.. med era nära och kära..!! Räkna skratt, inte paket.. Se tanken bakom och inte prislappen.. Känn värmen.. och KRAMAS! Det finns ingenting som är för givet.. Våga vara.. Våga känna.. Och njut av varje sekund!!

- God Jul!!
Puss och Kram

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny-Blue - 25 september 2023 19:31

  Jag har tagit bort mitt förra inlägg. Ber om ursäkt och yrkar på sinnesförvirring..  - Kärlek & Ärtor till alla!      ...

Av Jenny-Blue - 7 september 2023 23:09

  Idag har jag haft en hel rad av tänkbara rubriker att blogga om.. fram tills nu..?! Så jag skriver bara några rader om hur tacksam jag är för att jag har så fina barn. Jag är så stolt över alla tre, att jag skulle kunna spricka emellanåt.. Känner...

Av Jenny-Blue - 27 augusti 2023 13:08

  Igår var jag i Åkarp med uppdrag aniktsmålning för barn. En givande uppgift en solig lördag, för mig som pedagog och konstnär..    Man skulle kunna säga att det är den perfekta kombon..?! Även om ansiktsmålning är något helt annat än akryl ...

Av Jenny-Blue - 22 augusti 2023 22:08

  För ett halvår sedan kunde jag knappt hantera frågan. "Vad ska vi äta idag mamma?"   Idag kör jag och handlar efter jobb.. åker hem och packar in matvarorna i kylen, för att sätta mig i bilen igen och köra bort till fotbollsträningen som jag ...

Av Jenny-Blue - 16 augusti 2023 23:35

  Jag har ändrat runt lite i menyn och uppdaterat några texter.. Och jag firar att jag varit driftig som attan under dagen..    Först jobb, med start 7:30.. som jag överlevde.. ?! (Bara det är en bedrift..) Sedan lyckades jag hitta ett spec...

LITE MER OM MIG...

KALENDER

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27 28
29
30
31
<<< December 2014 >>>

   

 

      Privat konto: 

     jenny78blue 

 

    Konst konto:

     jenny78blue_art

 

      MaryKay konto:

     jennyblue_mk

 

 

LETAR DU EFTER NÅGOT SPECIELLT? SÖK HÄR:

SIDOMENYN UPPDATERAD

    16 augusti 2023

 

BLOGGFÄRG UPPDATERAD

    15 augusti 2023 

 

MIN KONST - HEMSIDA

www.jennyblueart.com

 

Följer du länken ovan, hittar du info om bokade utställningar, mig och mina verk, presenttips, mm..     

 

      

     

     

         

            - Välkommen!

 

 

LÄNKAR TILL ANNAT VIKTIGT

     

         

     

        

     

 

     

 

     

 

 

KATEGORiER

BELLA i mitt minne

   7 sep 2005 - 15 jun 2016

PitaPata Dog tickers

ARKiV

   

 

 

 

       

 

 

 

       

 

 

 

      

 

 

 

       

 

 

 

      

 

 

 

       


Ovido - Quiz & Flashcards