Alla inlägg under oktober 2009

Av Jenny-Blue - 27 oktober 2009 22:12


Eller ja.. det står lite disk kvar på diskbänken, men jag tror att den står kvar tills imorgon.. så jag behöver inte stressa med det ikväll..


Jag gjorde en lite tabbe, när jag skulle göra Jansson innan.. Utan att tänka mig för hällde jag ut anjovisspadet i vasken.. Hoppsan.. jag brukar ju hälla lite spad över allting, för att få lite mer smak.. Tur nog lyckades jag ändå..

Jansson:en blev klart godkänd!Och äggen var precis rätt på alla sätt och vis.. inte för torra.. och inte för geggiga..

- En lyckad middag.. igen.. fast det blev lite sent.. igen..


Efter maten var jag och hämtade Jonathan som varit hemma hos sina kusiner, en stund på eftermiddagen.. Jag hade tänkt mig att få snylta till mig en kopp kaffe, när jag kom dit.. men så blev icke fallet.. Synd.. för jag var jätte-kaffe-sugen!


Som jag skrev i förmiddags, så skulle jag och barnen till Panduro outlet idag, för att se om vi kunde hitta något pyssel.. Jonathan blev som tossig, när vi kom in genom dörrarna.. Kul, att han har så stort intresse, men något stressande, när han sprang runt där mellan hyllorna och kallade på mig titt som tätt:

- Mamma! Kom! Du måste bara kolla detta!


Det slutade med pyssel för 195 kronor, för mig och Jonathan som ABSOLUT skulle betala själv, fick betala 28 kronor.. Då hade vi köpt ett paket med saker till att göra 6 stycken små änglar med kungakronor.. Tre stycken porslingfigurer att måla själv (två änglar till mig och en tomte till Jonathan).. Tre stycken tavlor att färglägga till Jonathan.. ett gäng pärlor, som jag använder när jag gör mina änglabon och hobbyfärger att måla med. (6 stycken burkar för 49 kronor - helt okej!)


Efter Panduro åkte vi hem till mamma och fick nybakade muffins.. Inte illa för att vara en vanlig tisdag..

Efter fikan följde Jonathan med mamma upp på kontoret och Charlie somnade i vagnen.. så då passade jag på att ta lite höstbilder i trädgården..


      



När vi kom hem igen hade Tomas kommit hem från jobb.. Han var helt slut den stackaren.. Han har upp över öronen att göra på jobb nu.. Ja.. han har haft det sedan efter semestern faktiskt, men idag var han TOTTO SLUT när han kom hem.. Jag vet att han jobbar som en gnu.. så I don´t blame him..


Ja.. så har min tisdag varit..

En ganska så vanlig dag.. men med små inslag av ljuspunkter.. som oftast.. man ska bara hitta dem..













.

Av Jenny-Blue - 27 oktober 2009 18:27


När vi kom hem.. kastade jag min in i köket för att börja med maten.. eftersom jag har bestämt mig för att göra en Jansson idag.. och det tar ju lite tid.. Men hur god min tanke än var.. om att vi skulle få mat i lagom tid.. krackelerade det ändå.. När jag var halvvägs igenom allt potatisgöra.. kom jag på att jag glömt grädden.. *suck*


Tomas skulle köra och lämna Jonathan, hemma hos kusinerna och jag bad därför honom att köpa grädde med sig hem.. Eftersom grädden är det sista som ska hällas i, gjorde jag iordning allt annat.. Trodde att Tomas skulle vara hemma lagom till att jag var klar med det andra.. men nääääää..


Men NU kom han hem.. och jag kastar mig genast ut i köket igen..

-Tjingeling så länge..



Av Jenny-Blue - 27 oktober 2009 10:52


För bara en liten stund sedan sa jag till Jonathan att vi snart skulle skulle göra oss klara för att åka till Panduro outlet, för att se om vi kunde hitta något roligt pyssel. Jag vet förvisso att han tycker om att pyssla, men blev ändå smått överraskad över hans stora glädjetjut:

JA! HURRA! Ska vi åka nu på en gång..?!


Han är väldigt lik mig, vad gäller pyssel och att rita och jag antar att det sitter i blodet.. Jag har ju fått mitt stora skaparintressse från min pappa och precis som mina föräldrar uppmuntrade mig, får jag väl uppmuntra Jonathan..



Av Jenny-Blue - 27 oktober 2009 01:26


.. och hittade denna:


Bella - Soldyrkaren Värmland 2009  

- Får en att längta.. eller hur..?!

Av Jenny-Blue - 26 oktober 2009 23:15


Så stort.. så stort.. så stort.. och vi gick och vi gick och vi gick.. Ett tag trodde jag inte att vi någonsin skulle komma ut..


Visst var det fint.. men jag tyckte att det var alldeles för opersonligt.. hur det nu går ihop med alla de uppbyggda rummen som egentligen borde vara mer än personliga.. ?! Jag kanske låter lite gnällig nu, men gången som slingrar sig igenom varenda vrå, var fortfarande alldeles för smal.. precis som på förra stället.. Och eftersom de byggt upp så mycket interiör, precis intill gången, kändes det som om man gick i en laburint.. Jag skulle vilja ha mer öppna ytor, så man kunde få en överblick.. men det är kanske bara jag som tycker det..? En sak som var bra dock var pilarna! Utan dem hade vi nog fortfarande irrat runt och letat efter utgången..


Strax innan vi kom till kassorna hade dem satt upp en scen, där en kille satt och lirade gura och sjöng.. Det var trevligt! Jonathan som tjatat om att få köpa mjukglass, sedan vi kom in genom dörrarna, glömde helt plötsligt bort sitt begär och ville stanna en stund och lyssna. Charlie höll nog med, då han satt som ett ljus i vagnen och gungade med i takt till musiken. Rätt roligt att se, då det var flertalet barn som stannade upp. En tjej i 10-års åldern kom och ställde sig bakom oss och samtidigt som hon stod och diggade plockade hon upp sin mobiltelefon, för att sedan ta ett foto på killen som spelade och sjöng.

- Jag kom på mig själv i nuet och satt och småmös, till synen av alla dessa barn i olika åldrar.. Tänk så mycket lite musik kan göra.. Stämningen låg på topp och alla (även de vuxna) verkade trivas jättebra.


Positivt i kassan.. då det var absolut ingen kö alls! Vilket var mindre trovärdigt när man gick och krockade med en miljon människor bara några minuter tidigare..


Det blev äntligen dags för Jonathan att få handla sin mjukglass och när vi stod där i kön.. för här var det kö.. kom det ett gäng IKEAkillar som tog ton och började sjunga egenkomponerade IKEAvisor:

- Får man ta korven med sig in i butiken.. den är varm och den smakar ju så bra..

Åter igen.. musik får människor att le.. och texterna lockade till skratt, vid ett par tillfällen..


Med mjukglass och dricka i händerna, hittade vi en ledig bänk i hallen utanför kassorna, där vi satte oss ner.. Här var det nästan omöjligt att förstå hur många människor det verkligen fanns där inne, då det var ganska så tyst och näst intill folktomt.. Vi satt där och åt våra glassar, när det plötsligt kom en invation av maskiner som polerar golv.. Ut genom de stora glasdörrarna kom dem och sen körde de runt som galningar.. Några minuter senare kom den fjärde killen ut, med en lite mindre maskin och kastade sig in i hären av de övriga tre som körde runt, runt, runt.. Det såg jätteroligt ut! Som små pysslingar som kommer fram när man sover och städar ja jävlar ta mig, för att bara nåra minuter senare försvinna in i sina gömmor igen.. *ha ha* Ja precis så var det..


Ang. det där med den gröna VIP-parkeringen.. tror jag nog ändå att jag föredrar familjeparkeringen.. Den så kallade VIP-parkeringen låg ju hur långt bort som helst.. Även om jag hade kört en miljöbil.. hade jag nog ställt mig på familjeparkeringen i alla fall..


Ja.. mycket mer än så blev det inte på IKEA den här gången.. men nu har jag i alla fall varit där.. Och även om jag tyckte att det var jätterörigt.. så tror jag nog att man så småningom kommer underfund med hur det är uppbyggt och att man kommer att lära sig alla de små genvägarna, som tar en lättare fram..


- Vi kom.. Vi såg.. och vi hittade ut..

.. och det blev slutet på vårt lilla äventyr.. på det stora.. stora.. stora nya IKEA..

Av Jenny-Blue - 26 oktober 2009 09:26


Jaha.. då var det bestämt! Jag och pojkarna ska göra vårt första besök på det nya gröna IKEA. Körde förbi en reklampelare igår, där jag läste att IKEA har en VIP-parkering för gröna bilar.. vilket jag tänkte passa på att utnyttja idag.. Min bil dog i torsdags.. så denna veckan har jag fått låna Tomas bil.. och den är GRÖN.. *hi hi* .. på utsidan..


Jag tror att de skulle gilla det.. då de tycks gilla den idiotiska reportern, som man hört på radion.. Ja, jag menar.. Han (reportern alltså) tycker ju att de ljuger, då han ser med sina egna ögon att IKEAhuset fortfarande är gult och blått.. och INTE grönt!


Undrar vad som hade hänt om man kört och ställt sig på denna VIP-parkering och spelat dum i huvudet..

- Ah ja men JAG HAR JU EN GRÖN BIL!!


*Ha ha* Tradig humor.. jag vet.. men sånn är jag..

Av Jenny-Blue - 26 oktober 2009 01:45


Det hela började med sovmorgon.. alltså, en bra start på dagen!

Tomas åkte iväg för att spela match och under tiden som han var borta låg Charlie och sov, så jag fick en lugn och skön stund vid köksbordet, med frukost och tidning..


Tomas kom hem och gjorde ¨sina¨ varma mackor, vilket var som efterrätt till min frukost.. Jag blev faktiskt liiiite mätt där, men det var det helt klart värt!

Efter vi ätit, var det en lugn stund vid datorn för min del.. Charlie skulle äta, Tomas softade i soffan vid Tv:n och Jonathan satt inne på sitt rum och ritade..


Det som var speciellt idag och som fick dagen att bli skimrande, var att Jonathan, lite senare, låg i soffan och att Bella gjorde honom sällskap. Detta innebär att Bella äntligen ser Jonathan som ¨stor¨.

De som vet, säger att en hund kan ha svårt att acceptera att barn står högre i rang än hunden själv och att detta kan hålla i sig fram tills dess att barnet är 10-12 år.. Idag hände det!


Jonathan och Bella hemma i soffan 25/10-09  

Min personliga teori om varför Bella äntligen har accepterat Jonathan är för att Charlie är så himla gå-på-ig och att Jonathan därför uppfattas som så mycket äldre.. men det är ju bara som jag tror..  


Resten av dagen har varit ungefär lika lugn som den första delen..


Jag var i rastgården med Bella, där vi träffade en annan terrier, som var ett energiknippe utan dess like.. Han sprang runt Bella hela tiden och eftersom hon inte brydde sig så mycket, skällde han på henne konstant! Strax innan terriern och hans husse skulle lämna rastgården såg jag hur hunden nafsade Bella i svansen.. *ha ha* En riktig liten rackare.. som tydligen inte såg några hinder med att tänja på gränserna, för att få igång ointresserade Bella.. 


Efter rastgården åkte jag och Bella hem till mamma, för att höra hur det hade gått med vandringen som hon och min moster skulle göra torsdag till fredag.. Enligt mamma hade det gått bra och hennes hundar hade skött sig exemplariskt.. Förutom på natten när de skulle sova.. då hade den ¨lilla¨ krupit ner i mammas sovsäck och vägrat att flytta på sig.. och den ¨stora¨ hade inte riktigt kunnat att komma till ro.. vilket mamma senare förknippade med att hon (den stora) kanske hade frusit, eftersom hon inte ville använda sig av sovsäcken som mamma hade tagit med till hundarna.


Efter en kopp kaffe och full rapport från vandringen, var det dags att dra sig hemåt..

Jag stannade till vid affären, mest för att köpa cigg, men tog tillfället i akt och passade också på att köpa mat inför kommande vecka..


När jag kom hem, var det förberedelser inför söndagsmiddagen.. som idag blev en lättlagad fläskpannkaka.. En rätt som går med garanterad vinst, här hemma.. i alla fall om du frågar barnen, då de äter som hästar båda två. Och det gör dem varje gång denna fläskpannkaka sätts på bordet...


Ja.. det var i stort sett hela denna dagen.. Efter middagen hände det ingenting.. inte mer än allt det där vanliga med välling, tandborstning, pyjamas och god natt.. och Tv:n, respektive datorn..


Imorgon är det måndag och första dagen på Jonathans allra första novemberlov..

Med spänning ser jag fram mot denna dag.. då jag är säker på att den kommer att innehålla minst ett äventyr..


Nä, nu måste jag säga god natt.. annars blir det nog inte så många äventyr för mig i morgon, överhuvdtaget.. så..

- Natti natti.. och Tjingeling!

Av Jenny-Blue - 26 oktober 2009 00:15


Men för en enkel kvinna, som mig.. eller ja.. så himla enkel är jag kanske inte.. Men jag är tillräckligt enkel, för att dessa varma mackor, som Tomas gjorde till oss innan idag, skulle vara [jettegouda] 


Tomas har gjort varma mackor till hela familjen.. 2009-10-25   


-Tack Hjärtat! Det smakade jättebra! 

LITE MER OM MIG...

KALENDER

Ti On To Fr
     
1
2 3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25
26 27
28
29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

   

 

      Privat konto: 

     jenny78blue 

 

    Konst konto:

     jenny78blue_art

 

      MaryKay konto:

     jennyblue_mk

 

 

LETAR DU EFTER NÅGOT SPECIELLT? SÖK HÄR:

SIDOMENYN UPPDATERAD

    16 augusti 2023

 

BLOGGFÄRG UPPDATERAD

    15 augusti 2023 

 

MIN KONST - HEMSIDA

www.jennyblueart.com

 

Följer du länken ovan, hittar du info om bokade utställningar, mig och mina verk, presenttips, mm..     

 

      

     

     

         

            - Välkommen!

 

 

LÄNKAR TILL ANNAT VIKTIGT

     

         

     

        

     

 

     

 

     

 

 

KATEGORiER

BELLA i mitt minne

   7 sep 2005 - 15 jun 2016

PitaPata Dog tickers

ARKiV

   

 

 

 

       

 

 

 

       

 

 

 

      

 

 

 

       

 

 

 

      

 

 

 

       


Skapa flashcards