Direktlänk till inlägg 27 juli 2018

- Det hänger ju liksom ihop..

Av Jenny-Blue - 27 juli 2018 01:21


När vattningsförbudet kom, utsänt via sms, var jag en av de som tog uppmaningen på fullast allvar.. Jag återanvände allt vatten, bland annat från hundens vattenskål som jag vattnade blommorna med. Använde en skål i diskhon att skölja disk i, istället för under rinnande vatten och uppmanade barnen att ta av det redan kalla vattnet från kylen, istället för att sätta på kranen och vänta på att det skulle bli kallt, mm. Men bortsett från alla de där små sakerna, som helt plötsligt blev jätteviktiga för mig, skippade jag naturligtvis bevattning av trädgården och att fylla poolen till ungarna..

Det råder inte vattningsförbud längre, i området där jag bor, men väljer att i den mån jag kan fortsätta att spara in på vatten. Dock har jag faktiskt börjat att vattna en del av min trädgård. Sen vet jag inte om det är för blommornas skull, eller om det är för insekterna och framför allt fåglarna..?! Det hänger ju liksom ihop allt det där..

Jag har en hel del olika vattenfat, både till insekter och fåglar och det känns bra när jag ser att de drar nytta av de dagligen. Vi har bland annat ett skat-par som brukar dricka och svalka sig i hundens vattenskål som står intill uterummet. Småfåglarna är inte riktigt lika tuffa, men låter behovet övervinna rädslan och de använder sig främst av den större skålen i rabatten bara ett par meter ifrån där vi brukar sitta när vi är ute i trädgården. Många av insekterna använder samma skål, men jag har två stycken till på olika ställen intill omtyckta blommor där de rör sig..

Sen har vi ett par rödstjärtar (fåglar) som fick ungar i en av holkarna i våras, som har återvänt och de har fått en skål strax utanför holken, gömd bakom samma buskar.

Efter att ha sett ett x antal döda fågelungar ligga uttorkade i parken, har det blivit en grej liksom att se till så att jag har vatten till de som hittar hit.. och om insekterna får vatten och överlever torkan, kanske de kan gynna fåglarna även de..?!

Nåväl.. Jag vet inte varför jag valde att blogga om detta just idag, men så blev det i alla fall. Kanske för att jag precis har vattnat i trädgården och fyllt på vattenskålarna..?!

Jag tänker.. och vill påpeka att jag vattnar främst för djuren.. (kom jag på nu när jag läste det svart på vitt..) Visst är det vackert med en krispig trädgård som står i full blom, men med tanke på att gräsmattan varit obefintlig sedan flera veckor tillbaka, känns det viktigare med djurens välmående, än vad jag (och/eller andra) anser vara vackert för ögat..

Erkänner att jag vattnar mina vindruvor och mina två gurkplantor för egen vinnings skull, men vet med erfarenhet att det även gynnar insekterna, som i sin tur gynnar fåglarna.. så nja.. Egentligen är det kanske inte så egoistiskt som jag försöker få det att framstå som..?!

Ett tips till er som vill göra er till för de små insekterna, bortsett från livsnödvändigt vatten, är att slå i ett par droppar honung eller sirap i mindre skålar.. (jag använder burklock) så får de lite sött i sig också.. Har ingen aning egentligen om det gör någon skillnad, men jag vill inbilla mig att det hjälper, eftersom blommor med pollen blivit en bristvara..?!

Och med det sagt.. (skrivet) ..vill jag önska er alla en fortsatt skön värmebölja..

Kärlek & Ärtor!!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny-Blue - 25 september 2023 19:31

  Jag har tagit bort mitt förra inlägg. Ber om ursäkt och yrkar på sinnesförvirring..  - Kärlek & Ärtor till alla!      ...

Av Jenny-Blue - 7 september 2023 23:09

  Idag har jag haft en hel rad av tänkbara rubriker att blogga om.. fram tills nu..?! Så jag skriver bara några rader om hur tacksam jag är för att jag har så fina barn. Jag är så stolt över alla tre, att jag skulle kunna spricka emellanåt.. Känner...

Av Jenny-Blue - 27 augusti 2023 13:08

  Igår var jag i Åkarp med uppdrag aniktsmålning för barn. En givande uppgift en solig lördag, för mig som pedagog och konstnär..    Man skulle kunna säga att det är den perfekta kombon..?! Även om ansiktsmålning är något helt annat än akryl ...

Av Jenny-Blue - 22 augusti 2023 22:08

  För ett halvår sedan kunde jag knappt hantera frågan. "Vad ska vi äta idag mamma?"   Idag kör jag och handlar efter jobb.. åker hem och packar in matvarorna i kylen, för att sätta mig i bilen igen och köra bort till fotbollsträningen som jag ...

Av Jenny-Blue - 16 augusti 2023 23:35

  Jag har ändrat runt lite i menyn och uppdaterat några texter.. Och jag firar att jag varit driftig som attan under dagen..    Först jobb, med start 7:30.. som jag överlevde.. ?! (Bara det är en bedrift..) Sedan lyckades jag hitta ett spec...

LITE MER OM MIG...

KALENDER

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2018 >>>

   

 

      Privat konto: 

     jenny78blue 

 

    Konst konto:

     jenny78blue_art

 

      MaryKay konto:

     jennyblue_mk

 

 

LETAR DU EFTER NÅGOT SPECIELLT? SÖK HÄR:

SIDOMENYN UPPDATERAD

    16 augusti 2023

 

BLOGGFÄRG UPPDATERAD

    15 augusti 2023 

 

MIN KONST - HEMSIDA

www.jennyblueart.com

 

Följer du länken ovan, hittar du info om bokade utställningar, mig och mina verk, presenttips, mm..     

 

      

     

     

         

            - Välkommen!

 

 

LÄNKAR TILL ANNAT VIKTIGT

     

         

     

        

     

 

     

 

     

 

 

KATEGORiER

BELLA i mitt minne

   7 sep 2005 - 15 jun 2016

PitaPata Dog tickers

ARKiV

   

 

 

 

       

 

 

 

       

 

 

 

      

 

 

 

       

 

 

 

      

 

 

 

       


Ovido - Quiz & Flashcards