Direktlänk till inlägg 24 februari 2019

Trädgårdsarbetet läker mig och jag fullständigt njuter..

Av Jenny-Blue - Söndag 24 feb 23:40


Det är kvällar som denna, som för mina tankar tillbaka i tiden för att minnas de ändlösa antal timmar av min vardag som jag spenderade på balkongen.

Från det att jag fyllde 20 och jag lämnade mitt blomstrande barndomshem för att flytta till lägenhet, har jag alltid drömt om en egen trädgård. På den tiden dock, spenderade jag inte så mycket tid på min balkong. Mammas stora trädgård låg i närheten och jag var där ganska ofta.. Och eftersom man fortfarande rökte inomhus på den tiden.. (hur galet det än låter) ..och utsikten bestod av en gata och en husvägg blev det aldrig så mycket balkonghäng under åren i min lägenhet.

Under tiden jag bodde tillsammans med Tomas i hans gamla lägenhet, blev det ingen balkongtid alls, eftersom vi helt enkelt inte hade någon balkong.

Så det var egentligen inte förrän 2004, när jag och Tomas flyttade till vår första gemensamma lägenhet, som balkongen tog och fick en betydelsefull plats i mitt liv.

Balkongen blev mitt rum. Min plats för avkoppling på något vis och jag kunde sitta där i såväl gassande solsken som i ur och skur.. och långt in på småtimmarna.

Detta följde med även till lägenheten jag flyttade in i, efter jag och Tomas separerade 2011. Där hade jag den bästa utsikten ever, då jag bodde på sjunde våningen med utsikt över stadens alla lampor. *ett minne fyllt av kärlek och värme*

Det tog drygt tretton år, från det att balkongen blev min avkopplingsplats 2004.. tills det att jag äntligen kunde gå ut genom dörren och mötas av min trädgård. Tretton år, av till en början hoppfull längtan. Men som med tiden blev mer som en förtvivlad saknad, som jag nu i efterhand önskar att jag inte hade stått ut med. (Jag borde ha lyssnat bättre, på vad mitt inre försökte säga mig behöva. Kanske hade jag funnit min inre frid tidigare..?!)


Jag älskade mina balkonger.. Men jag ÄLSKAR min trädgård!!

Trädgårdsarbetet läker mig och jag fullständigt njuter av att kunna lulla runt och plocka lite här och fixa lite där. Plantera, dra upp. Klippa, rensa, bygga, ändra runt.. osv, osv.

Jag älskar när dagar som denna lyser upp det som komma skall. Att hitta dolda krokus under en lövhög, se nyckelpigor som vaknat tidigt och att få bländas av solens strålar, som efter en lång tids mörker och kyla äntligen värmer.


Obeskrivligt för den som inte begriper, men helt fantastiskt för den som ser, känner och förstår.. *smile*
- Bilden ovan visar mina rabarber. Inte så mycket för världen just nu kanske, men för mig är det ett av alla de tecken som visar på den kommande grönskan. Den som får mig att må som bäst.. i min trädgård!!

Kärlek & Ärtor!!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny-Blue - Onsdag 11 dec 21:41

  Ja, jag skulle ju återkomma.. (som jag skrev i förra inlägget, skrivandes i en taxi in till stan.. - Så det gör jag nu..    Det blev en härlig andra advent och avslutning på helgen.. Första anhalt, middag på Carnivore.. Hela familjen tils...

Av Jenny-Blue - Söndag 8 dec 17:28

Sitter i skrivande stund i en taxi, på väg in till stan.. Mannen har spontanbokat bord för trevligt (och förhoppningvis också gott) söndagskäk..?! Vi får väl se..?! - Återkommer med var, hur och säkert något annat också.. Kärlek & Ärtor! ...

Av Jenny-Blue - Torsdag 5 dec 19:45

Under lunchrasten tidigare idag, slog det mig: vilket tempo jag håller.. tätt följt av: och det har jag gjort ganska länge nu..?! Men det är ju inte riktigt hela sanningen.. Mitt höga tempo finns det inga skuggor över, men stunderna där jag fa...

Av Jenny-Blue - Torsdag 5 dec 00:26

Jag tänkte och ville verkligen ge er en bild redan igår, men faktum är att jag inte kan ge er någon bild ens idag..?! Ni förstår, jag är född i generationen som inte ännu känner mig helt bekväm med att ta selfies i offentlighet och eftersom jag ...

Av Jenny-Blue - Måndag 2 dec 23:36

Där måste ju vara något fel i huvudet på mig, när jag inte bara kan göra det som jag tänkt..?! - Herre Gusseness?! Jag gick ju igång så det heter duga igår..Skrev igår, att jag skulle hämta julsakerna på vinden och pynta lite.. Men i själva verket bl...

Lite mer om mig..

     

SIDOMENYN UPPDATERAD

 

     

BLOGGFÄRG UPPDATERAD

 

     

Min vardag i bilder..

jenny78blue 

   

       

     

KATEGORiER

     

Du vet väl att..

..du alltid är välkomna med egna tankar, reflektioner och livserfarenheter..?!

-Bara att lämna en kommentar.

 

      

Direktlänkar:

 

 

 

 

     

ARKiV

      

Tänkvärt

 

 

 

 

 

 

 

 

       

Spira - Min älskade hund

   

BELLA i mitt minne

   7 sep 2005 - 15 jun 2016

PitaPata Dog tickers

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se