Direktlänk till inlägg 13 juli 2018

Jag vet att "Kraften" finns i och omkring oss hela tiden, men igår kunde jag faktiskt känna den..

Av Jenny-Blue - 13 juli 2018 11:09


För två jular sedan, var jag och dotera på en julkonsert, med körsång i en kyrka, strax utanför Vellinge. Jag hade sett evenemanget via facebook och tänkte att det kunde vara värt att prova.. och det blev en av de vackraste och mysigaste stunder jag varit med om.. 


Sommaren därpå läste jag någonstans, att det skulle vara sommarmusik i kyrkan inte så långt ifrån oss och jag tog ännu en chans.. Den här gången tog jag med mig både Jasmine och Charlie. Helt ovetande i vilken typ av musik som skulle spelas, satte vi oss ner i bänken för att få en ny upplevelse.. vilket det verkligen blev.. Dock kanske inte den allra bästa, då det skulle visa sig vara musik från barocken, vilket jag vill beskriva som stökig jazz med pipiga instrument.. Kanske hade det varit bättre om mannen som spelade hade valt några kända musikstycken..? Jag vill tro att det finns många vackra musikstycken också, från den tiden, men som sagt.. Den här gången var det mer jobbigt än behagligt.. 


Hur som helst..

igår var det dags igen för ännu en musikalisk upplevelse i kyrkan. Charlie och Jonathan ville inte följa med, men till min stora förvåning gjorde Tomas oss sällskap. Jag och dotera hade bestämt oss redan tidigare. Det enda vi visste var att det skulle vara "meditativ musik" helt utan prat under en timmes tid.. (ingen risk för stökig musik den här gången, tänkte jag..) Väl värt att chansa..


Och JA.. Det var värt varenda minut! En kvartett med stråkar som spelade vackra, många kända stycken och tystnaden emellan var magisk.. (Bortsett från när Jasmine fick hicka, då jag fick kämpa för mitt liv att inte skratta rakt ut.. *smile*)


När de spelade "Ack Värmland du sköna" tog känslorna över och samtidigt som de vackra tonerna fick mig att gråta, kändes det tryggt i känsla av att både min mormor och morfar var närvarande i tankarna.. då detta var "deras låt" i mitt minne..


För att försöka fånga en stund av timmen som vi satt, spelade jag in en video.. Inga underhållande bilder, men kanske en liten beskrivning på kontrasten mellan musiken och tysnaden..?!



 

Jag tippar på att vi var ett trettiotal personer i kyrkan, mer äldre än yngre, men den totala tysnaden som rådde mellan musikstyckena kändes imponerande ändå.. (Knäppandet i slutet av filmen är när ljusknapparna ändras för att påvisa att timmen är slut och det är dag att gå hem..)


Lite lustigt att jag skrev om bristen på engagemang gällande mina påhitt till upplevelser igår.. när vi sedan några timmar senare upplever detta tillsammans.. Kanske föll det inte Tomas i smaken.. alls faktiskt.. men jag lovade mig själv, redan under de två första minuterna, att inte känna någon ånger av att ha bjudit in honom.. Valet var ju faktiskt fritt.. För mig var det i alla fall en positiv upplevelse! En hel timme med stråkar som med sina mjukaste, till sina kraftigaste toner sköljde över och igenom min kropp.. Fantastiskt. 


Sen att solen kom fram och fick hela kyrkan till att lysa upp i varmgula färger bara några minuter innan vi skulle lämna, gjorde ju inte upplevelsen värre.. Och när dessutom en helt fantastisk regnbåge gjorde sig synlig på himlen, när vi körde ut ifrån parkeringen, satte sig som pricken över i:et och gjorde den perfekta avslutningen. 


Kärlek & Ärtor 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny-Blue - 25 september 2023 19:31

  Jag har tagit bort mitt förra inlägg. Ber om ursäkt och yrkar på sinnesförvirring..  - Kärlek & Ärtor till alla!      ...

Av Jenny-Blue - 7 september 2023 23:09

  Idag har jag haft en hel rad av tänkbara rubriker att blogga om.. fram tills nu..?! Så jag skriver bara några rader om hur tacksam jag är för att jag har så fina barn. Jag är så stolt över alla tre, att jag skulle kunna spricka emellanåt.. Känner...

Av Jenny-Blue - 27 augusti 2023 13:08

  Igår var jag i Åkarp med uppdrag aniktsmålning för barn. En givande uppgift en solig lördag, för mig som pedagog och konstnär..    Man skulle kunna säga att det är den perfekta kombon..?! Även om ansiktsmålning är något helt annat än akryl ...

Av Jenny-Blue - 22 augusti 2023 22:08

  För ett halvår sedan kunde jag knappt hantera frågan. "Vad ska vi äta idag mamma?"   Idag kör jag och handlar efter jobb.. åker hem och packar in matvarorna i kylen, för att sätta mig i bilen igen och köra bort till fotbollsträningen som jag ...

Av Jenny-Blue - 16 augusti 2023 23:35

  Jag har ändrat runt lite i menyn och uppdaterat några texter.. Och jag firar att jag varit driftig som attan under dagen..    Först jobb, med start 7:30.. som jag överlevde.. ?! (Bara det är en bedrift..) Sedan lyckades jag hitta ett spec...

LITE MER OM MIG...

KALENDER

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2018 >>>

   

 

      Privat konto: 

     jenny78blue 

 

    Konst konto:

     jenny78blue_art

 

      MaryKay konto:

     jennyblue_mk

 

 

LETAR DU EFTER NÅGOT SPECIELLT? SÖK HÄR:

SIDOMENYN UPPDATERAD

    16 augusti 2023

 

BLOGGFÄRG UPPDATERAD

    15 augusti 2023 

 

MIN KONST - HEMSIDA

www.jennyblueart.com

 

Följer du länken ovan, hittar du info om bokade utställningar, mig och mina verk, presenttips, mm..     

 

      

     

     

         

            - Välkommen!

 

 

LÄNKAR TILL ANNAT VIKTIGT

     

         

     

        

     

 

     

 

     

 

 

KATEGORiER

BELLA i mitt minne

   7 sep 2005 - 15 jun 2016

PitaPata Dog tickers

ARKiV

   

 

 

 

       

 

 

 

       

 

 

 

      

 

 

 

       

 

 

 

      

 

 

 

       


Ovido - Quiz & Flashcards