Direktlänk till inlägg 23 maj 2021

När det börjar ordna upp sig.. efter hårt arbete till och från under flera månader..

Av Jenny-Blue - 23 maj 2021 14:22

Jag fick ett ryck och bestämde mig för att ta tag i min atelje..

Det som egentligen är ett garage, som i vintras var fullproppat med saker från golv till tak, har sakta men säkert förvandlats till "mitt".. Det har varit slitigt.. mycket med sortering och organisering. Inte bara med mina pysselgrejer, utan även med allt som legat i flyttlådor.. Ni vet sånt som man bara flyttar med sig från ett ställe till ett annat.. Saker som man inte orkar sortera, eller förmår sig att slänga, som bara ligger där.. år efter år i sina sunkiga kartonger..?!


Men så i vintras hände det. Jag bestämde mig helt enkelt.

Det tog ett tag innan jag kom igång. Kallt som graven, fick jag skjuta på tiden för att kunna jobba relativt smidigt med både kropp och själ.. Tror att det var någon gång i början på mars som jag trotsade kylan och lyckades sortera den första kartongen..


När man gör sådana här stora ingrepp.. Krävs det en hel del planering.. Det ena bygger på det andra och vissa saker har helt enkelt fått ta den tid som har behövts. 


Den sista delen av det som jag räknat till de lite större bitarna, skedde igår.. Med hjälp av min äldsta son, lyckades vi tömma ut den sista "skräpmöbeln" från det som fortfarande är sk. garagedelen och vi kunde på så sätt även få iordning i uterummet. (Vi har hållt en del möbler i förvar åt en säkting sedan en tid tillbaka. Dessa hämtades igår.. och därav fick vi äntligen utrymme och möjlighet för att verkställa mina planer..)


Vi började strax efter klockan 11 och höll på fram till 17:02 då vi ansåg oss vara klara med uterum och garagedelen. Taggad ut i tårna fortsatte jag inne på ateljén, med plock och städ av småsaker.. och när jag var klar insåg jag att grovgörat äntligen är färdigt! 


Nu är det bara finlir kvar.. (Det som är det absolut roligaste.. att "flytta in"..)

Något som jag längtat efter sedan jag startade hela det här massiva projektet..


Här får ni lite bilder på lite av det som gjorts.. (klicka på bilderna för större format)


Processen med väggen innanför dörren:

     

En dassig tråk-grå färg på väggen innanför dörren, med färgstänk sedan vi flyttade in för fyra år sedan.. Färgstänket på väggen gick inte att slipa. Färgen var alldeles för tjock och seg. Så jag löste problemet med spackel istället. Så här har jag alltså spacklat och slipat två gånger och målat i två omgångar.. 


Processen med fondväggen, som man möts av när man öppnar dörren:

       

Denna väggen har jag målat en gång innan, i mitt första försök till en fungerande ateljé.. Men nytt kräver nytt och med nya ideér bara måste man få lov att gå lite "wild and crazy".. Projektet med att köpa, sätta ihop och sätta på plats hyllorna från IKEA blev mer än ett besök i butik och ett flertal timmar för att med frusna fingrar skruva ihop de kalla metallhyllorna..

- Men det gick tillslut! Och allt kom på plats.. nästan helt enligt planerna..

(Älskar att jag hittade den hemmastickade filten, som vi fått från Tomas farmor! Den gör sig perfekt här!!)


     

 

Väggen med plats för IKEA-hyllorna jag nämnde.. Också spacklad, slipad, målad och klar..


   

Min hållar för presentpapper och snören, som jag har visat tidigare..

Krävde en del planering.. (och en uppgradering) men det var det helt klart värt!

- Jag är så sjukt nöjd med denna.. både till utseende och funktion.


Hörnan där färgstänket var.. har också fått sig en uppgradering, då jag fick tre stycken hyllor i samband med att släktingen kom och hämtade sina andra saker.. Byteshandel is da shit.. *smile* Så nu har jag fler hyllor än vad jag egentligen behöver..  

Här tänkte jag dock ha alla mina papper, från mina block som jag sparat på genom åren.. (Dessa behöver dock också sorteras och sättas i pärmar.. *suck* så det kommer ta ett tag till innan de kommer på plats..)


Och så har vi hörnan som jag gillar allra mest.. Skaparhörnan:

 

Det är här jag sitter just nu.. (som ni kanske redan förstått..?!)


Lite finlir kvar, som sagt.. En ny, större duk som täcker bordet, ska köpas in och lite så.. men ni fattar.. Hur som helst så är jag så nöjd och jag är stolt över mig själv, för att äntligen vara i mål!


Kärlek & Ärtor!


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny-Blue - 25 september 2023 19:31

  Jag har tagit bort mitt förra inlägg. Ber om ursäkt och yrkar på sinnesförvirring..  - Kärlek & Ärtor till alla!      ...

Av Jenny-Blue - 7 september 2023 23:09

  Idag har jag haft en hel rad av tänkbara rubriker att blogga om.. fram tills nu..?! Så jag skriver bara några rader om hur tacksam jag är för att jag har så fina barn. Jag är så stolt över alla tre, att jag skulle kunna spricka emellanåt.. Känner...

Av Jenny-Blue - 27 augusti 2023 13:08

  Igår var jag i Åkarp med uppdrag aniktsmålning för barn. En givande uppgift en solig lördag, för mig som pedagog och konstnär..    Man skulle kunna säga att det är den perfekta kombon..?! Även om ansiktsmålning är något helt annat än akryl ...

Av Jenny-Blue - 22 augusti 2023 22:08

  För ett halvår sedan kunde jag knappt hantera frågan. "Vad ska vi äta idag mamma?"   Idag kör jag och handlar efter jobb.. åker hem och packar in matvarorna i kylen, för att sätta mig i bilen igen och köra bort till fotbollsträningen som jag ...

Av Jenny-Blue - 16 augusti 2023 23:35

  Jag har ändrat runt lite i menyn och uppdaterat några texter.. Och jag firar att jag varit driftig som attan under dagen..    Först jobb, med start 7:30.. som jag överlevde.. ?! (Bara det är en bedrift..) Sedan lyckades jag hitta ett spec...

LITE MER OM MIG...

KALENDER

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Maj 2021 >>>

   

 

      Privat konto: 

     jenny78blue 

 

    Konst konto:

     jenny78blue_art

 

      MaryKay konto:

     jennyblue_mk

 

 

LETAR DU EFTER NÅGOT SPECIELLT? SÖK HÄR:

SIDOMENYN UPPDATERAD

    16 augusti 2023

 

BLOGGFÄRG UPPDATERAD

    15 augusti 2023 

 

MIN KONST - HEMSIDA

www.jennyblueart.com

 

Följer du länken ovan, hittar du info om bokade utställningar, mig och mina verk, presenttips, mm..     

 

      

     

     

         

            - Välkommen!

 

 

LÄNKAR TILL ANNAT VIKTIGT

     

         

     

        

     

 

     

 

     

 

 

KATEGORiER

BELLA i mitt minne

   7 sep 2005 - 15 jun 2016

PitaPata Dog tickers

ARKiV

   

 

 

 

       

 

 

 

       

 

 

 

      

 

 

 

       

 

 

 

      

 

 

 

       


Ovido - Quiz & Flashcards