Alla inlägg under januari 2015

Av Jenny-Blue - 18 januari 2015 17:22


Håller på att laga mat, som snart är färdigt. Jasmine hjälper mig. Charlie spelar platta. Jonathan är ute med kompisar. Och Tomas, som varit iväg i stort sett hela dagen, ligger och sover i soffan..?!

En timme till hemma hos Tomas, sen åker jag hem till mitt.. Måste sortera tvätten, eftersom jag inte hunner det imorgon, då det är möte efter jobb..

Nu är maten klar..
See you..

Av Jenny-Blue - 18 januari 2015 01:00


Det blev, om än något försenat, fredagsmys igår.. (Fortfarande lördag för mig, eftersom jag inte sovit än..*smile*)

Jonathan hade sen fotbollsträning och när han väl kom hem hade han Tomas med sig.. Så innan film och "grejer" tillsammans med Jonathan och Charlie, blev det först en kopp kaffe med Tomas ute på balkongen. Sen skulle "Mina Jasmine" nattas, eftersom jag låtit henne vara vaken lite längre, för att hon skulle få träffa sin pappa, som hon inte gjort på flera dagar.. Och så klart, säkert bara pga att vi redan var sena med vår myskväll, satte Dvd-spelaren sig på tvären.. och det tig ytterligare cirkus tjugo minuter innan jag äntligen fick igång möget (skitet, på ren skånska..)

Charlie lyckades hålla sig vaken de första tio minuterna, men sen däckade han.. (Trots att han sagt att han skulle kunna vara uppe HELA NATTEN.. *hahaha* Söte!)

Så det blev bara jag och Jonathan.. som såg film och åt choklad tillslut..?! Vi såg "De fem legenderna" som jag fått låna av en av mina nya arbetskamrater.. och den var jättebra!!

- En film jag kan starkt rekommendera till alla "vuxna tradballar", ursäkta min ärlighet.. då det är en film som handlar om hur viktigt det är att tro!!

Pirum Parum.. Hur som helst..
Sängen kallar så jag tänkte inte bli långvarig.. Kom bara på att jag sagt att jag skulle återkomma idag.. om jag inte hann igår. Och även om det blev ett något försenat återseende, så känner i alla fall jag, att det var bättre än inget!!

Kärlek och Ärtor till Alla!
- Över och ut!!

Bjuder på ett kollage av bilder från idag.. på barn, lek.. och en herrans röra.. Allt i ett virrvarr av glädje!

Och passar även på att dela med mig av dagens lilla pyssel..

Fick en vänskapsgroda härom dagen från en av mina nya arbetskamrater.. Något skavd (1).. Lagad med gips (2).. Målad (3).. och klädd i krona (4)..

Och från att ha varit en vänskapsgroda i grå betong.. blev det istället en liten, färgglad, prins i grodformat.. (Dock fortfarande ansedd som en underbar vänskapsgroda!!) *smile*

Nästa projekt blir mer "operation" än projekt faktiskt.. En, näst intill, livsviktig sådan..?!

Jasmine's docka har nämligen gått och tappat huvudet..?! *hahaha* Och det är ju inte så kul..?! *hahaha*
- Förlåt, men liiite kul är det ändå..?!

- Men lugn.. Bara lugn! "Ingen ko på taket!" Mamma fixar!!

Så. Nu får det räcka för idag..
- God Natt. Sov gott. Dröm sött.

Puss & Kram

Av Jenny-Blue - 16 januari 2015 09:16


Så var det redan fredag..?!! Och vilken fredag sen..?! Har redan hunnit mysa en stund tillsammans med barnen, då vi startade dagen med frukost hemma.. Första gången någonsin faktiskt.. om jag inte har helt fel..?! (Men det tror jag inte.. *smile*)

Här: Barnen vid bordet och min kaffekopp i handen..

Nu är det alldeles strax jobb som gäller.. Sitter i personalrummet och passar på att "ladda upp".. innan klockan slår 9:30 och mitt pass börjar..

Helt underbart att mötas av denna lilla uppskattning.. och klapp på axeln! (Godispåse på bordet i personalrummet..)


- Känner att jag är på helt rätt plats! *smile*

Ha en underbar fredag, mina vänner.. Om jag hinner ses vi ikväll. Annars ses vi imorgon!

Puss & Kram !!

Av Jenny-Blue - 14 januari 2015 19:38


Jag vill ju inte tjata.. men jag kom otroligt nog i tid till jobb idag igen?!

- Klockan 07:28 steg jag in genom dörren.. som en segrare!!! *smile* Och då hade jag hunnit vara ute med hunden också.. (Något som jag fick be Jonathan om hjälp med igår..)

Dagens eftermiddag, blev något av det skönaste jag varit med om på länge.. Då jag, tack vare mitt nya schema, kunde hämta Charlie och hans bästa klasskompis, redan klockan 13:15.. Tillsammans åkte vi och hämtade Jasmine på dagis (förskolan, som det egentligen heter) och när klockan var 14.. var vi hemma!

Pojkarna gick in på rummet och började leka direkt, medan Jasmine ville sätta sig i soffan och koppla av en stund till en film. Själv tog jag en runda "plock", med sällskapet av en kopp kaffe.. Jonathan kom hem och strax därpå serverade jag pannkakor med alternativet sylt eller nutella på..

Det blev en kul stund tillsammans i köket, som varade ungefär till kl 17..?! Bästa klasskompisens pappa ringde, för att berätta att han var på ingång.. och efter tjugo minuter av fortsatt lek inne på rummet blev det dags för kompisarna att säga "hej då"..

Jag tittar på uret och ser att hon precis har passerat 18.. och jag myser i tanken om att alla egentliga "måsten" (alltså de för dagen prioriterade, bortsett från nattning..) är avklarade och att kvällens fortsättning kan gå i lugnets tecken.

Roligt att se hur stor skillnad det gör på allting, när man hämtar barnen tidigare. När man kommer hem tidigare. Och när man äter tidigare..

Utan flams och trams, bråk och tjiv, faller liksom allting på plats.. och leken kommer naturligt. Och ja, det är väl egentligen inte så konstigt eftersom jag, som förälder.. och tiden framför allt.. inte tvingar barnen till något annat..?!

Vanligtvis brukar ju allt bara gå i ett enda kör.. Hämta. Hem. Hunden. Äta. Tvätta. Tänder. Läggdags..
- Och det SUGER! kan jag säga nu när jag vet bättre!

Vi har våra barn till låns.. Vi vårdar och älskar dem fördärvade (alltså med väldigt, väldigt mycket kärlek.. positivt då alltså) men allt är uppbyggt på dagens tempo.. Och hela tiden stressar vi för att komma framåt..?! Men sanningen är ju faktiskt den, att våra barn växer snabbare än vad vi tror och vips så är de stora och behöver inte vår omvårdnad på samma sätt längre.. Kompisar och självständighet blir mer viktigt.. och så flyttar de hemifrån..?!!
- Krasst kanske, men egentligen.. Jo!

Så varje minut, tillsammans med våra barn.. Och då menar jag TILLSAMMANS, inte bredvid.. är GULD! Och guld är precis vad jag har fått idag!!

Bara en sådan sak som att plötsligt upptäcka att vi alla sitter.. i hallen, av alla ställen, tillsammans.. Ja det går inte att beskriva i ord helt enkelt!

Här några bilder på dagens/ mitt "guld"..

- UNDERBART!!



Av Jenny-Blue - 13 januari 2015 15:05


Gissa om jag jublade imorse, när jag kom in genom dörren på jobb.. tittade på klockan.. och såg att jag hade en hel minut tillgodo innan mitt arbetspass började 07:45!!

- JAG GJORDE DET!!

Ni ska veta att det stärker självförtroendet enormt.. och jag ger mig själv en klapp på axeln!!

En av mina nya arbetskamrater blev aningen förbryllad över min segerdans, men jag tror inte att skadan blev bestående..?! *hahaha* Jag fick ju förklarat varför det sprutade lycka ur öronen på mig.. och så vitt jag förstod det, om jag tolkade allting rätt.. så verkade det som att det lät begripligt för henne..?! Om inget annat så började vår dag tillsammans, med ett gott skratt i alla fall..?!!

Imorgon utmanar jag mig ytterligare.. och börjar en hel kvart tidigare än idag.. alltså 7:30..!! Och trots att jag själv känner mig något skeptisk, så vet jag att det är fullt möjligt!!

- Toodelooh!

Av Jenny-Blue - 12 januari 2015 22:02


Vilken kanondag, det blev idag.. trots besvikelsen över disken..?! *hahaha*
Skämt å sido.. Det HAR varit en bra dag idag!!

Uppe med tuppen i morse.. och trots att Charlie var aningen svår att få ur sängen, så hann vi alla bli färdiga i tid! Lite mer nervös inför morgondagen dock, då jag börjar två timmar tidigare, än vad jag gjorde idag.. men det ska nog gå..?! Har planerat och plockat fram kläder, mm.. Allt för att underlätta för mig själv.. så innerst inne har jag ändå gott hopp om att vi ska lyckas imorgon också..

Dagens eftermiddag, blev kortare än kortast..?! Jag är ju van vid att sluta klockan 16, som senast.. Och då brukar jag inte vara längre bort än Arlöv.. Nu helt plötsligt (?!) är mina längsta dagar inte slut förrän klockan 16:30.. och jag är aningen något längre hemifrån.. vilket gör sig väldigt tydligt på tiden som nästan är redan läggdags, när vi väl kommer hem..?!

En runda med hunden.. Hämta Charlie hemma hos en klasskompis.. Och disken.. Ja, så var den dagen slut..?! Förmodar att jag få ta igen allt det där jag inte hinner under mina långa dagar på jobb.. de dagar då jag slutar lite tidigare..?! Sen är det lite si och så, med att ha tre nattugglor till "kinder"..?! Kanske en sak att få dem i säng.. Men en helt annan, att få dem att komma till ro och somna..?!!

Antar att det kommer att bli en "sådär" eftermiddag och kväll med barnen imorgon, eftersom de var sena med att komma till ro ikväll och eftersom de ska upp en hel timme tidigare än vanligt imorgon.. Men som sagt.. Jag har hopp! *smile*

Jag tittar på klockan och ser att den alldeles strax slår över till 22..
En runda till med hunden, sen är det läggdags även för min del. Det har varit en lång dag och imorgon kommer att bli ännu längre, så jag känner att jag får ta mitt vuxna förnuft till fånga.. om jag hittar det.. *hihihi* .. och göra det som är bäst.. Att nanna kudden! Eller ja, i alla fall försöka..

Av Jenny-Blue - 12 januari 2015 08:29


Varje morgon är en ny chans till en ännu bättre dag.. Och jag måste säga, att det här med att komma ifrån fabrikers inrutade klockslag, som gäller varenda dag.. är som en kick, rakt in i hjärnan.. Att ha varierande arbetstider, är kanske inte omtyckt av alla..?! Kan ju tänka mig att det finns de som gillar inramade rutiner.. Men mig passar det alldeles utmärkt! Det är liksom som om jag varje kväll.. och varje morgon.. måste ha koll på när jag egentligen börjar, då det inte är taget föregivet..

- And I like it!!

Ha en underbar måndag, mina vänner.. Så ses vi förmodligen (?!) ikväll..
Puss & Kram

Av Jenny-Blue - 11 januari 2015 20:17


Middagen är avklarad.. (Disken däremot, lämnade jag till imorgon..) Jasmine har badat.. och precis efter det att Tomas lämnade.. (vilket han gjorde mitt i badandet..) så tog jag chansen att klippa topparna på Jasmine.. Och ja.. Det blev helt okej!!
Jag är ju van vid att snagga pojkarna med trimmern, men det hade nog inte varit lika poppis om jag rockade loss med trimmern på Jasmine's långa, blonda hår..?! *smile*

Nåväl.. Barnen sitter just nu samlade i tv-soffan och tittar på film, på Disney kanalen.. som snart är slut..

Sen är det tänderna och läggdags, för imorgon är det måndag.. och allt blir som vanligt igen, efter jullov och härlig vila..

Själv har jag faktiskt hällt upp ett glas rött, som alldeles strax ska avnjutas.. Och jag myser i tanke och känsla, av att ha mina barn hemma igen!!

Skön fortsatt söndagkväll mina vänner! Vi ses!

LITE MER OM MIG...

KALENDER

Ti On To Fr
     
1
2
3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19 20 21 22 23 24 25
26
27
28 29 30 31
<<< Januari 2015 >>>

   

 

      Privat konto: 

     jenny78blue 

 

    Konst konto:

     jenny78blue_art

 

      MaryKay konto:

     jennyblue_mk

 

 

LETAR DU EFTER NÅGOT SPECIELLT? SÖK HÄR:

SIDOMENYN UPPDATERAD

    16 augusti 2023

 

BLOGGFÄRG UPPDATERAD

    15 augusti 2023 

 

MIN KONST - HEMSIDA

www.jennyblueart.com

 

Följer du länken ovan, hittar du info om bokade utställningar, mig och mina verk, presenttips, mm..     

 

      

     

     

         

            - Välkommen!

 

 

LÄNKAR TILL ANNAT VIKTIGT

     

         

     

        

     

 

     

 

     

 

 

KATEGORiER

BELLA i mitt minne

   7 sep 2005 - 15 jun 2016

PitaPata Dog tickers

ARKiV

   

 

 

 

       

 

 

 

       

 

 

 

      

 

 

 

       

 

 

 

      

 

 

 

       


Ovido - Quiz & Flashcards