Alla inlägg under juli 2018

Av Jenny-Blue - 8 juli 2018 22:44


Efter en hel dag med "ingenting" kändes det riktigt inspirerande att ta en dusch och göra sig iordning för att ta en runda med bilen.. In med de två yngsta i baksätet, köra och hämta den äldsta, för att köra vidare hem till ett par goda vänner, käka middag och hämta mannen..


Jag älskar att köra (och/eller att åka) bil och det känns alltid lite extra roligt när jag får möjligheten till att ha alla barnen med. Jag gillar våra samtal, musiken vi spelar och spänningen i den ringa ovisshet som ibland lurar i våra gemensamma mini-äventyr.. Oftast har vi ett mål, som idag, men ibland händer det att vi bara tar en avstickare och får på så sätt upptäcka nya saker.. allt ifrån att se vilt till att hitta nya vägar som leder till (för oss) okända platser.. Den gemensamma upplevelsen stärker oss och våra skratt som är oundvikliga under dessa turer gör livet lite ljusare..


Imorgon är det måndag.. och det är egentligen första dagen på min semester.. Jag har några små planer.. delmål, som vi kan kalla de för.. som jag hoppas klara av under dagen.. men har lovat mig själv att inte överdriva, då jag vet att jag behöver tagga ner och bör göra så lite som möjligt..


Och med det sagt, tackar jag för idag..


Kärlek & Ärter!

Av Jenny-Blue - 8 juli 2018 11:05


Jag skulle vilja skriva om hur skönt jag har det, sittandes i solen, med en hel kanna kaffe tillgänglig vid min sida, till toner av favoritmusiken.. Men min medvetenhet räcker tyvärr inte hela vägen fram till "skönkänslan"..?! Tänkbart tacksam, men inte helt i harmoni.


 


För hur skönt och avslappnat det än verkar se ut runt omkring mig, är jag mitt uppe i ett krig med mina inre demoner. Det som "normala" (eller ska jag säga "friska"?) människor kan uppfatta som njutbart är mer som "bara" ett stopp för mig.. Jag kan liksom inte nå njutningen, även om jag sitter mitt i den.. Jag kommer bara till punkten där allting stannar. Jag mår inte dåligt, men inte heller bra.. Hur omöjligt det än låter, när man egentligen borde njuta till fullo på platsen och i tiden jag befinner mig på och i, just nu..?!


Vanligtvis hade dessa stunder förgyllt mitt liv.. men i ärlighetens namn är det nog mer vanligt, nu för tiden.. att de brukar ge mig mer dåligt samvete än guldkant. Ja, det låter ju helt vansinnigt, jag vet.. Men jag får alltså dåligt samvete för att jag inte mår bra, när jag vet att jag egentligen borde det..?! Och nej.. Det hjälper inte att man säger till mig att jag inte behöver ha dåligt samvete för en sådan oskyldig sak, för det får och har jag ändå.. Försöker fokusera på tacksamhet.. Har fått för mig att glädjen kan infinna sig först efter tacksamheten är fångad..?! 


Jag vet vad tacksamhet är.. och jag inbillar mig att anledningen till min brist på just detta, är min tillfälliga oförmåga till att se någon mening med någonting..?! Jag tänker: Hur kan jag känna tacksamhet när jag inte ser meningen med det jag gör..? Allting går liksom på rutin och det bara görs.. Jag älskar egentligen kaffe, så jag dricker kaffe, men själva känslan är borta.. Där finns liksom ingenting bakom..


- Ah! Det är ju skitsvårt att förklara.. vet inte varför jag ens försöker..?! Skulle kunna bli klassad som världens nutcake om jag inte redan blivit det sedan tidigare..?! Eller jo.. Det vet jag visst! Jag VET viss varför jag skriver om mitt vridna och trasiga inre! Det är ju för att visa andra vilsna själar, att de inte är ensamma om att lida av motsägelsefulla ekon i huvudet.. Att det finns fler som lider av psykisk ohälsa.. Att påvisa att inre konflikter snurrar i fler kroppar än bara i deras egen snedvridna värld.. 


Jag skriver i cirklar och ursäktar mig för mina kanske obegripliga tankar.. Men det är så det är.. 


Kärlek & Ärtor!


 



Av Jenny-Blue - 7 juli 2018 19:58


Egentligen är jag totalt ointresserad av det mesta som heter sport, men är det VM så är det ändå något som fångar mitt engagemang. Och jag var faktiskt intresserad! Jag satt till och med bänkad framför tv:n.. men spänningen höll bara precis fram, tills det att England gjorde sitt första mål..
- Kändes liksom avgjort redan där, vilket också skulle visa sig vara rätt.. (även om England hann göra ett mål till, innan matchen var slut på riktigt.)

Ja ja.. Jag är ändå stolt över Sverige!

Kärlek & Ärtor!

LITE MER OM MIG...

KALENDER

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2018 >>>

   

 

      Privat konto: 

     jenny78blue 

 

    Konst konto:

     jenny78blue_art

 

      MaryKay konto:

     jennyblue_mk

 

 

LETAR DU EFTER NÅGOT SPECIELLT? SÖK HÄR:

SIDOMENYN UPPDATERAD

    16 augusti 2023

 

BLOGGFÄRG UPPDATERAD

    15 augusti 2023 

 

MIN KONST - HEMSIDA

www.jennyblueart.com

 

Följer du länken ovan, hittar du info om bokade utställningar, mig och mina verk, presenttips, mm..     

 

      

     

     

         

            - Välkommen!

 

 

LÄNKAR TILL ANNAT VIKTIGT

     

         

     

        

     

 

     

 

     

 

 

KATEGORiER

BELLA i mitt minne

   7 sep 2005 - 15 jun 2016

PitaPata Dog tickers

ARKiV

   

 

 

 

       

 

 

 

       

 

 

 

      

 

 

 

       

 

 

 

      

 

 

 

       


Skapa flashcards