Alla inlägg under juni 2015

Av Jenny-Blue - 11 juni 2015 17:44


Efter en händelsefull dag på jobb.. och en trevlig, ledig eftermiddag tillsammans med min äldsta grabb Jonathan.. har jag nu kommit hem och parkerat rumpan på balkongen.. Det har gått en vecka, sedan mitt förra inlägg.. och det har hunnit hända en hel del, sedan jag kom hem från kusinens student i Gnesta..


I lördags var jag och hela familjen på kalas, hemma hos en av mina andra kusiner, i Åkarp. Egentligen var det två födelsedagar ihopslagna till en, vilket innebar en hel massa människor och ännu massa mer gotti gott.. både i matform och i "godis-för-gommen-form", så som efterrätt, hembakade kakor, blandgodis och snacks.. En mycket trevlig tillställning, med kära återseenden och roliga samtal.


I söndags åkte hela familjen till Revingehed, för att få berättat av Tomas om hans tid i lumpen.. En lagom söndagsutflykt som avslutades med middag ute i solen, utanför gatuköket i Södra Sandby.. Och på vägen hem sedan, blev det en kopp kaffe, ute i "huset hos hönsen", tillsammans med barnens farfar och fru, Tomas syster och hennes sambo, deras dotter och Tomas faster..



I måndags, bytte jag arbetspass med en av mina arbetskamrater.. och hade därför stängning på jobb.. Något som jag tycker kan vara ganska så mysigt, oftast, då barngruppen minskar kraftigt under de sista timmarna och man får chansen till att sitta i liten grupp och verkligen kunna njuta av barnens tankar och funderingar, under samtal i lugn och ro..


 Måndagen började med punktering på Tomas bil..

- Vilket i sin tur krävde akuta åtgärder - FRUKOST - som fick bli utomhus..


I tisdags, nästan direkt efter jobb.. var det dags för säsongspremiär för Bingo på Almåsa, som jag tillsammans med fem stycken till, håller i.. Något som förgyller mitt liv, trots allt som krävs för att det ska gå ihop med allt annat runt omkring..

                             

1   2 

1. Bilder från spontan cykelrunda med jobb

2.Städat och klart, efter premiär av Bingo på Almåsa..


I onsdags, alltså igår.. var en av de körigaste dagarna på länge..?! Först jobb, med en paus för två stycken skolavslutningar, precis efter varandra.. och sen efter jobb del två.. hämtning av två barn på två olika ställen, följt av inköp av middag, hämtning av hund, fotbollsträning, middag och till sist bad/dusch av de två yngsta.. (Allt utan Tomas, som var tvungen att åka iväg på akut uppdrag med sitt jobb..) Erkänner villigt, att jag var rätt mör i sinnet, när dagen äntligen började lida mot sitt slut..

-Jobbig känsla, att vilja vara på två ställen samtidigt.. Men känner mig lyckligt lottad över att faktiskt känna känslan, av att vilja vara på jobb, lika mycket som jag vill vara tillsammans med sina barn.. *smile* (En känsla som de flesta vuxna människor, mammor och pappor har.. väl..?! *hihihi* |ironi|..)


1   2   3

1. Charlie kisar i solen, efter sin första skolavslutning..

2. Whiteboard-konst av Charlie.

3. Dotera förenar nytta med nöje..


Idag är det torsdag.. och jag har som sagt varit iväg på ett litet eftermiddagsäventyr, med Jonathan, som idag har firat sin första lediga dag på sommarlovet.. Vi åkte till Mobilia och började med en stund på Yogiboost - Jonathans favorit - för att sedan gå runt, i stilla takt, i utvalda butiker för olika intryck. Allt från inspiration inne på Panduro.. till leksinne på Lekia.. till kaffe från Espresso House.. till fynd inne på H&M..


Här en bild, som Jonathan själv har tagit, på två stycken 

"inglasade" (räliga) djur/insekter, som han fick av mig..


Imorgon är det fredag igen.. och jag välkomnar helgen med öppna armar..!! Finns ingenting planerat på lördagen, mer än att Jonathan spelar match.. så lördag blir troligtvis lugn..?! Men på söndag dock, står det skrivet att vi ska åka och fiska.. Hela familjen, tillsammans med Tomas jobb.. alltså även mina tidigare arbetskamrater inklusive familjer. Jonathan, som älskar att fiska och som har tjatat om att få fiska torsk, i evigheter känns det som.. är taggad upp till hakan, som ni kanske kan förstå..?! Och om jag inte är "ute på alldeles för djupt vatten".. tror jag att de andra två trollungarna, också kommer att uppskatta äventyret till havs..?! *smile*


- Återstår att se..!

Av Jenny-Blue - 5 juni 2015 00:26


Fullt medveten om att klockan är alldeles för mycket, måste jag ändå få sitta ner en stund och "landa".. innan jag kan gå och lägga mig..?! Har suttit i bil, sedan 17-tiden.. från kusinerna i Gnesta till mamma i Örkelljunga.. och sen hem till Malmö.. Är trött och aningen ledbruten, efter dagens långa bilresa.. men känner mig ändå full av energi, från mötet med mina "lång-distans-kusiner" på min lilla minisemester tillsammans med mamma, pappa och bror..

Imorgon är det jobb igen som vanligt och jag känner mig riktigt taggad, även om det är en av mina senare dagar.. Har en massa tankar som jag skulle vilja dela med mig av.. Saker som har hänt, känslor som har omfamnat mig, mm.. men inser att jag nog får vänta med dessa till en annan gång, eftersom jag verkligen behöver gå och lägga mig nu..!!

Natti natt.. Sov gott.. Dröm vackert.. På återseende!

Av Jenny-Blue - 4 juni 2015 12:17


Det är onsdag och jag sitter här, i skrivande stund, rakt under solen på en trädgårdsbänk i Gnesta.. och njuter av tystnaden.. Då och då passerar det tåg, en bit bort, strax utanför tomtgränsen.. men det är ingenting som stör, då bruset från trädkronorna, som vajar i vinden, fyller själen med lugn..

- Min nuvarande utsikt, åt höger..

Snart står frukosten på bordet.. (?!) Ja, du läste rätt! *smile* Firade min kusins student igår, därav att jag inte är hemma i vardagen.. och eftersom det blev sent i säng, blir det automatiskt ett senare frukostbord..
- Så enkelt är det!

- Min nuvarande utsikt rakt fram.. Med trädet, källan till "trädbruset" jag nämnde tidigare..

Tänker på de där hemma.. Familjen, arbetskamraterna på jobb.. och samvetet säger att jag borde vara där i stället för här.. samtidigt som tanken trotsar och hjärtat instämmer, med att detta är jag värd..!
En typisk "kvinnogrej" vill jag tro.. att få dåligt samvete för att jag har det så fantastiskt bra, när jag vet hur de andra, som jag "lämnat i sticket" får kämpa vidare, med saker som egentligen, vanligtvis är mina strider att ta hand om..?!


Nåväl.. Nu är frukosten serverad och jag tar en paus ifrån solen..

Av Jenny-Blue - 1 juni 2015 21:59


Egentligen har jag inte tid att sitta här och blogga.. men vaddå..?! Det är ju inte så att sysslorna springer ifrån en direkt, så ja.. Jag tänker trotsa mina måsten en stund till.. och bara sitta här, på min balkong.. och njuta av solnedgången, som färgar himlen röd-rosa-orange..

Fotografiet ger tyvärr inte samma känsla som verkligheten, men det vet ju alla..?!

Imorgon efter jobb, bär det iväg på äventyr.. En liten minisemester i Stockholmstrakten.. för att fira en av mina kusiner, som tar studenten.. Åker tillsammans med mina päron och bror, vilket bara det skulle kunna vara äventyr nog..?! *hihihi*

- Ja ja.. Det blir säkert hur kul och trevligt som helst!
Ser verkligen fram mot att få träffa kusinerna..! Vi träffas ju inte speciellt ofta pga. avståndet..
Mmmh.. Ska bli kul!!

Nej.. Nu får jag nog ta och sätta fart i alla fall..?! Solen har snart gått ner helt och hållet och det börjar, galet nog, bli riktigt kallt om fingrarna.. (Det spelar tydligen ingen roll att vi har passerat gränsen från maj över till juni månad..?!)

På återseende kära ni..
Puss och Kram

LITE MER OM MIG...

KALENDER

Ti On To Fr
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26 27
28
29
30
<<< Juni 2015 >>>

   

 

      Privat konto: 

     jenny78blue 

 

    Konst konto:

     jenny78blue_art

 

      MaryKay konto:

     jennyblue_mk

 

 

LETAR DU EFTER NÅGOT SPECIELLT? SÖK HÄR:

SIDOMENYN UPPDATERAD

    16 augusti 2023

 

BLOGGFÄRG UPPDATERAD

    15 augusti 2023 

 

MIN KONST - HEMSIDA

www.jennyblueart.com

 

Följer du länken ovan, hittar du info om bokade utställningar, mig och mina verk, presenttips, mm..     

 

      

     

     

         

            - Välkommen!

 

 

LÄNKAR TILL ANNAT VIKTIGT

     

         

     

        

     

 

     

 

     

 

 

KATEGORiER

BELLA i mitt minne

   7 sep 2005 - 15 jun 2016

PitaPata Dog tickers

ARKiV

   

 

 

 

       

 

 

 

       

 

 

 

      

 

 

 

       

 

 

 

      

 

 

 

       


Skapa flashcards