Senaste inläggen

Av Jenny-Blue - 17 december 2020 21:27


Idag har vi haft julfest tillsammans med barnen på jobb. Sång och dans. Sagopedagogik, pepparkakor och frukt. En skymt av tomten, lek med julklappar och jullunch vid dukat långbord..

- En supermysig dag, planerad ut i minsta detalj, med en massa kärlek, omtanke, tacksamhet och välmående.

Kärlek & Ärtor!

Av Jenny-Blue - 16 december 2020 11:16


Nu tycks tiden gå så fort att jag knappt hinner med.. För att ta ett exempel så föll min femtonde december bort..?! Fullt ös medvetslös, så jag hade att göra, och hoppla, mitt i allt glömde jag blogga..

Ganska så typiskt mig..
Jag får en idé. Sätter ett mål. Börjar. Följer ett tag. Och sen faller det bort. Jag i ett nötskal, skulle man kunna säga.

Men för att tala om något annat..

Idag fick jag reda på en av de bästa anledningarna till allas trötthet, som byggts upp under de senaste två veckorna. Hörde på Nyhetsmorgon att vi har haft EN timme sol (med utgångspunkt Lund) mellan 1-15 december. (Två i Göteborg och 0 soltimmar i Stockholm.)
- Inte konstigt vi känner oss trötta..?! tänker jag.

Idag skiner solen dock och jag hoppas du får njuta du också!


Kärlek & Ärtor!

Av Jenny-Blue - 15 december 2020 00:32


Har haft en supermysig dag på jobb idag, med luciafirande tillsammans med barnen.

Ett annorlunda år kräver annorlunda sätt.. och i år blev det att vi vuxna sjöng för barnen, istället för tvärtom som sig brukar.
Barnen satt som små ljus hela tiden. Så söta, med tindrande ögon och gungandes i takt med låtarna de kände igen.
- En stund som, jag tror och hoppas, uppskattades av alla!

Efter jobb släppte jag av en av mina arbetskamrater nära sitt hem, innan jag körde vidare till stan för denna veckans besök hos psykologen.

Cirkus 50 minuter senare åkte jag hemåt, med en liten avstickare för att köpa pulver te.. Ett te som påminde om ett te man kunde trycka i maskin, som vi drack i gymnasiet.. Citronte..
- Så gott!!

Väl hemma landade jag ganska så snart i soffan.. En stund senare gjorde mannen varma mackor som han serverade mig i soffan där jag satt.

Det blev lite göra runt barnen.. efter maten. Ett papper som skulle fyllas i, tänder som skulle borstas och godnatt pussar som skulle delas ut.. *smile.

Sen hamnade jag i vårt spabad tillsammans med mannen och det blev en trevlig stund. Lite tråkigt med alla missförstånd, som tycks hänga oss i hasorna, i nästan allt vi säger. Men i det stora hela var det rätt okej.
- Det är lyx att kunna spaa precis när man vill!

Nu väntar jag på att få komma in och duscha av mig, efter att mannen är klar.. Sen är det nog god natt som gäller..?! Man blir lite dåsig efter en timme i 39-gradigt vatten.. *smile.

Kärlek & Ärtor!

Av Jenny-Blue - 14 december 2020 16:24


Lucia och tredje advent.. ju mer som står i kalendern, ju mindre tycks jag komma ihåg bloggen..?!

Oavsett minne eller ej, så var dagen okej.. som en vanlig söndag egentligen, med julkalendern på tv som tillägg..

Kärlek & Ärtor!

Av Jenny-Blue - 12 december 2020 10:57


Att vara ensam är ingenting jag är rädd för. Jag har alltid gillat min ensamhet och vet med mig själv att jag är en person som faktiskt behöver min ensamhet.

Jag upplever mitt behov av min ensamhet som tid till att reflektera.. Tid att sortera tankarna, analysera händelser och hjälpa mig själv i att förstå mina känslor. Mitt eget eller andras agerande. Varför blev det som det blev? Skulle jag ha gjort annorlunda? Varför sa han så?
För att hitta svaren på alla tankar och frågor som dagligen rusar runt i mitt huvud. Ett ständigt sökande efter mer vetskap, klokare insikt och större förståelse.

Allt detta handlar om den valda ensamheten.

Ensamheten som får mig att känna mig hjälplöst ensam, är något helt annat. Den baseras enbart på känslan, då jag vid tillfälle kroppsligt inte är ensam i rummet, eller huset. Att vara tillsammans med någon, utan att egentligen vara tillsammans.. utan samhörighet, är förkrossande.

Att vara själv i saker som enligt mig, vi egentligen borde vara minst två om. Som att ta ansvar för hus och hem. Som att kämpa tillsammans för gemensamma mål.. Sånt som man gör för att stärka trivsel i hemmet, samhörighet i familjen och trygga den gemensamma framtidsbilden.

Jag gör vad jag kan. Vad jag orkar. Vad jag mäktar med tills jag krackelerar.. igen.. och igen.. och igen.. En ständig kamp som tär på tillit och förtroende.

Besvikelsen slår mig hårt varje gång jag inser att mönstret är det samma.. Förändringen kommer liksom aldrig..?! Hur mycket jag än vädjar..

Jag försöker värja mig. Försöker att inte hoppas. Försöker intala mig själv att jag vill vara ensam, vilket oftast slutar med att jag får ta skulden för att vara den som tar avstånd..

Och jag känner mig ensam.

Kärlek & Ärtor.

Av Jenny-Blue - 12 december 2020 01:24


..från Portugal enligt vad jag läst.. och det lyder:

-Tistlar har taggar, redan som små.

(Kanske något att tänka på..?!)

Kärlek och Ärtor!

Av Jenny-Blue - 11 december 2020 00:20


..och jag har ingenting att skriva om..?!
Mer än att min lilla situation från igår, gällande kameran på telefonen har löst sig!

Kärlek & Ärtor!

Av Jenny-Blue - 9 december 2020 23:38


Håller på med ett bildprojekt i pages på telefonen och det tar mer plats än vad jag har verkar det som.. och möjligheten till att inte kunna ta bilder gör mig frustrerad..

Får väl bli färdig så jag kan skriva ut och radera, innan jag får spader..?!

LITE MER OM MIG...

KALENDER

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2021
>>>

SIDOMENYN UPPDATERAD

 

    14 juni 2021

 

      

 

BLOGGFÄRG UPPDATERAD

 

    14 juni 2021   

 

      

MIN VARDAG I BILDER..

     jenny78blue 

     

 

 

KATEGORiER

MINA PÄLSKLINGAR

    SPIRA - Amigos Mios

      

   

    SIGGI - Hundar utan Hem

       

SE MINA TAVLOR

     jenny78blue_art

    

 

     Blogg: 

       

 

SMAKPROV PÅ MINA MÅLADE TAVLOR

             

 

DIREKTLÄNKAR

     

         

     

        

     

 

     

 

     

 

 

ARKiV

BELLA i mitt minne

   7 sep 2005 - 15 jun 2016

PitaPata Dog tickers

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se