Senaste inläggen

Av Jenny-Blue - Tisdag 1 okt 11:55


Jag befinner mig i skrivande stund, liggandes rak lång på mage, på en solstol vid poolkanten på hotell Sentido Port Royal Villa & Spa, på Rhodos.. +26 grader, strålande solsken och en och annan lätt bris av vind.. Med andra ord.. Helt perfekt! (Och aningen svårt att ta in då det faktiskt är oktober månad..)

-Omg så skönt tänker du..?! Och ja. Det är helt fantastiskt!! Bara jag och mannen.. *kärlek*

Men samtidigt känner jag att du som läsare, behöver förstå att mitt vanemönster i tempo, vanligtvis innebär 120 från morgon till kväll.. Med mitt yrke, 100% på förskola, tre egna barn, hund, hus och trädgård, för att inte nämna mannen.. *smile* så är min kropp inställd per automatik, på minst tre aktiviteter samtidigt.. Och kontrasten från 120 i förrgår.. till 100 under redan hit, till absolut NOLL nu känns i nuläget mer stressande än avkopplande.. (Kommer på mig själv med ticks som skakande ben, trummande fingrar, mm..) Och att jag glömde min bok, känns mer och mer frustrerande..?!

- Men du.. Tro nu inte att jag lever helt i misär.. Jag ÄLSKAR allt (utom möjligtvis den främmande tystnaden) med detta stället!


Poolen vi ligger vid just nu..
Bubbelpoolen på vår altan.

Den enorma växtligheten runtomkring..

Fåglarna, stora som små.. Både ute och inne.. ;)

Ser ni den lilla skönheten..?! En liten glädjespridare som gjorde min upplevelse efter frukost. *smile

.. och så har vi ju han den där.. *hihihi* Mannen i mitt liv.. Anledningen till att jag är här..


Nåväl..
Det hjälpte bota min rastlöshet, att få skriva några rader.. Snart är det dags för oss att äta en bit lunch och jag känner mig lugn i att jag kommer att klara av tystnaden..
- Jag ska bara komma ner, som jag brukar säga.. så kommer allting att bli jättebra! (Trots tystnaden.. *smile)

Kärlek & Ärtor!
.. Och massa solsken och värme..

ANNONS
Av Jenny-Blue - Söndag 29 sept 22:04


Känns lite knasigt att sitta här på trappan, med benen ikors. Höra regnet droppa mot växtligheten ute i trädgården.. För egentligen så skulle jag och Tomas ha varit på Rhodos nu.. (Egentligen redan sedan igår förmiddag..) Om det nu inte hade varit för konkursen som drabbade alla Ving-resenärer som tillkännagavs i måndags. 

- Jepp. Vi blev drabbade..


Vi blev naturligtvis nervösa, när beskedet om konkursen kom, men kunde lugnt inse under kvällen att vår bokade resa skulle bli av ändå.. fram tills igår..?! Tomas fick ett sms med informationen om att vårt flyg var försenat med mer än ett dygn.. *suck* (Det hade något att göra med flyglicenser och avtal efter konkursen..) Och tack vare detta kunde man om man önskade få tillbaka hela resekostnaden.. men efter mycket om och men.. och en del skrollande efter sista-minuten-resor, tog vi i alla fall beslutet om att göra vår resa som planerat, trot att nästan två dagar skulle gå förlorade.. (Med kompensation från Ving så klart.)


Trist, men vad ska man göra..?! Allt är ju redan ordnat med barn- hund- och hus-passning, beviljad semester, mm.. så vi biter ihop och njuter av det lilla vi kan.. (Dessutom har både jag och Tomas kört i 210km/h under två veckors tid från morgon till kväll, för att få ihop till en veckas ledighet, så det vore ju själva f*n om vi bara gav upp allting..?!)


- Men inget ont som inte har något gott med sig..?! Jag vann en dag här hemma istället, vilken

jag spenderade i min kreativa ensamhet.. = En tavla igårkväll.. och en tavla idag..

(Härav tankarna om boken jag nämnde i mitt förra inlägg..)


- Det är mycket som går i min väg just nu.. *smile*


Jaja.. Klockan börjar bli mycket och det är dags för mig att dra mig tillbaka..


Kärlek & Ärtor!


ANNONS
Av Jenny-Blue - Söndag 29 sept 19:25


Sitter i uterummet och tar det traditionella blosset innan maten och tänker på hur jag ska formulera dagens inlägg..

Jag börjar i tanken, med att försöka förklara dagen.. men inser snart att natten till idag också behövs för större förståelse..

Egentligen skulle jag behöva backa tillbaka enda till början.. Och det är här det slår mig..

Jag borde kanske skriva den där boken som jag tänkt skriva under de senaste femton åren..?!

Nåväl.. Just nu hinner jag inte skriva någonting, då det är mat med familjen nu..
(Ja.. vi är en av de familjer som äter sent..)

Kanske hinner jag skriva mer sen..?! Men nu ska jag gå in och äta lasangette..

Kärlek & Ärtor!!

Av Jenny-Blue - Lördag 28 sept 22:14


?? ? ?

Skriver några tecken och ser om de syns eller ej.

Kärlek & Ärtor!

Av Jenny-Blue - Onsdag 25 sept 11:09


Hela denna veckan.. och då är det bara onsdag.. har varit fullspäckad, för att inte säga maxad.

Inte bara på jobb.. En del ligger utanför arbetstidernas normala tider, som kvällsmöten och utbildningar.. men större delen är utanför jobb, med utvecklingssamtal, telefonmöten, psykolog, nagelstudio, fixa cykel, friluftsdag, födelsedagsfirande, restaurantbesök, packning inför resa, mm, mm..

Stressigt, men kul..

Kärlek & Ärtor!

Av Jenny-Blue - Måndag 23 sept 23:38


Idag var jag i stan och tog bort mina gel-naglar.. Tyckte det var dags nu när mina egna naglar börjat synas allt mer och smuts lättare fastnat emellan.
Erkänner att det kändes konstigt, efter nästan tre månader med konstnaglar.. Men samtidigt väldigt skönt att nu få köra naturell ett tag.

Får väl se hur länge jag klarar det, då jag vant mig vid att alltid ha så kallade målade naglar.. Kommer ju krävas en del tid, med att måla de själv nu, tänker jag..?! Men det gör kanske inget..?! Ett ypperligt tillfälle om inget annat, att få köpa in lite nya färger.. Jag tror att de flesta lacken jag har i skåpet börjar bli gamla och sega, då de flesta köptes för flera år sedan..?!

- Nåväl..
Ett onödigt inlägg för den som inte bryr sig ett dugg om naglar, än mindre om mina.. Men det är typ det som har hänt mig idag, så så fick det bli..

Allt annat har varit jobb, stress och press och ännu mer jobb.. Och det intresserar dig nog fasen mindre än det jag precis berättat om vad jag gjort med mina naglar..?! *smile*

.. och här kommer den bekräftande bilden.. *smile*

Kärlek & Ärtor!!

Av Jenny-Blue - Måndag 23 sept 00:23


Hur mycket jag än älskar min trädgård, erkänner jag att jag har försummat den sedan semestern tog slut och jobbet tog över tanke, tid och själ..

De dagar då tiden skulle kunna räcka till för trädgårdsarbete, har det varit alldeles för mörkt eller kallt.. Med andra ord allt annat än inspirerande för trädgård..

Helgens väder däremot, med värme och vindstilla, strålande solsken fick igång mig riktigt ordentligt.. Och jag fick gjort en hel del!

- Trots att jag hade planer som sträckte sig över lördag eftermiddag till söndag förmiddag.. hann jag med att rensa upp rätt bra i några av rabatterna.. vilket naturligtvis kändes bra i både hjärta och själ.. (En bra energiåterhämtning inför veckan som kommer..)

Med en näst intill fullbokad kalender nästa vecka, känns det skönt att ha fått ladda batterierna lite..!!

Kärlek & Ärtor!!

Klippte ner två av mina största lavendelplantor och satte några av skotten (eller vad det kallas?) i krukor med jord..
- Jag har ingen aning om det kommer att bli bra.. Har sett och läst om hur man ska göra, men glömt hur det var man skulle göra för att det skulle fungera.. Och i ärlighetens namn orkade jag inte ta reda på det igen..
- Tänker att jag lär få se huruvida jag lyckats eller inte inom kort ändå..?!

Av Jenny-Blue - Torsdag 19 sept 13:09


Jag känner mig överraskande taggad inför allt som händer på jobb.. Någonstans har jag funnit balansen mellan allt det som måste göras (och som sker dagligen) bakom kulisserna och att faktiskt kunna närvara i barngruppen.

Att få skoja till det och utmana en liten grupp barn, (som vi matbordet till exempel) med nya uppgifter som ligger lite utanför ramen, skapar ett intresse som förgyller dagarna för oss alla..

Sett från min privata sida, är nedräkningen inför att fly landet i full gång.. Jag och mannen lämnar alla måsten bakom oss för en stund och åker till Rhodos för att bara njuta en vecka.. Logistiken inför denna veckan är ordnad och livet här hemma kommer att fortgå som vanligt med hjälp av min hjälpsamma mamma, som lovat att ställa upp.

Med andra ord leker livet som sig bör!

Kärlek & Ärtor!

Lite mer om mig..

Ni vet väl att..

.. ni alltid är välkomna med egna tankar, reflektioner och livserfarenheter..?!

 

-Skriv en kommentar, som jag publicerar efter godkännande.

 

    

SIDOMENYN UPPDATERAD

   

BLOGGFÄRG UPPDATERAD

    

Spira - Min älskade hund

   

Min vardag i bilder..

jenny78blue 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

KATEGORiER

Direktlänkar:

 

 

 

 

ARKiV

Tänkvärt

 

 

 

 

 

 

 

 

BELLA i mitt minne

   7 sep 2005 - 15 jun 2016

PitaPata Dog tickers

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se