Alla inlägg under november 2015

Av Jenny-Blue - 6 november 2015 12:16


Som om de läst min blogg..?! Hörd från ovan..?! Eller ja, via nätet..!

Jag beklagade mig, aningen motvilligt men ändock, igår.. över det (trots bokade) uteblivna telefonsamtalet från vårdcentralen i onsdags..

Men som ett brev på posten.. blev jag uppringd några timmar senare, på eftermiddagen. (Tar det som en seger..) Vi pratade en stund och samtalet slutade med att jag fick tid hos en läkare nästa vecka..

Anledningen till läkarbesöket är, helt och hållet, behovet av att få komma vidare, då jag behöver en remiss till psykolog/samtalsterapeut.. Något bara en läkare kan ge.

Tjejen jag pratade med igår var lugn och harmonisk.. och helt på det klara med min kamp om att komma ur min sinnestillvaro som jag befinner mig i. Hon ställde några rutinfrågor (som jag svarat på även vid tidigare tillfällen, alltså inget konstigt, eller svårt) Enkla frågor ang. min sömn, antal timmar per natt och eventuella sömnsvårigheter.. Alkohol, hur ofta, hur mycket.. Om jag är rökare, hur många cigg om dagen, mm..

Hon berömde mig i form av bekräftelse av min viljestyrka och drivkraft efter behovet av att komma ur min onda cirkel.. Och hela tiden kändes det som om hon förstod mitt lidande..?! Väldigt bemötande och rar.

Så.. Nu är jag på väg igen..!
På onsdag nästa vecka går jag ännu ett steg framåt på spelplanen och trots att det kommer ta tid, kan jag nästan redan nu skymta rutan markerad med "mål"..

Kärlek & Ärtor

Ps. Ska tilläggas för er som kanske planerar en liknande resa, i hopp om att också få hjälp..?! Man har rätt till att själv välja vilken psykolog/samtalsterapeut man vill gå till. Finns att hitta på nätet, vilka som samarbetar och ingår i regionens sjukvård.. Ett tips, som jag fick idag, är att ringa runt till de olika "klinikerna" och kanske fråga hur lång väntetid för samtal är, så man kan få snabbare hjälp.. (Om man inte redan har ett ställe man varit på tidigare och som man vill tillbaka till..)

Kan också passa på att berätta att om man går via vårdcentral, går samtalskostnaden under högkostnadsskyddet.. Och ja, det kostar inte heller lika mycket, som om du går till någon inom den privata sektorn.. Mest bara för att ha fått det sagt!

-Hjälp finns att få!!

Mer Kärlek, fler Ärtor.. Vi ses!

Av Jenny-Blue - 5 november 2015 12:48


För några dagar sedan, tror till och med att det har hunnit gå en vecka.. så skrev jag att jag varit i kontakt med vårdcentralen och fått bokat en telefontid, gällande min nära gräns till depression. Något som jag såg som väldigt positivt, då det tidigare alternativet var mer krävande, både pappersmässigt och tidsmässigt, men framför allt energimässigt..

Igår kom dagen jag sett fram mot och jag hade telefonen i högsta beredskap, fortfarande väldigt positiv inför det nya, snabbare systemet..

Och det hade varit superbra.. OM det hade varit någon som hade ringt under den avsatta tiden..?! För döm om min förvåning och stora besvikelse.. telefontiden kom och den tickade förbi.. och kvar blev jag, hängandes mellan min egen vilja, kamp för förbättring och vården som inte kunde hålla sin del av det avtalade..?!

Jag vill inte smutskasta någon! Det finns säkert en väldigt bra förklaring till det som har hänt.. (läs INTE har hänt) .. men jag måste erkänna att det känns rätt sumpigt att bli lämnad åt mitt öde..?! Det kunde ju ha blivit så bra.. men istället blev det nu helt knasigt och jag får börja om från början igen..

(Tur nu att jag inte är den typen som tänker hoppa, för då hade detta varit en alldeles utmärkt anledning till att göra det..)

Kärlek & Ärtor

Av Jenny-Blue - 3 november 2015 19:41


Vad är det bästa man kan göra när man inte mår bra..?!
- Göra något man älskar!

Min tisdagsförmiddag var inte en av de bästa.. men eftermiddagen blev betydligt bättre! Fick en idé strax innan mellanmål och satte igång ett projekt, som jag förhoppningsvis får bli klar med imorgon..?! Det innefattar härliga färger, i självhäftande plastfolie, för att vara exakt och äntligen har jag fått upp lite färg på väggarna.. Eller ja, jag har hunnit börja..

Kanske kan det bli en bild senare, på det färdiga resultatet.. men än så länge, får ni hålla tillgodo med vetskapen om att jag faktiskt har fått vara kreativ idag! *smile*

Kärlek & Ärtor.. och en massa färg..!

Av Jenny-Blue - 3 november 2015 13:03


Sitter och tuggar på en skumtomte, som jag så fint fick av en av mina sötaste arbetskamrater.. Vet att jag ska spara på min energi.. Att jag ska lägga den på sådant som får mig att växa och må bra.. Men hur lätt är det egentligen..?! Det är ju inte så att man bara kan resa sig upp och gå, även om man vet och känn innerst inne att det är precis det jag borde göra, för att inte lägga min energi på fel ställe..?!

Imorgon är det onsdag och då ska jag, efter att ha väntat nästan en vecka, att få prata med någon gällande "hjälpen" jag behöver för att överleva vintern.. Dricker upp det sista kaffet ur koppen och tänder rastens sista cigg, för att samla ihop mig och fortsätta en liten stund till..?!

Jag har världens bästa jobb.. men önskar just nu att det kunde vara ännu bättre..?!
När första dippen kom, trodde jag först att det måste vara mig det är fel på, då jag faktiskt har bytt arbetsplats sedan förra gången, men ändå upplever ångest och depression.. Men så kvittrade en liten fågel om att det har funnits andra som upplevt samma saker, när de varit som i min sits.. och då blev det lite bättre.. Fortfarande inte bra, men jag skyller inte längre allt på mig själv.

Ciggen är slut och så även min rast..
Kärlek och Ärtor

Av Jenny-Blue - 1 november 2015 19:32


Jag har alltid farsinerats av de filmklipp, som jag har sett, där man kan se hur ett konstverk växer fram.. Från ett blankt papper (eller duk) till ett fantastiskt resultat.. och allt ser, tack vare filmens hastighet, så väldigt enkelt ut..?!

För inte så länge sedan testade jag att göra en egen sådan film och det var ju jätteroligt.. Även om mitt resultat kanske inte går att jämföras med proffsens..?! *smile* Den första filmen spelade jag in genom att hålla telefonen (som jag filmade med) i ena handen, samtidigt som jag ritade med den andra handen.. Och nja..?! Inte helt lätt.. Men det blev en film och för att vara min första, var jag nöjd..

Idag gjorde jag en ny film, där jag provade att filma med plattan, ståendes för sig själv. Tänkte att det skulle vara lättare om jag hade båda händerna fria.. och ja, det blev det ju, men istället har jag fått snurra på teckningen, för att få plats i bild, vilket jag inte är helt hundra nöjd med när jag ser på slutresultatet.
- MEN.. Jag lär mig efterhand.. och tycker att det är riktigt skoj att få dela med mig!
Än så länge är det mer tekniken av själva filminspelningen som jag experimenterar med.. och därmed blir det klotter jag skapar.. Men förhoppningen är att jag ska lära mig en bättre metod att filma på, för att sedan kunna åstadkomma mer än "bara" klotterbilder..

Nåväl..

Här kommer film nummer ett - En blomma.. Följt av film nummer två - Ännu en blomma..



Kärlek och Ärtor!!



  

LITE MER OM MIG...

KALENDER

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5 6
7
8
9 10 11
12
13
14 15
16 17
18
19 20 21
22
23 24 25 26
27
28
29
30
<<< November 2015 >>>

   

 

      Privat konto: 

     jenny78blue 

 

    Konst konto:

     jenny78blue_art

 

      MaryKay konto:

     jennyblue_mk

 

 

LETAR DU EFTER NÅGOT SPECIELLT? SÖK HÄR:

SIDOMENYN UPPDATERAD

    16 augusti 2023

 

BLOGGFÄRG UPPDATERAD

    15 augusti 2023 

 

MIN KONST - HEMSIDA

www.jennyblueart.com

 

Följer du länken ovan, hittar du info om bokade utställningar, mig och mina verk, presenttips, mm..     

 

      

     

     

         

            - Välkommen!

 

 

LÄNKAR TILL ANNAT VIKTIGT

     

         

     

        

     

 

     

 

     

 

 

KATEGORiER

BELLA i mitt minne

   7 sep 2005 - 15 jun 2016

PitaPata Dog tickers

ARKiV

   

 

 

 

       

 

 

 

       

 

 

 

      

 

 

 

       

 

 

 

      

 

 

 

       


Skapa flashcards