Alla inlägg under december 2019

Av Jenny-Blue - 2 december 2019 23:36


Där måste ju vara något fel i huvudet på mig, när jag inte bara kan göra det som jag tänkt..?!

- Herre Gusseness?! Jag gick ju igång så det heter duga igår..

Skrev igår, att jag skulle hämta julsakerna på vinden och pynta lite.. Men i själva verket blev det storstädning med en uns tvist av jul.

Det började redan uppe på vinden, där kläder sorterades.. Gamla leksaker sattes upp och aktuella julsaker togs ner. Påsar tömdes och slängdes. Lådor fylldes och staplades. (Ingen som kommer att se.. bara jag som härjar på vinden.. men fint blev det i alla fall. *smile)

Dottern fick en gran, som kläddes med ljus och pyntades med kulor i olika modeller. Rosa, turkost och glitter.. snyggt i en alldeles vit gran.

Nästa steg blev mellan-grabbens rum. Storstädning och ommöblering..
- Hujeda mig, vilken insats.. Men det blev fint och grabben blev nöjd.

Storstädningen fortsatte sedan ute i allrummet.. Soffan flyttades, bänken tömdes och dekorerades.. och ryamattan dammsugandes! (Bara det är en stjärna i kanten.)

Dammsugaren fick sedan fortsätta ner.. Trappan, hela nedervåningen och trappan ner till källaren.. (Kungen är välkommen vilken dag som helst..)

Granen som jag tog ner för att ha i vardagsrummet.. (ja, vi kör plastgran..) visade sig vara knäckt i toppen, så den fick stå och skämmas innan jag gjorde ett innerligt försök att få hop den med knep och knåp.. En insats som gjordes förgäves, då jag helt enkelt inte kunde få ihop den. (Den står därför fortfarande och skäms.. Har inte pallat att gå upp på vinden igen för att ta ner reserven.. än.)

- Så hur gick det då med julstrumporna..?! Undrar du nyfiket..?! Nja.. Det gick väl egentligen inget vidare, då de efter alla dagens timmar, fortfarande inte hade kommit upp på väggen..?! Huset var storstädat, men strumpjä*larna låg kvar i lådan fram tills för någon timme sedan, då jag äntligen fokuserade, tog mod till mig och satte upp de på väggen..
- En aktivitet som tog typ två och en halv minut från det att jag hämtade spik och hammare, till det att de alla tre hängde bredvid varandra på rad över spisen.

- Woop woop! Och segern är min!! (Tror jag..?!)

Imorgon ska jag till frissan.. och färgen blir blå.

Kärlek & Ärtor!

Av Jenny-Blue - 1 december 2019 11:07


Eftersom helgens planer, gick käpp rätt åt fanders.. rörde jag om riktigt ordentligt och bestämde mig för att köra hem från mamma redan samma kväll.. Planen med att stanna över helgen från fredag till söndag, slutade alltså med att vi var på plats typ nio timmar under lördagen..

Men det blev en trevlig dag, trots allt!
- Inte ofta vi sitter vid samma matbord, mamma, pappa, min bror och jag.. så som familjen såg ut innan vi barn blev vuxna och livet tog över. Och det blev ett kärt minne med mysiga samtal och många härliga skratt..

Skönt att få våra galna rötter bekräftade.. Vårt sätt att tänka, ironin som hela tiden finns med oss och värderingarna som präglat oss till de personer vi är idag. Att få känna mig som storasyster och inte som mamma. Att få gå in i rollen som det ompysslade barnet och njuta av att bara få lov att sitta vid köksbordet och hålla mamma sällskap under tiden som hon lagade mat.. *ovärderligt* En fantastiskt skön känsla.

Jag var frustrerad och arg, något besviken och kände mig överkörd, men lugnet som råder i min kropp idag är ren harmoni.

Jag sitter i skrivande stund, på trappan utanför dörren till vårt hus. Solen lyser och det är helt vindstilla. Några enstaka fåglar kvittrar lite försynt i de kala syrenbuskarna medan allt annat är tyst..
- Harmoni.

Nåväl.. Det är första advent och julpyntet ska ner från vinden. Chokladkalendrarna är redan öppnade, men strumporna som ska hänga över spisen måste sättas upp så att barnens adventspresenter kan läggas i. (Ett paket varje advent.) Något som vi började med när pojkarna tappade intresse för Lego och Playmo och jag inte ville köpa smågrejer bara för sakens skull.. (Det är bara dottern som har Legofriends-kalender och bok-kalender..) Med fyra paket istället för 24, kunde jag helt plötsligt hitta användbara saker för en rimligare peng.. och pojkarna har köpt konceptet rakt av.

Solen värmer gott och jag har svårt att slita mig från stunden. Ska dricka mitt kaffe och njuta en liten stund till innan julpynts-stormen drar igång.. men sedan så öser vi!

Kärlek & Ärtor!


LITE MER OM MIG...

KALENDER

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2019 >>>

   

 

      Privat konto: 

     jenny78blue 

 

    Konst konto:

     jenny78blue_art

 

      MaryKay konto:

     jennyblue_mk

 

 

LETAR DU EFTER NÅGOT SPECIELLT? SÖK HÄR:

SIDOMENYN UPPDATERAD

    16 augusti 2023

 

BLOGGFÄRG UPPDATERAD

    15 augusti 2023 

 

MIN KONST - HEMSIDA

www.jennyblueart.com

 

Följer du länken ovan, hittar du info om bokade utställningar, mig och mina verk, presenttips, mm..     

 

      

     

     

         

            - Välkommen!

 

 

LÄNKAR TILL ANNAT VIKTIGT

     

         

     

        

     

 

     

 

     

 

 

KATEGORiER

BELLA i mitt minne

   7 sep 2005 - 15 jun 2016

PitaPata Dog tickers

ARKiV

   

 

 

 

       

 

 

 

       

 

 

 

      

 

 

 

       

 

 

 

      

 

 

 

       


Skapa flashcards