Direktlänk till inlägg 17 juli 2017

När man äntligen har semester tillsammans, men bara kokar morgonkaffe till sig själv..

Av Jenny-Blue - 17 juli 2017 10:33


Måndag vecka 29.. Fabriken där sambon jobbar är stängd.. och det står semester för oss båda..!

Tänk att få vakna måndagsmorgon, klockan nio.. Ingen stress, ingen press.. Solen lyser, fåglarna kvittrar och livet borde vara sådär underbart härligt. Att få äta frukost tillsammans, i lugn och ro.. Prata om vad man ska använda dagen till.. och bara njuta av att vara..

Det är så det ska vara, tycker jag.. men så lever jag ju också i en fantasivärld..?!
Min verklighet idag, är att jag hann säga god morgon till min sambo.. innan han sa hej då, satte sig i bilen och åkte till jobb..
- Ett snabbt ärende, sa han.. Ska bara inom och hämta/kolla/göra en sak.. (minns inte riktigt vad han sa, eftersom min tanke fastnade på ordet jobb..)

Jag vet inte hur det ser ut i andra förhållanden, kanske är det fullt normalt att fira semester ifrån varandra..?!
Även om det inte spelar någon roll om hur andra har det, men jag kan inte låta bli att jämföra då jag inte är helt nöjd med min situation just nu. För det räcker inte med ett snabbt ärende inom kontoret, trots att han har semester.. För efter det, det lilla snabba ärendet inom kontoret på sin semester, har sambon lovat en vän att hjälpa honom i trädgården.. vilket kommer enligt erfarenhet, att ta hela dagen..

Och kvar blev jag med barnen..?!
-Tur att man älskar sina barn..!

Jag menar, varför ska man vara ledig tillsammans med sin sambo..?!
Behöva umgås och bygga relationen?! Trams!
- Sköter du ditt så sköter jag mitt, eller vad är det man brukar säga..?! (Det passar i alla fall bäst in på min verklighet.)

Känner mig aningen bitter, vilket får hela min kropp att skaka.. Kan inte låta bli att tänka på alla de par, som faktiskt har en relation med varandra.. som faktiskt tycker om att vara tillsammans.. Par som det gnistrar om. Där man kan se kärleken för varandra, i deras ögon, när de tittar på varandra.. Relationer som lyser, där de hyllar varandra, växer tillsammans, enas i en fantasivärld fylld av magi..

Min bitterhet får mig att stänga av.. Jag skiter väl i det! Att min sambo alltid har någon ursäkt för att göra något annat, tillsammans med någon annan.. "Jag har lovat.." "Han behöver min hjälp.." "Det finns ingen annan som kan göra det jag gör på jobb.." osv.. osv..

Jag trivs med min ensamhet.. tur är väl det?! Och jag brukar inte ha problem med att göra saker och ting ensam med barnen.. Men just idag, första dagen på vår så kallade gemensamma semester, hade jag kunnat tänka mig att faktiskt vara tillsammans.. Men sen å andra sidan vet jag hur det kommer att bli.. Kalla mig bitterfitta, men under de två kommande veckorna.. som sambon "ska ha semester" är jag övertygad om att han kommer spendera minst en vecka av tiden på jobb.. Han har en bokad lunch och lovade möten, privat förvisso, men ändå allt bokat utan mig.. (Klart att jag får följa med! OM jag fixar barnvakt, men som läget är så kommer han gå oavsett..

Kärleken spirar och ironin haglar.. Och jag mår toppen!
Kall som sten, barriärer av murar.. Det enda som kommer växa denna semestern.. *grrrrr*

Men jag väljer att njuta. Jag plockar bort det som får mig ur balans och kör mitt eget race.. Synd kan romantikern tycka, att låta en relation som kunde varit fantastisk, att gå till spillo.. men det spelar ingen roll.. En fantasivärld kommer aldrig att bli något annat än just en fantasi.. och verkligheten gör sitt avtryck och formar oss till det vi är..

Jag håller huvudet över vattenytan och fortsätter dagen.. i hopp om att finna ro med min verklighet, som just nu gnager mig inifrån.. Lägger ännu en sten på muren, tänker på något annat och går vidare med MIN dag.

För när man tänker efter.. så har jag det bästa av bästa!
Jag har tre fantastiska barn, en underbar hund och en härlig trädgård att växa med och i.. Här finner jag kärleken jag behöver, så varför låta något annat betyda något.. Jag väljer att njuta!

(Ber om ursäkt för min ärlighet, då den kanske anses vara oprovocerad och jag vet att min sambo är högt skattad av många.. Och ja, han ÄR en fantastisk människa, även om jag inte ges tillfälle att se det så ofta..)

Kärlek & Ärtor!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny-Blue - 25 september 2023 19:31

  Jag har tagit bort mitt förra inlägg. Ber om ursäkt och yrkar på sinnesförvirring..  - Kärlek & Ärtor till alla!      ...

Av Jenny-Blue - 7 september 2023 23:09

  Idag har jag haft en hel rad av tänkbara rubriker att blogga om.. fram tills nu..?! Så jag skriver bara några rader om hur tacksam jag är för att jag har så fina barn. Jag är så stolt över alla tre, att jag skulle kunna spricka emellanåt.. Känner...

Av Jenny-Blue - 27 augusti 2023 13:08

  Igår var jag i Åkarp med uppdrag aniktsmålning för barn. En givande uppgift en solig lördag, för mig som pedagog och konstnär..    Man skulle kunna säga att det är den perfekta kombon..?! Även om ansiktsmålning är något helt annat än akryl ...

Av Jenny-Blue - 22 augusti 2023 22:08

  För ett halvår sedan kunde jag knappt hantera frågan. "Vad ska vi äta idag mamma?"   Idag kör jag och handlar efter jobb.. åker hem och packar in matvarorna i kylen, för att sätta mig i bilen igen och köra bort till fotbollsträningen som jag ...

Av Jenny-Blue - 16 augusti 2023 23:35

  Jag har ändrat runt lite i menyn och uppdaterat några texter.. Och jag firar att jag varit driftig som attan under dagen..    Först jobb, med start 7:30.. som jag överlevde.. ?! (Bara det är en bedrift..) Sedan lyckades jag hitta ett spec...

LITE MER OM MIG...

KALENDER

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2017 >>>

   

 

      Privat konto: 

     jenny78blue 

 

    Konst konto:

     jenny78blue_art

 

      MaryKay konto:

     jennyblue_mk

 

 

LETAR DU EFTER NÅGOT SPECIELLT? SÖK HÄR:

SIDOMENYN UPPDATERAD

    16 augusti 2023

 

BLOGGFÄRG UPPDATERAD

    15 augusti 2023 

 

MIN KONST - HEMSIDA

www.jennyblueart.com

 

Följer du länken ovan, hittar du info om bokade utställningar, mig och mina verk, presenttips, mm..     

 

      

     

     

         

            - Välkommen!

 

 

LÄNKAR TILL ANNAT VIKTIGT

     

         

     

        

     

 

     

 

     

 

 

KATEGORiER

BELLA i mitt minne

   7 sep 2005 - 15 jun 2016

PitaPata Dog tickers

ARKiV

   

 

 

 

       

 

 

 

       

 

 

 

      

 

 

 

       

 

 

 

      

 

 

 

       


Ovido - Quiz & Flashcards