Alla inlägg under januari 2009

Av Jenny-Blue - 30 januari 2009 16:32


Ska ha gäster ikväll.. inget speciellt, en arbetskamrat till Tomas o hans tjej kommer hit. Vi ska bjuda på varm smörgåstårta..

-Det går snabbt och det är gott.!! Lagom fredags-stök.. kan jag tycka..

*****

Och imorgon ska Jonathan äntligen få ha sitt barnkalas, för sina kompisar, som han har tjatat om i flera veckor nu.. Synd bara att Tomas förmodligen blir tvungen att jobba.. Vi får väl se om han kommer undan.. *Hoppas*

*****

Nu kom Tomas hem.. har varit iväg.. någon mässa, någonstans..?

-Ja ja.. Jag får väl sätta igång med maten då.. Vi ses..


-Tjingeling..

Av Jenny-Blue - 28 januari 2009 23:38


Utvecklingen gör att vårt samhälle förändras och människorna får andra synsätt.. Förr lyfte man på hatten.. idag hytter man med näven..

-Inte minst i trafiken.. Den oskrivna guldregeln idag är väl, vad jag har förstått: JAG och BARA JAG!! Och det spelar ingen roll, var man befinner sig.. i trafiken, i affären, ute på gatan.. Det är samma sak överallt..

-Man skulle nästan kunna tro att medmänskligheten är död.. i alla fall helt klart utrotningshotad!!


-Och jag undrar varför..?! Kostar det något att hålla upp dörren för någon?! Gör det ont att säga tack? Blir man mobbad om man hjälper någon över gatan..?! Varför är vi inte fler som vågar räcka ut en hand..?!


Ok.. jag har bekanta som råkat illa ut pga att de ¨blandat sig¨..

-Det är fruktansvärt!! Men det har varit vid försök att stoppa personrån eller annat våldsrelaterat.. Inte för att det är mer accepterat, men det är steget större att försöka få stopp på ett slagsmål, innehållande knivar, mm, än att hålla upp dörren för någon eller låta någon annan gå före i kön..


-Missförstå mig rätt..!

Man behöver inte rädda världen.. även de små sakerna räknas!!


Vi är helt besatta av att donera pengar till välgörenheter.. för människor i nöd och missär.. men att bjuda på ett leende till tanten på bussen, skulle vi inte ens drömma om.. ?!!


*SUCK*


Ja, jag vet inte.. är det bara jag som tycker att detta är totalt galet?!

Nä, så klart inte, men vi borde vara fler..

-Det har till och med gått så långt att den som ¨råkar ut för¨ en god gärning från en varmhjärtad medmänniska, hamnar i chock.. och man tänker:

-WoW, finns det fortfarnde människor som bryr sig..

och man blir varm av lycka..

..så varm att man glömmer bort att berätta hur stort det lilla vekligen var..


Avslutar detta inlägg med ett stort TACK till alla de medmänniskor som faktiskt finns! Det ni gör borde hyllas oftare! Och jag tackar er för era goda hjärtan! Tack!!

  

-Tjingeling.. 

Av Jenny-Blue - 27 januari 2009 01:19


.. är väl januari den sämsta månaden på hela året..

-Och det syns tydligt i min statestik.. *hi hi*

Jag skyller på bristen av inlägg.. har inte varit speciellt aktiv..

och det tänker jag inte vara nu heller, för nu ska jag gå o nanna kudden!!


-Tjingeling..

Av Jenny-Blue - 25 januari 2009 16:27


Jag har precis monterat ihop en byrå från Ikea o firar detta med en burk Red Bull.. Äntligen har jag någonstans att lägga Charlies kläder..

-Det var ju på tiden, kan man tycka.. med tanke på att Charlie snart är tre månader gammal..


Jonathan är hemma hos en kompis o ska snart följa med honom o hans pappa, mf. o se Disney on Ice.. Kul för Jonathan!! Han ville sitta vid datan i morse, men Tomas sa att han gott kunde ringa till en kompis i stället.. Och det var ju tur! Jag slår vad om att han tycker att det är roligare att vara där han är nu.. än att sitta hemma, ensam framför datan o uggla!


-Tro nu inte att jag är en sådan förälder som säger till mina barn att de ska ringa en kompis för att jag vill att barnen ska leka hemma hos kompisen, så att jag slipper att ha ungarna här hemma.. För så är det inte!! Jag sa till Jonathan att han skulle fråga om de kunde leka, men innan han hann fråga sin kompis om han ville komma till oss, sa kompisen att de kunde vara hemma hos honom.. Jag pratade med kompisens pappa o han tyckte att de kunde vara där.. eftersom de har trädgård o det var fint väder idag, så kunde killarna gott vara ute.. jag höll med..


Ja, det blev ju en lång utläggning.. Det var inte riktigt meningen, men jag kände att det var på sin plats att förklara hur jag tänker.. Eftersom jag själv kan bli lite irriterad på sådana föräldrar som tror att de kan få barnpassning utan vidare.. ok ibland, men inte alltid..


Nu har jag babblat på om egentligen ingenting.. o min Red Bull är snart slut.. o jag tror att hunden behöver ut.. Ska göra ett besök på facebook också, innan jag lämnar min plats här vid min illa bärbara.. så jag avslutar väl här.. Inte helt omöjligt att jag tittar in igen lite senare.. efter matan kanske.. vi får se när tiden hinns med..


-Tjingeling.. så länge..

Av Jenny-Blue - 24 januari 2009 01:28


Den underbara fredagen är slut.. ja, jag vet inte om den har varit så värst underbar.. inte för mig i alla fall.. Min fredag har i stort sett varit som vilken dag som helst.. Det är väl den största nackdelen med att gå hemma med barn.. så kallat föräldraledighet..


Men annars trivs jag rätt bra med att ¨gå hemma¨..

Det kan vara lite kämpigt, med tanke på Jonathan, som numera bara har 15 timmar i veckan hos dagmamman.. De dagar han ska dit, krävs det ändå en viss planering.. med tanke på hans tider och så.. Och de övriga dagarna som han är hemma med mig och Charlie, behöver han, i alla fall, någon form av aktivitet.. Men jag tycker ändå.. trots allt.. att dagarna flyter på ganska så bra..


Denna veckan har varit fullspäckad.. Jag har varit både här och där, vilket har tagit en del på krafterna.. men jag har ändå, i det stora hela, haft en trevlig vecka! Roligast var det i torsdags (igår) då jag träffade en gammal klasskamrat från gymnasiet.. Vi har inte träffats på.. *tänker* ..det måste vara flera år.. Shit va' tiden går fort..  Hur som helst så kändes det som om det var för bara en vecka sen.. Riktigt jävla kul att sitta ner och snacka en massa skit..


Jag har en del kompisar som också går hemma med småbarn.. en gammal klasskamrat från grundskolan träffar jag varannan vecka.. och det e väl ok.. men ibland känns det jobbigt eftersom hon hela tiden kommenterar sitt barn.. Igår var det inte alls så!! Vi kunde snacka om allt annat, fastän ungarna skrek.. Jätteskönt!!


Nä.. klockan börjar bli mycket.. jag har inte kommit i säng förrän tre halv fyra på morgnarna under en veckas tid nu och det börjar kännas i kroppen.. Jag tror att jag ska tänka på refrängen nu.. *gäspar*


Jag säger helt enkelt god natt nu..

-God natt och sov gott..

-Tjingeling!!

Av Jenny-Blue - 21 januari 2009 23:10


Min ¨lill-lördag¨ börjar lida mot sitt slut.. Det har varit en ganska så trevlig dag, med lagom aktiviteter..

Förmiddagen spenderade jag hos en fd arbetsskamrat, som numera ¨bara¨ är en väldigt god vän. Vi har gått igenom hennes bröllopsplaner, då hon går och gifter sig nu till våren..

Jag håller på med inbjudningskorten, som snart ska skickas ut.. och så ska jag göra menykort, placeringskort och en placeringslista..

-Det är en ära att få hjälpa till och ett perfekt göra, för mig nu när jag går hemma med Charlie.. (jag har tur att Charlie är så snäll på dagarna)


Tomas jobbade över en timme idag, vilket egentligen inte spelade någon roll, eftersom vi aldrig äter före klockan sju ändå..

Dagens middag bestod av fläskfilé med annanas och curry i ugnen och ris..

-Ååååh så gott!!

Och till maten drack vi ett glas rött.. Mmmmh, yammy!


Klockan börjar bli mycket.. och det är snart dags att gå och lägga sig.. Charlie somnade vid åtta, så frågan är om han hade tänkt sig att vakna nu.. som han gjorde igår vid denna tiden.. eller om han sover till klockan tre som han gjort tidigare.. ??!!

-Ja, ni anar inte vilken spänning jag lever med..


Tiden får väl utvisa denna mystik.. Jag tror dock att jag går och lägger mig och ser vad som händer..NÄR det händer.. För att sitta uppe bara för att jag kan, orkar jag inte idag..


Ha det Kalle-Stropp-bra och ta det Grodan-Boll-lugnt och Sov gott!!

-Tjingeling..

Av Jenny-Blue - 20 januari 2009 03:02


Klockan är alldeles förmycket, för att sitta och blogga.. så jag gör inte det idag.. Det får helt enkelt vänta.. Dessutom har jag inget att skriva om..

-Är bara jättetrött..


-Tjingeling.. 

Av Jenny-Blue - 19 januari 2009 01:21


-För visst måste man var galen, när man är uppe såhär sent.. en söndag.. när man vet att man har svårt för att komma upp på morgonen.. o när man vet att man måste upp, och göra i ordning sig själv och två barn.. för att lämna den ena på lekgruppen i tid..


Jag vet att jag är en nattmänniska, men vad hjälper det mig imorgon.. ?!

Ingen självkännedom i världen kommer att förändra det faktum att jag kommer att vara trött som ett as.. i alla fall..


-Tjingeling..

LITE MER OM MIG...

KALENDER

Ti On To Fr
     
1
2
3 4
5
6
7 8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19 20 21
22
23
24 25
26
27 28
29
30
31
<<< Januari 2009 >>>

   

 

      Privat konto: 

     jenny78blue 

 

    Konst konto:

     jenny78blue_art

 

      MaryKay konto:

     jennyblue_mk

 

 

LETAR DU EFTER NÅGOT SPECIELLT? SÖK HÄR:

SIDOMENYN UPPDATERAD

    16 augusti 2023

 

BLOGGFÄRG UPPDATERAD

    15 augusti 2023 

 

MIN KONST - HEMSIDA

www.jennyblueart.com

 

Följer du länken ovan, hittar du info om bokade utställningar, mig och mina verk, presenttips, mm..     

 

      

     

     

         

            - Välkommen!

 

 

LÄNKAR TILL ANNAT VIKTIGT

     

         

     

        

     

 

     

 

     

 

 

KATEGORiER

BELLA i mitt minne

   7 sep 2005 - 15 jun 2016

PitaPata Dog tickers

ARKiV

   

 

 

 

       

 

 

 

       

 

 

 

      

 

 

 

       

 

 

 

      

 

 

 

       


Ovido - Quiz & Flashcards