Alla inlägg under juni 2016

Av Jenny-Blue - 3 juni 2016 14:14


Sitter på bilprovningen och väntar på min tur.. 150 grader i bilen, men det känns bra att faktiskt vara här.

Kostnaden för att lösa ut bilen, efter servicen i onsdags, gick på strax över fem papp, så det vore ju själva fasiken om den inte skulle gå igenom..?! Men med min våg av otur, som sköljt över mig de senaste veckorna.. håller vi ändå tummarna?!!

Av Jenny-Blue - 2 juni 2016 23:31


En impulsiv, spontan känsla kan vara svår att hantera. Är den dessutom kopplad till ett obehagligt och sårande minne, är den näst intill omöjlig att kontrollera. Det goda i detta är dock när andra känslor dyker upp samtidigt och kan ta överhand, som i sin tur genom erfarenhet kan hanteras lättare.

Distraherad med saker att göra, kan man få ett avstånd till den okontrollerbara känslan. Det blir lättare att stänga av känslorna som är hanterbara och tiden som hinner gå, hjälper förståndet till att inse de olika valen av vägar att gå..

Samvetet, kraven på sig själv och ångesten som uppstår är av ett annat mynt, inte lika lätta att bortse från. Men fakta kvarstår att valet är ändå mitt att göra. Jag vet att det inte handlar om vad andra ser.. Jag vet att det handlar om vad jag väljer att göra. Likväl som andras val inte kan läggas på mina axlar.

Jag har erfarenheter.. De är alla en del av mig, då de format mig till den jag är.. Det är utifrån saker som hänt, ord som har sagts, känslor som jag känt och lärt mig att känna igen, som utgör mig.. och så är det 365 dagar om året. Allt det som varit i kombination med nya händelser, andra ord och ännu fler känslor, vinner jag dagligen nya erfarenheter. Igår valde jag en väg, imorgon kan jag välja en annan.. Allt inom ramen av det som kallas mitt liv.

Idag blev det galet.. Mina känslor tog över. Det ena gav det andra och allt slutade nästan i det som jag så gärna ville just då - Kaos. Att släppa kontrollen, gråta hejdlöst och tilllåta kroppen få skaka krampaktigt av obehag.

Men så dök tanken upp, likt en rubrik till ett inlägg: "Vill fly från mitt gamla jag" ..och den malde i mitt huvud, om och om igen.. "Vill fly från mitt gamla jag".. "vill fly från mitt gamla jag".. Jag var väldigt nära kanten till att trilla ner i gropen där jag så gärna ville gömma mig förr när allting kändes hopplöst, men tanken som malde i mitt huvud fick omedvetet gehör och av någon oförklarlig anledning, valde jag att gå en annan väg..?!Jag känner mig förvisso fortfarande nere, men samtidigt värmer styrkan till mig själv inifrån och jag är fast besluten av att inte fastna i något som får mig att tappa fotfästet.

Jag vet inte vad jag vill ha sagt med detta inlägg.. och vad spelar det egentligen för roll..?! Jag vet bara att jag mår lite bättre nu och jag förmodar att jag egentligen bara ville berätta varför.. Oavsett vad vi råkar ut för, hur stort eller litet det än är.. Hur gott eller ont det än gör oss, så är valet alltid ditt eget att ta.

Tacksam för att jag tror på mig själv, då det verkligen behövs i krisande stunder och stolt för att jag faktiskt kan..

Ta hand om varandra. Var rädd om dig själv och gör varje val till ditt eget..

Kärlek & Ärtor!

Av Jenny-Blue - 1 juni 2016 12:52


Igår var det en av de tråkigaste dagarna på länge..?! Jag vet egentligen inte riktigt vad det var som gjorde den så trist, men jag var totalt dränerad på energi.. Det blev dock aningen bättre senare på kvällen, efter ett efterlängtat träningspass tillsammans med en av arbetskamraterna. Har på grund av en rad olika omständigheter, inte tränat på nära tre veckor, vilket jag var övertygad om att det skulle innebära en del konsekvenser, som bland annat problem med att klara övningarna.. Men (?!) det gick faktiskt rätt bra!
- Och peppar peppar.. Bra eller dåligt, men träningsvärken lyser med sin frånvaro..

Nåväl.. Idag är det en betydligt bättre dag!
Stolt över att äntligen ha fått in bilen på service (även om det kommer att kosta en slant..)
Och ser fram mot en trevlig eftermiddagsfika tillsammans med arbetskamraten efter jobb.
Solen lyser, fåglarna kvittrar.. och det känns bra i hela kroppen!!

Rasten börjar lida mot sitt slut, så..
Jag önskar dig en riktigt god fortsättning på dagen och säger..

- Kärlek & Ärtor

LITE MER OM MIG...

KALENDER

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18 19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2016 >>>

   

 

      Privat konto: 

     jenny78blue 

 

    Konst konto:

     jenny78blue_art

 

      MaryKay konto:

     jennyblue_mk

 

 

LETAR DU EFTER NÅGOT SPECIELLT? SÖK HÄR:

SIDOMENYN UPPDATERAD

    16 augusti 2023

 

BLOGGFÄRG UPPDATERAD

    15 augusti 2023 

 

MIN KONST - HEMSIDA

www.jennyblueart.com

 

Följer du länken ovan, hittar du info om bokade utställningar, mig och mina verk, presenttips, mm..     

 

      

     

     

         

            - Välkommen!

 

 

LÄNKAR TILL ANNAT VIKTIGT

     

         

     

        

     

 

     

 

     

 

 

KATEGORiER

BELLA i mitt minne

   7 sep 2005 - 15 jun 2016

PitaPata Dog tickers

ARKiV

   

 

 

 

       

 

 

 

       

 

 

 

      

 

 

 

       

 

 

 

      

 

 

 

       


Skapa flashcards