Alla inlägg under september 2016

Av Jenny-Blue - 12 september 2016 22:37


Började förvisso dagen med att gråta en skvätt i bilen på väg till jobb..

Satt i tankar om hur man skulle kunna beskriva det "jobbiga inuti".. och kom åter igen (?!) fram till att jag är fruktansvärt arg på insidan. Frustrationen över att inse fakta, fick tårarna och rinna över, men jag återhämtade mig snabbt.. och sen var dagen igång!

Är lyckligt lottad över att ha världens bästa jobb!

Gällande en beskrivning av mitt inre kunde jag inte sluta tänka på det som sagts i jämförelse med "vattenglaset". Du har kanske redan sett eller hört det..?! Själv snubblade jag över beskrivningen via facebook.

"Tänk dig att du håller ett glas och att du fyller det med vatten. Det väger inte speciellt mycket och det går per automatik att hålla det upplyft en liten stund. Du skulle till och med kunna hålla det uppe i några minuter innan det började bli jobbigt. Tänk dig nu att du skulle hålla samma glas i en timme.. en dag, en månad, ett år.. utan att spilla ut något vatten..
- Inte lika självklart enkelt längre.."

(Jag har tolkat fritt och kortat ner historien en aning, men kontentan är den samma..)

Jag vill tro, utan att överdriva nu.. Att jag har gått och burit på detta jä*la vattenglas.. i sexton år..?!

- Kanske inte så konstigt att man är "lite" påverkad, vill jag tänka..?!

Nåväl.. #aldrig_ensam.. som det heter..

Och jag är alldeles för jä*la envis för att ge upp.. (Ursäkta min franska, som förekommer lite här och där.)

- Imorgon är en ny dag.. och jag, med den, börjar om igen..

Kärlek & Ärtor - alla vackra människor som finns där ute! Tack för att ni finns och för att ni hjälper mig med mitt vattenglas!





Av Jenny-Blue - 11 september 2016 21:15


Från ett starkt mellanläge, till en mörk och jävlig, pisse-botten..

Att jag inte är utfryst, förkastad och bortglömd åt råttorna, är för mig ett under många gånger..?!!
När man är den sämsta människan som går i ett par skor.. och fortfarande inte är mer singel än vad jag är (som särbo) är något som jag helt enkelt inte kan förstå..

Nej. Det handlar inte om bekräftelse eller medlidande! Jag vet hur jag är. Och just nu är jag inte värd mitt namn. Jag har absolut inget tålamod, vilket är en av dödssynderna när det kommer att handla om mina barn. Jag vill INGENTING och jag bryr mig inte. Jag vill bara sätta mig i bilen och dra dit min förbannade peppar växer!

Fullständigt hatar mig själv när jag hamnat här! Andra kanske bara tycker att jag är lite ur gängorna, men enligt mig själv så är jag vedervärdig!

Så. Skönt att ha det sagt.
Det tog ungefär två minuter att skriva detta inlägg.. Något som ibland skulle ha kunnat ta mig en halvtimme..?!

Sorry om jag förpestade din kväll, men det var säkert meningen redan från början i mitt undermedvetna..?!

Kärlek & Ärtor!

Av Jenny-Blue - 11 september 2016 16:35


Jaha..
Så blev det ännu en husvisning..
Inte riktigt i vår storlek, men ändå av intresse, då möjligheterna fanns..

Har dock inga som helst förhoppningar om att lyckas denna gången heller.. men ja.. Nu är det gjort! Så får vi se, vad vi kommer fram till vid middagsbordets diskussion..?!

Fortsatt trevlig söndag!
Kärlek & Ärtor

Av Jenny-Blue - 11 september 2016 11:55


Igår hade en av grannarna i huset, fest så det stod härliga till..
Musiken dunkade och glada rop kunde urskiljas i takt med dansstegen..

Jag och barnen hade nästan precis kommit hem från att ha varit iväg och ätit gott på resturang, då partajet satte igång.. och jag minns mig själv tänka högt: "vågligt", med vetskapen om hur många sura stofiler vi har som bor i vår trappa..

Eftersom det var lördag, fick barnen lov att sätta på en film inne på rummet.. trots att klockan passerat 21.. Timmen senare, när filmen tagit slut och båda barnen hade somnat, var festen fortfarande igång, vilket var helt okej enligt mig, då jag kände en viss lycka i deras glada skrålande till musiken.. Däremot blev jag mer och mer irriterad på den grannen som fick för sig att det var okej att börja banka i väggen, eller i golvet, eller i taket, vilken våning de nu befann sig på.. för att visa sitt missnöje..?! Efter vart tredje bankande ungefär, tystnade musiken en stund, för att sedan sätta igång igen.. *hahaha*

Jag vet inte hur det gick sen.. Varken för grannen som hade fest, eller för den stackars satan som inte kunde sluta irritera sig.. Men runt halv 23-tiden tystnade musiken helt och så även allt bankande..

Vi har en del äldre personer som har bott i trappan sedan husen byggdes (?!) och som tror sig vara kungar på täppan. Men annars är det ganska så stor omsättning på folket.. Bara under de fyra åren som jag har bott här, har det varit ganska många som har både flyttat in och ut.. Och nu senast under sommaren, är de nog ett par stycken som har flyttat in..

Mina tankar gällande igår, var i stil med "äntligen någon som vågar leva.."
- Ja, man ska respektera sina grannar och inte störa.. men herre gisseness.. En fest, några timmar, en lördag..?! Det är väl ingenting?! Värre hade väl varit, om det hade varit en onsdag.. Eller ännu värre, varje dag i veckan..?!

Nej, då är det mer irriterande, enligt mig, med sur-tanterna och sur-gubbarna, som tror sig vara bättre och som bankar i väggarna i tre timmar, för att de inte vågar ringa på och be om att få sänka ljudnivån.. (Någon borde informera dessa stackars människor, om att det ligger i ungdomars natur att höja musiken ännu mer, när det bankas i väggarna.. då de klart och tydligt glömt bort hur det är att vara ung och rebellisk..?!)

Alltid retar det någon..
Om man letar efter det, hittar man det överallt.
Hundar som skäller, barn som skriker, musik som spelar, par som bråkar, kärringar och gubbar som bankar i väggarna.. Människor som är högljudda i sängen, personer som röker, personer som använder för mycket parfym, personer som duschar sent, personer som inte håller rent, personer som skvalar när de kissar, personer som håller hissdörren.. Det spelar ingen roll, vad man gör, vem man är, eller hur bra man än är som människa, för alltid retar det någon..

Vi är alla olika. Alla med olika typer av liv. Och någonstans tycker jag att vi borde se lite mer till oss själva..?! Ha lite överseende, med att alla faktiskt har rätt till att få leva!

Kärlek & Ärtor!!

Av Jenny-Blue - 7 september 2016 15:43


Så.. Nu sitter jag här utanför Burlöv C. och väntar på min kaffe-date.. som borde dyka upp vilken sekund som helst nu..?!

Eftersom jag slutade timmen tidigare än henne, har jag hunnit gå ett varv inne på centrat, men så blev jag röksugen och gick ut igen..

Lite tramsigt, men jag kunde inte låta bli.. då jag sprang på denna lilla uppfinning..

.. innan jag kom ut för att blossa.
- Jätteroligt om man bortser från att det är danska!
Undrar vad personalen hade sagt om man hade frågat om produkten?
- Hej, jo jag undrar.. Har ni några kukur på lager? *hahahahaha!*

Skämt å sido, nog tramsat för nu!
Kaffe nästa!

Kärlek & Ärtor!!

Av Jenny-Blue - 7 september 2016 08:31


Sitter på balkongen, men dagens första kopp kaffe.. snart redo för att gå ner till bilen och köra till jobb..

Utsikterna för dagen är goda!

Har möte på jobb ikväll, men hinner med en liten kaffe-date, efter arbetspasset, innan mötet börjar!

Fiskmåsarna utanför min balkong håller på att gå "bananas".. och i ärlighetens namn börjar deras fruktansvärda skrik irritera mig en aning.. Men låt de hållas, för nu drar jag till jobb!

Kärlek & Ärtor!

Av Jenny-Blue - 4 september 2016 20:30


Eftersom det finns så mycket nya tekniska "roligheter", som appar av alla konstens olika slag.. Och eftersom ingen av dessa fanns när jag var i så kallad "ämnad ålder".. rockar jag loss med dessa nu istället..

Man är inte äldre än vad man känner sig..?! *smile*

- Varsågoda..

- Oh dear!

- Haj po daj!

- Äntligen, kan jag göra ett så kallat "duck face".. (som var poppis för evigheter sedan redan..?!)

- Mitt egentliga (sanna) jag..

- Sådana här glasögon hade jag irl* på nittiotalet.. fast då var de vita.

För den som kanske har missat vad irl står för, (tänker lite på min söta mamma faktiskt..) kan jag berätta att det är en förkortning på In Real Life.. alltså *i verkligheten..

- Ah men.. Är jag inte bedårande..?! *hahahaha

Klart och tydligt.. Jag ÄR mamma till alla mina trollungar!!

Och med detta tackar jag för ännu en helg.. Imorgon är det måndag igen och jag ser såååå fram emot att få åka till jobb och start en ny vecka tillsammans med mina underbara kollegier och ungar!

Fortsatt trevlig kväll!!
Kärlek & Ärtor!

Av Jenny-Blue - 4 september 2016 13:57


Wow vilken inspirerande förmiddag.. Har nästan precis kommit hem, efter att ha varit på husvisning.. Eller ja, två stycken faktiskt..!

Det första huset vi var och tittade på var lite av en otippad chansning.. Medvetna redan innan vi kom dit, om att renoveringsbehovet var stort, blev det ändå en upprymmande upplevelse.. Det var ett litet hus, med förvånansvärt stora rum, fördelat på två våningar.. Planlösningen var jättebra och i priset fanns det gott om utrymme för kommande kostnad för renovering som skulle sätta vår prägel på huset. Bonus var den stora trädgården, med stora möjligheter för att kunna skapa en harmonisk miljö, utan att först behöva riva bort en massa..
- Ja det kändes riktigt bra! Helt klart av intresse..

Andra huset, skulle man kunna säga vara nästan det motsatta.. bortsett från att vi faktiskt gillade det också..
Bra planlösning, men med lite mindre rum.. Allt fördelat på ett plan, men näst intill helt utan renoveringsbehov. Klappat och klar för att flytta in och börja leva direkt.. Trädgården var betydligt mycket mindre och galet belamrad av växter, men eftersom allting var så nice inne i huset, kändes det ändå befogat på något vis..

Så ja.. Två helt olika typer av hus.. Båda av intresse..
- Det blir till att diskutera, sen när fotbollsmatchen är slut och Tomas och Jonathan kommer hem igen..

Fortsatt trevlig söndag!
Kärlek & Ärtor!

LITE MER OM MIG...

KALENDER

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2016 >>>

   

 

      Privat konto: 

     jenny78blue 

 

    Konst konto:

     jenny78blue_art

 

      MaryKay konto:

     jennyblue_mk

 

 

LETAR DU EFTER NÅGOT SPECIELLT? SÖK HÄR:

SIDOMENYN UPPDATERAD

    16 augusti 2023

 

BLOGGFÄRG UPPDATERAD

    15 augusti 2023 

 

MIN KONST - HEMSIDA

www.jennyblueart.com

 

Följer du länken ovan, hittar du info om bokade utställningar, mig och mina verk, presenttips, mm..     

 

      

     

     

         

            - Välkommen!

 

 

LÄNKAR TILL ANNAT VIKTIGT

     

         

     

        

     

 

     

 

     

 

 

KATEGORiER

BELLA i mitt minne

   7 sep 2005 - 15 jun 2016

PitaPata Dog tickers

ARKiV

   

 

 

 

       

 

 

 

       

 

 

 

      

 

 

 

       

 

 

 

      

 

 

 

       


Ovido - Quiz & Flashcards