Senaste inläggen

Av Jenny-Blue - 6 oktober 2020 23:32


Började sent idag.. kl 9:15.. och för ovanlighetens skull prioriterade jag frukost framför att vika tvätt, eller att stoppa in i diskmaskinen som jag annars brukar göra, sena morgnar som denna.
- Latigt, men lyxigt..

Sen rockade jag 180 mellan 9:15 och 16:30.. då arbetstiden var över.. Förföljd av känslan av att hela tiden vara efter, i desperat försök att hinna ifatt..

Nåväl.
16:35 lämnade jag jobb. Satte mig i bilen och körde till Burlöv C för att ta en 20-minuters fika med en arbetskamrat, innan det var dags att åka till kvällens möte med arbetsplatsen.
Hade möte klockan 17:45-20:30. Unnade mig ett snabbt toabesök. Körde till affären för att handla smör, ägg och ost. Körde hem.

Jag vet inte vad klockan var när jag kom hem, men väl hemma fick jag dottern till att borsta tänderna och släcka nattlampan. Jag fick sonen till att ta ner disk från rummet och i samma veva ta upp den sista backen med rena kläder från tvättstugan, som jag tidigare tvättat, sorterat och vikt.
Medans sonen gick upp med sina kläder, passade jag på att sortera och vika de två senast torkade omgångar tvätt, som legat och väntat på mig några dagar. (Samma tvätt som jag prioriterade bort i morse.)

Siggi kissade på mattan och jag bannade mig själv för att inte ha släppt ut hundarna när jag kom hem.. (Att anta att de båda varit ute för inte så länge sedan, var dumt av mig. Det går ju egentligen mot mina egna principer..?!!)
- Att anta saker är bara dumt!

Nåväl.. igen..?!
Nu när jag tittar på klockan, ser jag att den är 22:34.. och tro det eller ej, men jag sitter faktiskt ner..!

Jag känner hur en klump börjar ta form i halsen. Hur huvudvärken kommer smygande och hur hjärtat slår lite extra..
- Så jädra typiskt! När jag för första gången idag, känner att jag faktiskt är färdig med något..?!!

Fick en varning på klockan vid 19- tiden, om att ha över 100 i puls.. Något den gör när den märker att jag är stillasittande (som idag under mötet) och pulsen vandrar iväg över 100 och håller sig över hundrastrecket i några minuter..

Så kanske är det inte så konstigt att jag känner mig påverkad nu när jag åter igen sätter mig ner..?! Jag vet ju att det oftast är just då, när kroppen får tid att reflektera, som det händer..
- Det störiga är ju att det går så mycket fortare från ingenting till fysisk reaktion idag, jämförelsevis med för bara några år sedan.. *suck*

För att bota mina obehagskänslor, reser jag mig därför upp igen och går skrivandes in med hundarna, för att ge de vars en så kallad gottepinne.

Jag känner mig stel i nacken.. öm i axlarna.. och huvudvärken tar mer plats.. Jag försöker djupandas där jag står och hänger i köket med en hund på varje sida om mig, tuggandes på sitt godis.. Min mage kurrar, men jag tror att det bara är kakan jag åt tidigare, som försöker lura mig till att jag är hungrig..?!

Nåväl.. för tredje gången..?!

Klockan är snart 23 och jag tror att jag gör bäst i att gå och lägga mig.. även om mannen kommer att bli lidande.. (idag också) då han inte fått mer än fem minuter av min uppmärksamhet sedan jag kom hem. Om ens fem minuter..?!
- Ångest!
Men om jag säger: .. bäst för MIG, att gå och lägga mig, så är jag i alla fall inte oärlig..?! Dessutom ligger han redan och snarkar i soffan, så egentligen kommer de eventuellt sura minerna inte förrän imorgon..
- Den tiden den smällen.. som jag brukar säga..?! Det får jag ta då, om så skulle bli fallet.. för nu säger jag faktiskt god natt!

Kärlek & Ärtor!

Ps. Om ni hade svårt att hitta lyxen under min dag som varit, så var det min frukost jag syftade på.. Möjligtvis skulle det kunna vara kakan också.. som jag glufsade i mig under min stressfika mellan jobb och kvällsmöte..?! Men mycket mer lyx än så har jag själv inte hunnit se idag.

Bild på kakan, som trots allt i alla fall ser lyxigt god ut..?!

Av Jenny-Blue - 4 oktober 2020 13:32


Eftersom barnen sov borta natten till idag, har vi varit iväg och hämtat hem de. Passade också på ett snabbt besök inom Hornbach, för att köpa en ny toasits på vägen hem, då den där hemma har gått sönder och det låg på vägen. Och som avslutning på det hela, fick jag hämtat upp min bil som jag lämnade kvar efter träffen med väninnan i fredags..

Väl hemma igen kom jag inte mer än in genom dörren förrän jag drog fram några tomma dukar och började kladda med färg.

Vet inte om de är färdiga eller om det kommer fler idéer som jag vill tillägga.. Men just nu ligger de på tork, så det blir en paus i skapandet oavsett..

 

40x60cm


 

30x30cm


 

30x30cm


* * * * * * * * * *


Här hade jag skrivit lite till, med avslutande mening:

"..och här sitter jag nu och väntar på att färgen ska torka.."

 

Men av någon anledning så försvann det när jag publicerade inlägget..?!

 


- Kärlek & Ärtor!


Av Jenny-Blue - 3 oktober 2020 22:39


Likt tisdagens totala utmattning, efter måndagens race.. känner jag idag, efter en super trevlig duo-middag hos väninna igår..

Vi hade egentligen planer för kvällen, mannen och jag.. men det gick helt enkelt inte. Jag var alldeles för trött.. och är det fortfarande..?!

Jag försökte hämta krafterna genom att sova två timmar i eftermiddags.. utan resultat dock.. Så istället för att åka iväg på umgänge med mat och sällskapsspel, blev det köpemat och film hemma.

- Kärlek & Ärtor!

Av Jenny-Blue - 2 oktober 2020 17:21


Jag skäms nästan lite över att säga det.. men det ska bli skönt med att få hålla helg!

Som jag skrev igår har jag varit ganska så trött, i stort sett hela veckan.. Med sanningen om att det egentligen kom i tisdags efter min fantastiska insats i hemmet i måndags..

Nåväl.
Med planer på middag hos väninna i kväll, känner jag mig inspirerad att göra mig iordning och lämnar er därför här med en önskan om att ni får en underbar helg.. (som får er att kunna se fram emot måndag.. *smile*)

- Kärlek & Ärtor!!

Av Jenny-Blue - 1 oktober 2020 21:50


Det har varit en lång vecka, som har gått fort.. om man nu kan skriva så utan att verka obegriplig..?!


Dagarna på jobb har gått fort. På många sätt har de varit roliga och givande, men de har också krävt både energi och engagemang.. Den som har erfarenhet av att jobba inom barnomsorg vet vad jag menar. Och jag vågar nog säga att även de som inte har någon större erfarenhet av yrket kan förstå vad en barngrupp på 25 stycken 3-5 åringar kan åstadkomma i både ljud och krav.. *smile*


Jag älskar mitt jobb. Och jag älskar "mina" barn.. Men jag är ju inte mer än människa och likt de flesta andra ser jag fram emot helgen som ligger runt hörnan.. (Sen att jag har tre egna barn som kräver sitt här hemma, behöver vi inte prata mer om just nu..)


Höstkylan kommer krypande.. Herre gusseness, det är redan oktober..?! och jag erkänner att jag inte är speciellt förtjust i (för att uttrycka mig milt) i den värk, som denna gör med min kropp. Men samtidigt älskar jag färgerna och den friska luften som denna årstid står för.. Regnet och blåsten är pest, men det behöver vi inte heller prata mer om just nu, tänker jag..


- När man pratar om trollen.. Här kommer ju regnet.. som inte skulle få ta plats.. *suck* Fast lite mysigt är det ändå, där jag sitter i trädgården under tak och skriver..


Nåväl.. Det har gått tre kvällar som jag sagt till mig själv att jag ska gå och lägga mig tidigare, då jag känt mig trött. Tre kvällar som ändå blivit sena pga. sådant som jag inte själv har kunnat styra.. Men idag.. Idag händer det!

- Jag sov faktiskt middag idag, en stund efter jag kommit hem.. men det gjorde ingen skillnad, därav planen på att komma i säng tidigt ikväll.. (Och ja.. jag vet att de flesta kanske kan tycka att klockan redan har passerat det som kallas tidigt, men för mig är det inte ovanligt att gå och lägga mig klockan 01.. ibland klockan 02.. Varpå klockan 22 därför anses tidigt av mig..)


Så.. utan att egentligen ha sagt ett enda vettigt ord i detta inlägg, avslutar jag kvällen här och nu..


Kärlek och Ärtor!


 

Höstbild på en flugsvamp från 2008. 

Av Jenny-Blue - 30 september 2020 20:59


Någonting säger mig att detta betyder något.. men jag vet inte riktigt vad..?!


Någon som vet..?!

Kärlek & Ärtor!

Av Jenny-Blue - 30 september 2020 12:52


Jag hade en tanke, om att hinna skriva några rader igår kväll, men som vanligt.. *suck* ..kom det annat emellan och min bloggtid uteblev.

Det jag tänkte skriva om var egentligen inget speciellt, då det mest var motsatsen till måndagens energi inlägget skulle ha handlat om.

- Upp som en sol, ner som en pannkaka.. kan man säga.. för att inte gå djupare in i det idag.

När klockan hade passerat 22, var jag så redo för sängen att jag höll på att storkna. Ni vet när kroppen är så trött att det känns som om att den skriker efter att få lägga sig ner i forterställning och bara få bli lämnad ifred..?!
Men som sagt.. Med käppar i hjulet, kom jag inte i säng förrän klockan 01:23.

Idag är det en ny dag dock och jag har lovat mig själv att göra rätt för min kropp och ge den vilan den så innerligt suktar efter..
- Vi får väl se hur jag lyckas med det. (Håll tummarna..?!)

Kärlek & Ärtor!

Av Jenny-Blue - 29 september 2020 01:23


Sedan 12:30 idag, har jag varit ledig till att göra vad jag vill..

Jag skulle kunna köra och köpa en latte vanilj, att avnjuta inder tystnad i höstsolen..
Jag skulle också kunnat åka hem och målat en tavla eller två.. Eller bara gå och lägga mig och sova några timmar.. (Det finns ju en anledning till att jag gått ner i arbetstimmar, tänker jag..)

- Men sanningen blev en annan!

Jag började i och för sig med att få en skön promenad med hundarna när jag kom hem.. men dryga tre km senare, vred jag upp volymen på stereon och satte igång att städa.

Och fy tusan vad jag fick röjt!
Med bara några enstaka pauser, för att ta ett bloss och för att äta har jag lyckats förvandla vårt stök till kristall..?!!!

Jag drack en red Bull när jag kom hem och efter några timmar fylldes det på med några koppar kaffe.. Massor av energi.. Med lika högt tempo som volymen på musiken..!!
- Wow! Vad jag kan när jag får rocka utan någon annan i huset..?!!

Strax efter klockan 22, fick jag dock säga till mig själv på skarpen att tagga ner. Vilket jag också gjorde.. men klockan hann nog bli strax efter 23, innan jag faktiskt satte mig ner..

Nåväl. Man är väl inte nattuggla för ingenting..?! Men nu behöver jag nog sova..

Kärlek & Ärtor..

LITE MER OM MIG...

KALENDER

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2021
>>>

SIDOMENYN UPPDATERAD

 

    14 juni 2021

 

      

 

BLOGGFÄRG UPPDATERAD

 

    14 juni 2021   

 

      

MIN VARDAG I BILDER..

     jenny78blue 

     

 

 

KATEGORiER

MINA PÄLSKLINGAR

    SPIRA - Amigos Mios

      

   

    SIGGI - Hundar utan Hem

       

SE MINA TAVLOR

     jenny78blue_art

    

 

     Blogg: 

       

 

SMAKPROV PÅ MINA MÅLADE TAVLOR

             

 

DIREKTLÄNKAR

     

         

     

        

     

 

     

 

     

 

 

ARKiV

BELLA i mitt minne

   7 sep 2005 - 15 jun 2016

PitaPata Dog tickers

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se