Alla inlägg den 14 september 2014

Av Jenny-Blue - 14 september 2014 16:29


Är bara snabbt hem om.. för att hämta mitt röstkort, som jag glömde i fredags när jag skulle åka hem till Tomas..

Alldeles strax behöver jag detta lilla papper, för att kunna ta del av min rättighet som medborgare.. Jag är ingen fena gällande politik.. Är långt ifrån kunnig.. och egentligen inte alls speciellt intresserad.. Men jag tycker ändå att det är viktigt att man går och röstar!! För det är ju inte bara en rättighet.. Det är också en skyldighet för oss medborgare..!!

Så.. Nu ska jag dricka upp mitt kaffe.. Ta mitt röstkort och mitt id.. och gå och göra min plikt!!

Puss & Kram på er!!

Ps. Om du inte har röstan ännu, så har du en stund till på dig.. Gå och rösta!! *smile*

Av Jenny-Blue - 14 september 2014 01:14


Vår lördag är slut.. och så även min.. snart.. *smile*

Idag har jag och Charlie varit iväg tillsammans.. bara han och jag..
Eftersom han har varit så duktig denna veckan, med betydligt mycket mindre bråk på morgnarna.. och att han spontant, på eget initiativ har hjälp mig att duka av bordet efter maten, mm.. så kände jag att jag ville uppskatta honom lite extra..!!

Han har, sedan han började i skolan, velat ha pokemone' kort, som de flesta andra killarna har i hans klass.. Charlie har berättat om dessa kort.. förklarat vad alla siffror och symboler betyder.. men inte en enda gång har han tjatat eller gnällt om att han ska ha.. Han har bara önskat sig "en sån där bok, med kort i.." ett samlaralbum, som han fick idag..

Han var så söt när vi kom in i leksaksaffären.. "Men mamma, du vet väl att en sån bok kostar hundra kronor.." Jag nickade och svarade att han hade berättat det tidigare, så det visste jag ju.. (Sen att ett tio pack med kort kostade 49, alternativ 59 kronor, beroende på om det var de senaste korten eller inte.. det visst jag inte förrän vi kom till kassan och skulle betala..?!)

Nåväl.. Charlie fick sin efterlängtade bok.. och några kort.. och jag måste ju verkligen säga att han uppskattade sin lilla överraskningspresent..!! När vi kom hem satta han sig direkt för att sortera korten, så de satt i sina "rätta grupper" (?!) Sen ville han visa alla här hemma.. Vilka kort han hade och hur cool bilden på framsidan av boken var.. Han hade inte den med sig vid matbordet.. men han ville ha den med sig in i sängen, då han ville titta lite till, innan han skulle sova..

Innan jag lämnade rummet efter att ha sagt god natt, frågade han om vi var lediga imorgon.. Vanligtvis brukar han ropa jippi, när jag berättar att vi har en ledig dag till innan det är jobb, skola och dagis. Så reaktionen idag blev inte riktigt vad jag hade förväntat mig, när han sa "Aaaaooh" som i en suck.. Tror att han är ivrig att få träffa kompisarna i skolan och få visa dem sin egen bok, med sina egna bilder.. *smile*

Härligt att kunna ge uppskattning utan påtryckningar, av tjat och gnäll.. (Utpressning i form av tårar och skrik.. fungerar väldigt sällan för våra barn.. Varken jag eller Tomas ger vika för sånt "trams".. Och att "muta" våra barn tror vi inte heller på, så ja.. Våra barn har det inte så lätt..?! *smile*)

Ännu härligare är det sen, när barnen (för det gäller faktiskt alla tre) verkligen känner, att de har fått något.. Charlies lycka var total idag och det kändes verkligen som att han förstod att han fått detta idag, pga att han verkligen förtjänade det och för att jag verkligen ville ge honom det!! ÄKTA.. på något vis, rakt igenom, hela vägen..?!

Ja ja.. En kul dag i alla fall, tillsammans med Charlie.. The love of my life..
Imorgon är det söndag.. och då är det fotboll.. besök hos vänner.. och röstning.. som står på schemat.. ordningen på detta har jag dock ingen koll på, men det kommer att hända.. *smile*

Nu ropar kudden! Måste gå..
- Natti Natt Alla! Sov gott och dröm sött..

LITE MER OM MIG...

KALENDER

Ti On To Fr
1
2
3
4 5 6 7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18 19 20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2014 >>>

   

 

      Privat konto: 

     jenny78blue 

 

    Konst konto:

     jenny78blue_art

 

      MaryKay konto:

     jennyblue_mk

 

 

LETAR DU EFTER NÅGOT SPECIELLT? SÖK HÄR:

SIDOMENYN UPPDATERAD

    16 augusti 2023

 

BLOGGFÄRG UPPDATERAD

    15 augusti 2023 

 

MIN KONST - HEMSIDA

www.jennyblueart.com

 

Följer du länken ovan, hittar du info om bokade utställningar, mig och mina verk, presenttips, mm..     

 

      

     

     

         

            - Välkommen!

 

 

LÄNKAR TILL ANNAT VIKTIGT

     

         

     

        

     

 

     

 

     

 

 

KATEGORiER

BELLA i mitt minne

   7 sep 2005 - 15 jun 2016

PitaPata Dog tickers

ARKiV

   

 

 

 

       

 

 

 

       

 

 

 

      

 

 

 

       

 

 

 

      

 

 

 

       


Ovido - Quiz & Flashcards