Alla inlägg under januari 2020

Av Jenny-Blue - 3 januari 2020 23:12


I slutet av förra året fick jag äntligen tummarna loss och fick postat brevet innehållande mitt namnbyte..

Det blev bestämt redan innan vi gifte oss att jag skulle ta Tomas efternamn.. men sen sprang tiden iväg..?!! (Som vanligt för mig..?!)

Jag har förvisso inte fått någon bekräftelse på min ansökan, men jag tänker.. att eftersom jag nu under kvällen gjort ändring av mitt namn på Facebook, är det ändå ett faktum..?!

Oj oj oj.. hur ska det gå..?!
Nytt år.. OCH nytt efternamn..
(Känns som om jag kommer skriva fel, mer än en gång..?! *hahaha*)

Kärlek & Ärtor!
.. och en massa fredagsmys!

(Bilden togs på skoj under min fruhippa, sittandes i en bil på väg mot okänd destination..)

Av Jenny-Blue - 1 januari 2020 18:44


När jag satt och skrollade igenom mina bilder inför kollage till denna sammanfattningen, insåg jag att mitt 2019 har varit ett av det mest händelserika åren på länge..


För att inte gå in på varje liten detalj, (som skulle ta flera timmar att skriva) gör jag en sammanfattning utefter de bilder som jag  så omsorgsfullt valt ut..

- Inte alltid de största händelserna, men alla lika hjärtliga.. och beskrivande. Minnen fyllda av värme och välbehag från det gångna året, som tillsammans gör en del av min historia..


Kollage nr 1:

 


Kaffe! 

Helt utan tvivel den absolut mest druckna drickan..

Skulle tippa på ett genomsnitt på fem koppar om dagen.. Det vill säga, i runda slängor.. ungefär si så där 1825 koppar kaffe..?! 


Mestadels vanligt bryggkaffe, en eller två espesso vid några enstaka middagsbjudningar och typ 94 Vaniljlatte från Espresso House.. (om jag räknat rätt på appens alla kvitton..?)


Kollage nr 2:


Spira!

Min älskade galenpanna till hund har förgyllt mitt liv ännu ett år. Med sin fantastiska charm vänder hon mörker till solsken och hennes utveckling har varit markant åt det lugnare hållet. Hon passerade treårs-strecket i mars och har sedan dess blivit mer tam än vild.. Hon är fortfarande mammas älskling, men kan nu anses mer som en familjehund då hon tydligt håller av hela familjen. Min stolthet ligger i hennes tillgivenhet och jag fullständigt älskar denna milda hårtuss, som samtidigt vet vad hon vill och inte räds från att visa sina önskningar. (Inte alltid så skönt att få en krafsande tass i ansiktet när man ligger och tittar på TV, men svårt att missuppfatta.. *smile*)


Årets kurs "stressfri hantering" gjordes under februari.. Där den bästa övningen var att stoppa nosen i en strut.. och den sämst fungerande (absolut svåraste, näst intill omöjliga) övningen var att lägga sig ner på sidan.. 


Kollage nr 3:

 


Mat!

Shit vad vi har ätit en massa gott under året..

Fantastiskt kött på Monster i Malmö (dock inget rekommenderat ställe pga. dålig service..) Underbara fiskrätter utomlands.. Sushi i gott sällskap.. Gyros på Rohdos.. Kyckling i Spanien.. Lamracks, mm på La Roch i Malmö.. (rekommenderas) Trevliga middagar med familjen på Vagabond.. (en liten byakrog bakom Heliga trefaldighetskyrkan vid Mobilia i Malmö) 

Mm, mm.. Resturantbesöken har varit många.. *smile*


Kollage nr 4:

 


Dricka!

2019 var verkligen drinkarnas år..

Snygga drinkar.. Goda drinkar.. Alkoholfria drinkar.. Starka drinkar..

- Skulle kunna rabbla många, många till.. men det har också varit Champange, goda viner, Cider och vatten.. *smile* (även om vattnet inte fått någon plats i rampljuset..)


Den röda tråden mellan årets alla glas har varit njutning..

Lugn och ro vid poolen, eller varmt och skönt i soffan. Tillsammans med goda vänner, eller i behövlig ensamhet i trädgården. Med andra ord sinnesro och välbefinnande.   


Kollage nr 5:

 


Skapande!

Jag läste en bok.. "Kraften" Att våga leva kreativt.. i början av sommaren och inspirationen kom i form av en inre bild på en mediterande flamingo.. (Fråga mig inte varför just en flamingo, men den vägrade att släppa taget..) Bilden satt liksom fast i mitt huvud under en veckas tid, tills jag bestämde mig för att göra den till verklighet. Jag förde över bilden ,från mitt inre till duk och i samma stund som den var färdigmålad  satte mitt skapande igång igen på allvar. 


- Jag tror jag målade tolv eller tretton tavlor i följd, där den ena bilden avlöste den andra.. innan jag kunde tänka annat än att måla.. Sedan dess har jag också ritat mycket. Några bilder har jag sedan gjort "snabbfilmer" av efteråt.. också det en form av skapande.. (Filmerna kan ses på min intagram "jenny78blue" under IGTV)


Heminredning, en annan typ av skapande som tagit mycket av min tid, har fått mig att inse mer än bara min känsla för färg och form och gett bevis på att jag är en händig djäkel.. (något som stärker min drivande personlighet)


Att våga skapa för sin egen skull och inte för någon annan är en av de skönaste känslorna jag vet. Att våga kasta sig ut med pensel och färg.. att låta penseln flyta över en oskissad duk för att i ovisshet kanske få ett värdigt resultat, är inte bara spännande, utan även sjukt tillfredställande när man lyckas. 


Sedan har jag även drejat, gjort en massa miniatyrsaker och sist men inte minst format min trädgård med nya växter, möbler och annat miljöskapande. 


Kollage nr 6:

 


Händelser! Happenings! Äventyr! Upplevelser!

Kärt barn har många namn.. och året har varit fyllt av dem..

Bilderna i kollaget ovan, är i tidsmässig random ordning, men för att ha koll på de beskriver jag bilderna från vänster till höger, uppifrån och ner:


1- Jag och Tomas gifte oss efter 19 år. Därav kan vi nu även bocka  av det på vår gemensamma livslista.. (Samboliv, seperation, särboliv, barn, lägenhet och hus, är ju avbockat redan..) ..Och vi skämtar om att det enda som karstår för oss nu är skilsmässa.. *smile*


2- Barnen! Våra älskade barn som är anledningen till att jag färgar håret.. *smile* De växer alldels för snabbt och jag har gjort mig medveten många, många gånger under året som har gått, att jag bara har de till låns.. Dessa tre fantastiska individer, alla med sina unika egenskaper får livets hjul att spinna runt och jag är tacksam och stolt över att få lov att vara deras mamma. 


3- Jag och Tomas, tillsammans med Tomas syskon, deras respektive och Tomas mamma var på en överraskande bra konsert med lookalike Elvis. En magisk känslo-upplevelse då jag insåg hur publikhavet, med en genomsnittlig ålder på 60-75, sveptes med av musiken och togs tillbaka till sina ungdomsår..


4- Bakken! En dag tillsammans med familjen och Tomas systers familj, där jag gick all in och leve dagen som om det var min sista. (Jag har inte åkt så många karuseller sedan jag var barn..)


5- Bingo på Almåsa. Tionde året som jag sitter som uppropare. Alltid lika trevligt.


6- Yatzy.. Ett underskattat sällskapsspel som förgyllt många av våra familjekvällar tillsammans.


7- Hela familjen åkte till Spanien. En fantastisk upplevelse som gjorde gott för hela familjen. Vi bodde fint. Åt gott. Sov gott. Skrattade mycket. Njöt ännu mer. En resa som blev ett underbart minne för livet. 


8- Kråkan.. En "liten" fågelunge som tog skydd på vår uppfart och som vi vakade över tills den blev stor nog att klara sig själv och flyttade hemifrån..


9- Kalvinloppet.. knatet.. eller vad det nu heter..?! (Jag är fruktansvärt dålig på sport.) Jasmine ville delta och både jag och Tomas visade vårt stöd. En miljon barn, två miljoner föräldrar, hundra tusentals syskon.. Åh herre Gusseness, men vi överlevde och vår dotter sprang i mål.


10- Big Slap! Första gången jag fick med mig Tomas och det var så nice! Att få dela häftiga upplevelser med den man älskar, är svårslaget enligt mig..


11- Resturantbesök.. Som jag skrev tidigare har de varit många!


12- En kombinerad bild på barnen, Yatzy och utlandssemester.. Underbart!


13- Konsert med Melissa Horn, tillsammans med Tomas och goda vänner. En intim och varm upplevelse.. (Bilden visar en kram mellan mig och Melissa, som var något av det innerligaste jag har varit med om..)


14- Min Fruhippa! Omg, vilken överraskning!! Och vilken härlit produktiv dag det blev med lera tillsammans med de bästa. Lyckad överraskning med trevlig lunch, kladdig aktivitet, mysigt häng och väldigt god middag i stan!

- Jag är lyckligt lottad och otroligt tacksam!


15- Honeymoon på Rhodos med min nyblivna man. En fantastisk upplevelse på så många sätt.. Att inte behöva tänka på barnen för några dagar var svårare än vad jag trodde att det skulle bli, men det gick. Maten var fantastisk. Drinkarna var oslagbara. Platsen var magisk. Servicen var på topp.

- En resa som jag aldrig vill glömma!


16- Flamingo! Vår bröllopsnatt på MJ's i Malmö.. 


17- När arbetskamraterna lyser upp tillvaron och ballonger hoppar ut från alla möjliga kostiga ställen under dagen.. Jag älskar mitt jobb och alla människor som har med det att göra.. 

- Är otroligt tacksam för varje dag. 


18- Fotbollsmatcher med Jonathan.. Jag är nog världens sämsta fotbollsmamma.. (har bara bakat kaka en gång under alla dessa år..) men jag kan visst uppskatta att få delta vid matcher.. (Ännu mer nu när pojkarna börjar bli stora och spelet är mer allvar än lek..)


19- Spel.. Bilden symboliserar vårt umgänge. Alla dessa fantastiska kvällar vi träffas, äter gott och har roligt tillsammans. Ren och skär kärlek..


20- Spontana dagar tillsammans med familjen.. Allt ifrån resturantbesök till bowling.. Vi har verkligen "jobbat" på familjerelationen under 2019.. och det har varit lika underhållande varje gång. 


Kollage nr 7:


  


Jag och min Bejbii!

- Inga ord behövs.. Det är en kärlekssaga med toppar upp till sjärnorna och dalar som sträcker sig ner till skärselden.. Men det är vår saga och jag är så tacksam över att ha vunnit mannen i mitt liv..

- Utan honom hade jag inte haft något av allt det som jag precis skrivit om..


Och med det mina kära läsare.. önskar jag er Gott Nytt År och en fantastisk fortsättning!!


Kärlek & Ärtor!




Av Jenny-Blue - 1 januari 2020 16:58


.. Tyvärr måste jag dock meddela att ni allt får hålla er till tåls en stund till, då jag helt enkelt inte hinner skriva den riktigt än. 


(Har gjort en grundlig uppdatering av bloggen, vilket tog längre tid än önskat, därav matpaus nu..)


Vi ses kanske senare, om du orkar titta in igen..?!

Till dess Kärlek & Ärtor!


 

LITE MER OM MIG...

KALENDER

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Januari 2020 >>>

   

 

      Privat konto: 

     jenny78blue 

 

    Konst konto:

     jenny78blue_art

 

      MaryKay konto:

     jennyblue_mk

 

 

LETAR DU EFTER NÅGOT SPECIELLT? SÖK HÄR:

SIDOMENYN UPPDATERAD

    16 augusti 2023

 

BLOGGFÄRG UPPDATERAD

    15 augusti 2023 

 

MIN KONST - HEMSIDA

www.jennyblueart.com

 

Följer du länken ovan, hittar du info om bokade utställningar, mig och mina verk, presenttips, mm..     

 

      

     

     

         

            - Välkommen!

 

 

LÄNKAR TILL ANNAT VIKTIGT

     

         

     

        

     

 

     

 

     

 

 

KATEGORiER

BELLA i mitt minne

   7 sep 2005 - 15 jun 2016

PitaPata Dog tickers

ARKiV

   

 

 

 

       

 

 

 

       

 

 

 

      

 

 

 

       

 

 

 

      

 

 

 

       


Ovido - Quiz & Flashcards