Direktlänk till inlägg 23 maj 2015

När det inte hjälper att måla, är det illa..?!! ..därför har jag öppnat en flaska rött för att fira mitt patetiska liv..?!

Av Jenny-Blue - 23 maj 2015 03:09


Med musik, fortfarande i öronen, korkar jag upp en födelsedagspresent, som stått och väntat på ett "speciellt tillfälle"..

Ja, jag vet att det är lite varning på detta, men va' fan..?!! (Ursäkta min franska..) Jag har ju massor att fira.. Bortsett från mina fantastiskt fina och väluppfostrade barn, mina älskade vänner som skulle plocka ner månen till mig om de kunde, mitt jobb som ger mig både nytta och nöje och mitt trygga, mysiga, sköna ombonade hem.. så kan jag ju fira min ensamhet.. Denna fantastiska gåva, som skänker insikt i vad som verkligen är viktigt i mitt liv..

- Finns det någon som kommer någonstans här i livet utan att råka trampa någon annan på tårna..?!

- - - -

Jag slås allt oftare av tanken om att jag kanske valde fel..?! Fel väg.. Fel liv..?! Och följdfrågan blir automatiskt "Varför?!" Nästa fråga, den viktigaste av de alla, som jag ställer till mig själv är "..Och vad tänker du göra åt det..?!!

- - - -

Musiken i öronen, får mig att gråta..
Två låtar senare, fylls hela mitt inre av fy-tusan-jävlar-anamma..
- Having the breakdown, med behov av allt som jag så innerligt alltid drömt om.. men som jag innerst inne vet att jag aldrig kommer att få.. Jo, men inte med det livet jag lever nu..?! Önskar ibland att jag kunde sätta mig i bilen och bara köra.. (OBS! Bättre än tidigare, för några år sedan, då tankarna ville det samma, men då enbart för att köra rakt in i ett träd..?!)

Jag är fullt medveten om att jag kommer att få göra allt själv.. OM jag vill ha något, måste jag.. och bara jag.. fixade det själv! Jag kan inte tro.. eller hoppas.. på att jag kommer att bli serverad mina drömmar på ett silverfat.. That's NEVER gonna happen!! ALDRIG!! Men jo.. Visst hade det varit nice att ha någon som delade samma dröm.. Någon som hade samma mål.. Men nej.. Det kommer aldrig att hända, såvida jag inte byter liv..?!

- - - -

Urholkad och trött.. oinspirerad och nött..
Jag gråter för allt som gick förlorat, för allt som dött..

- - - -

Jag är den jag är för att jag blev som jag blev..
Allt som händer i ditt liv, formar dig till den du är..

Jag är skeptisk.. vågar inte längre tro..
Du kan säga vad du vill.. Jag tror kanske ändå inte på dig..
Jag har lurat mig själv för många gånger.. Ärlighet varar längst, som man säger.. Men jag tror inte på det heller..?! Jag skulle vilja påstå att ärligheten är död.. den med..?! Allting bara dör..!! Tillit. Människor. Förhållanden. Barndom. Traditioner. Känslor.

- - - -

Känner mig "fuckt up" som man skulle sagt i utlandet..?!
Det här med att vara liten och oförstörd, har en mycket större innebörd, än vad jag trodde..?! Inte för att jag är så jättemycket större, men äldre.. och helt klart förstörd.. Eller ja, i alla fall störd..?! Jag som inte ville bli vuxen.. Vad hände..?! Livet som jag hade hoppats på, näst intill planerat, sket sig duktigt.. och kvar blev jag.. snart fyrtio bast.. och utan mer än hälften..?! (Jag vet vad du tänker.. "otacksamma djävel"..?! ..men NEJ! Jag är inte otacksam över det jag har.. Jag är fullt medveten om att jag har mer än MYCKET.. Och jag uppskattar mycket/många, av det/de dagligen, så än om det "bara" är i tanken..?!

- - - -

Känner mig farlig.. Oberäknelig..?! Skulle kunna explodera vilken sekund som helst.. men skulle nog också klara av att hålla masken i fem år till..?! Oavsett så tänker jag göra det med buller och bång.. Jag HAR en plan, var så säker.. Jag är inne i en dipp just nu bara.. Det går över igen! Det bästa med mina dippar.. och enbart det bästa, är att de ger mig näring att komma vidare.. Som om jag har behovet av att fullständigt dränera mig själv på lust och ork, för att kunna hitta motivationen som driver mig framåt.. Precis som att jag alltid börjar med att ynkligt tycka synd om mig själv, med tårar som sprutar och "tulle lille mig".. innan jag blir förbannad och ger mig fan på att jag inte ska fastna i zonen av självömkan och patetiskt bölande.. Zonen som jag hatar, men behöver hälsa på ibland..?! Zonen, som säker många andra i min närhet också hatar..?! Zonen som jag precis har lämnat..

- - - -

Jag är en underbar människa! (Ja, nu får du hänga med på lite "pepp-talk".. om du inte väljer att sluta läsa, eller hoppa till nästa stycke..?!) Jag har en hel jä*la massa att ge.. (om jag vågar, med risk för att "bränna" mig..) Jag har fel och brister, men det har alla! Och dessutom så råkar en av mina största förmågor att, trots mitt hårda sätt och kantiga felande.. vara rättvisa..?! Det kanske inte är så synligt i de vuxnas cyniska värld.. men tillsammans med barnen blir det bevisat dagligen.. (I'm just saying..) Jag tillhör det kreativa släktet.. Ta det eller skit i det..!! Jag kan leva utan tv, men hade dött utan musik.. Med andra ord, mer musik och mindre tv.. Jag vill ha äventyr och framför allt utmaningar.. (och då menar jag mer än bara livet själv..) Jag strävar hela tiden efter effektivitet.. Kräver rent, dock inte maniskt.. Är och blir ytterst påverkad av min omgivning, allt från människor, till färgen på väggarna.. Är i ständigt sökande efter stimulans.. Blir lätt rastlös.. Hatar rutiner och klockan (oavsett, hur mycket jag än vet hur viktiga det är..) Älskar livet när flödet är i balans och allting flyter.. (Som när man står på ett rent och öppet dansgolv.. Jämförelsevis med att försöka dansa med en massa glasskärvor under fötterna och en massa människor knuffandes i ryggen.. Kanske svårt för dig, som aldrig har sett mig dansa, att förstå.. men jo, precis så är det..)

- - - -

Jag har glömt var tanken var, när jag började.. vilket i och för sig är mer än behagligt, då allting känns mycket bättre nu..
- Wow, vilket trevligt firande det blev.. Precis som jag visst.. Annars hade jag ju aldrig firat..?!

- - - -

Ta det med en nypa salt, eller ja, ta socker för allt i världen..
- I don't care!! Bara du tar något.. och på så sätt visar ditt intresse, så är jag nöjd.. (Ännu ett uttryck, som jag hatar.. Eller ja, uttryck/ord..?! Att vara "Nöjd" är i min värld det samma som ointresserad inför mer.. Ett ord /en fras, som jag förknippar med oengagemang och utan strävan efter ännu bättre mer..

En av mina värsta perioder i mitt liv, var när jag tvingade mig själv in i "jag-är-nöjd-bubblan".. Jag har nog aldrig känt mig, eller varit så passiv, till precis ALLT.. som jag var då..?! Det spelade ju ingen roll längre.. Jag var ju nöjd..?! (Usch! Tvi vale! Ve och fasa!!)

- - - -

Nu är klockan 03:07.. *suck*
- Denna kroniska sömnbrist.. Kommer bli min död..?! Om inte cigaretterna tar mig först..?! Eller korsningen ut mot stora vägen..?! Nej förlåt, så ska man inte tänka.. (även om det ofta händer.. att tankarna skenar iväg?! Allt pga. att jag är fullständigt livrädd, för att jag ska "trilla av pinnen" innan jag har uppnått mina livs mål..) Dödsångest? Svar nej! Eller ja, det beror "vem" av mig du frågar..?! Både och, blir nog svaret.. då jag inte vill låta helt psyko.. *hahaha* Eller ja, mer psyko än redan..?! (To late!!? *smile*)

- - - -

Tror att jag ska låta mig själv få somna med lurarna i öronen ikväll.. Musiken lugnar mig.. Den får kroppen att känna flyt, trots att jag sitter still och jag blir stimulerad av de olika toner som fyller mitt huvud.. Känns sådär.. att veta att jag kommer att bli väckt av barnen imorgon, men va' då..?! Sova kan jag göra när jag dör..

- - - -

Nu ska jag gå ut sista, alternativ första, rundan med hunden..
Natti Natti..

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny-Blue - 25 september 2023 19:31

  Jag har tagit bort mitt förra inlägg. Ber om ursäkt och yrkar på sinnesförvirring..  - Kärlek & Ärtor till alla!      ...

Av Jenny-Blue - 7 september 2023 23:09

  Idag har jag haft en hel rad av tänkbara rubriker att blogga om.. fram tills nu..?! Så jag skriver bara några rader om hur tacksam jag är för att jag har så fina barn. Jag är så stolt över alla tre, att jag skulle kunna spricka emellanåt.. Känner...

Av Jenny-Blue - 27 augusti 2023 13:08

  Igår var jag i Åkarp med uppdrag aniktsmålning för barn. En givande uppgift en solig lördag, för mig som pedagog och konstnär..    Man skulle kunna säga att det är den perfekta kombon..?! Även om ansiktsmålning är något helt annat än akryl ...

Av Jenny-Blue - 22 augusti 2023 22:08

  För ett halvår sedan kunde jag knappt hantera frågan. "Vad ska vi äta idag mamma?"   Idag kör jag och handlar efter jobb.. åker hem och packar in matvarorna i kylen, för att sätta mig i bilen igen och köra bort till fotbollsträningen som jag ...

Av Jenny-Blue - 16 augusti 2023 23:35

  Jag har ändrat runt lite i menyn och uppdaterat några texter.. Och jag firar att jag varit driftig som attan under dagen..    Först jobb, med start 7:30.. som jag överlevde.. ?! (Bara det är en bedrift..) Sedan lyckades jag hitta ett spec...

LITE MER OM MIG...

KALENDER

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Maj 2015 >>>

   

 

      Privat konto: 

     jenny78blue 

 

    Konst konto:

     jenny78blue_art

 

      MaryKay konto:

     jennyblue_mk

 

 

LETAR DU EFTER NÅGOT SPECIELLT? SÖK HÄR:

SIDOMENYN UPPDATERAD

    16 augusti 2023

 

BLOGGFÄRG UPPDATERAD

    15 augusti 2023 

 

MIN KONST - HEMSIDA

www.jennyblueart.com

 

Följer du länken ovan, hittar du info om bokade utställningar, mig och mina verk, presenttips, mm..     

 

      

     

     

         

            - Välkommen!

 

 

LÄNKAR TILL ANNAT VIKTIGT

     

         

     

        

     

 

     

 

     

 

 

KATEGORiER

BELLA i mitt minne

   7 sep 2005 - 15 jun 2016

PitaPata Dog tickers

ARKiV

   

 

 

 

       

 

 

 

       

 

 

 

      

 

 

 

       

 

 

 

      

 

 

 

       


Ovido - Quiz & Flashcards